Cei doi jucători români au reușit primul rezultat notabil alături de academia Gucci Gaming, câștigând prima ediție a ESEA Summer Cash Cup. În drumul spre trofeul de campioni și un premiu de 3.000$, adeX, Ciocardău & co. au învins academia Virtus.pro, Team UniTY (ex-eSuba) sau un mix alcătuit din jucătorii Singularity și los kogutos.

Ce este ESEA Cash Cup: Europe – Summer #1?

Cupele ESEA sunt competiții online organizate de ESEA din anul 2020. Acestea au loc o dată la două săptămâni, în weekend, fiind organizate pe platforma Faceit. În cadrul acestora participă între 50 și 120 de echipe în general, ce concurează într-un sistem de tip Single Elimination Bracket. Prizepool-ul fiecărei ediții este de 4.000$, câștigătorii primind 3.000$ și echipa de locul secund 1.000$.

Parcursul Gucci Gaming Academy în această competiție

În prima rundă, Gucci Gaming Academy au avut un adversar facil, cedând doar 6 runde pe Ancient. Cel de-al doilea meci a fost primul test adevărat pentru echipa celor doi români, căci au avut drept adversari 3 jucători ai echipei Singularity (locul 78 mondial) și 2 ai echipei los kogutos (locul 61 mondial). Duelul a avut loc pe Mirage, supranumită și „de_București” în comunitatea locală de CS:GO. Ciocardău și adeX s-au simțit chiar „ca acasă” și au reușit să își conducă echipa spre o victorie cu scorul de 16 – 13.

În optimile de finală, GGA au întâlnit o altă academie, cea a organizației Virtus.pro. Meciul s-a jucat pe Overpass, unde AWPer-ul român al echipei Gucci Gaming Academy, adeX, a fost excelent, având 35 de kill-uri și 14 death-uri, astfel un K/D de 2.5. GGA au câștigat meciul cu scorul de 16 – 12.

Gucci Gaming Academy s-au întors pe harta Ancient pentru sferturile de finală, unde au întâlnit o echipă din Rusia, Comedy Club. Meciul a fost sub control pentru GGA de la început până la final, câștigând cu scorul de 16 – 7 datorită unei performanțe impresionante a lui Ciocardău care a avut 27 de kill-uri și doar 13 death-uri.

Semifinalele au fost primele meciuri de tip BO3 din acest turneu și au avut loc în a doua zi de desfășurare a acestuia. Gucci Gaming Academy au jucat contra echipei UNiTY din Slovacia. Aceasta este alcătuită din 4 jucători ai fostei echipe eSuba ce se afla pe locul 78 mondial când și-a dat disband. GGA au cedat prima hartă, Mirage, cu scorul de 9 – 16. Ulterior, echipa a câștigat următoarele 2 hărți cu ajutorul unui Ciocardău în mare formă: 16 – 11 pe Ancient și 19 – 17 pe Anubis.

În finală, Gucci Gaming Academy au avut cel mai bine cotat adversar din tot turneul, anume echipa Betera care acum o lună se afla pe locul 44 mondial. În momentul de față, echipa condusă de către lollipop21k, fost jucător 1WIN și Nemiga, se află pe locul 65 mondial. GGA a câștigat prima hartă, Ancient,  cu scorul de 16 – 13.

Cea de-a doua hartă a fost Inferno și a fost decisă în overtime. Betera au dat dovadă de mai multă inspirație în prelungirile meciului și au egalat la hărți. Harta decisivă pentru câștigarea turneului a fost Inferno, unde Gucci Gaming Academy au fost în control tot timpul, învingându-i pe Betera cu scorul de 16 – 8. Astfel, adeX și Ciocardău au câștigat turneul alături de echipa lor și premiul de 3.000$.

Interviu adeX

  • 101hp: Cum funcționează proiectul Gucci Gaming Academy mai în detaliu? Cât de mare este diferența dintre cum funcționează o organizație de Tier 1, precum FaZe sau NaVi, și ceea ce se întâmplă în Gucci Gaming Academy?

adeX: Proiectul Gucci Gaming Academy încearcă pe cât de mult posibil să mențină un mediu profesional asemănător cu cel al echipelor de Tier 1, dispunem de antrenor, de mentori, de avocat personal, cât și de psiholog alături de care avem ședințe regulate de mindwork care sincer sunt foarte bine primite de jucători și am observat să aibă un rezultat super bun în dezvoltarea noastră nu doar ca jucători, ci și ca echipă.

  • 101hp: Exista diferențe față de echipe pentru care ai jucat în trecut, precum 00Prospects, aceea fiind de asemenea o academie?

adeX: Diferența dintre 00Prospects si Gucci Gaming Academy este una minimă, mai ales din punctul de vedere al unui jucător, sincer cea mai semnificativă diferență este aceea că GGA încearcă pe cât de mult posibil să ne pregătească pentru Tier 1, asigurându-ne chiar și posibilitatea de a urmări ultimul turneu Tier 1 din catedrala Counter-Strike-ului din Koln “IEM Cologne”.

  • 101hp: Cum a fost această experiența pentru voi?

adeX: Am fost cazați în același hotel cu jucătorii, deci am putut sa urmărim de aproape rutina jucătorilor atât înaintea meciurilor, cât și după. De asemenea, fiind acolo în prezența lor nu a fost decât un val de motivație în a ne continua munca pentru a ajunge într-o zi să jucăm la fel ca ei pe o scena atât de renumită, înconjurați de un public atât de pasionat și înflăcărat. Singurul mod de a putea exprima experiența ca spectator este “piele de găină”!

  • 101hp: Aveți vreun invite sau turneu la care veți participa în viitorul apropiat?

adeX: Momentan nu avem niciun invite, dar continuăm să ne antrenăm și participăm la majoritatea Open Qualifiers-urilor. Sperăm ca victoria din ESEA Cash Cup să fie doar începutul și să continuăm să tot evoluăm si să ajungem să jucăm în tot mai multe concusuri și mai ales să ajungem să debutăm și pe HLTV, unde sperăm să putem recolta roadele muncii noastre asidue în timpul vacanței de vară.

  • 101hp: În ce măsură te ajută faptul că în Gucci Gaming Academy ai drept coechipier un alt român, Ciocardău, și ce ne poți spune despre acesta?

adeX: Despre Ciocardau ce pot să spun este că faptul că este coechipierul meu face toată experiența la GGA mai frumoasă, am un „travel buddy”, de fiecare dată când ne deplasăm în alte țări, fie bootcamp sau altă activitate cu echipa nu mai este o călătorie în care sunt singur, este acolo si Dani (Ciocardau) . El este un om de treabă, împărțim foarte multe site-uri în joc, pot să zic că ne întelegem bine, este un jucător bun și încă mi se pare ireal cum face el spray, exact ca și kjaerbye. Ca o concluzie, per total sunt fericit să am un român, să-l am pe Dani în acest proiect cu mine, face toată experiența să fie mai placută.

Multe felicitări băieților și sperăm să-i vedem cât mai sus în clasamentul HLTV și cât mai aproape de turneele de Tier 1!

autor: Octav Manda

International LOLLeague of Legends

Cum a fost la finala LEC din Montpellier?

În urmă cu o săptămână am fost prezenți la etapa finală a campionatului european de League of Legends, care s-a desfășurat în Montpellier la...