Scena de League of Legends este mare și în continuă schimbare, iar lucrurile se întâmplă peste tot de-a lungul regiunilor. Unele știri sunt mai importante (cum ar fi că Faker este accidentat), altele mai puțin, unele sunt mai interesante (ce se întâmplă în Japonia?), altele sunt speculative (Rekkles chiar a făcut asta?), iar altele sunt pur tehnice. Oricum ar fi, noi suntem aici să vi le arătăm așa cum sunt.

T1 – Cât de gravă este accidentarea lui Faker?

Pe 5 iulie T1 a făcut un anunț prin care a explicat că Faker o să ia o pauză competițională din cauza unor dureri în zona încheieturi, dar și a brațului. Mai târziu a început să se vehiculeze că pauza o să fie de minimum două săptămâni, dar fără termen limită.

Poby a fost adus de la a doua echipă – T1 Esports academy, ca midlaner, deși umbla vorba în târg că o variantă a fost ca Keria (actualul suport) să facă schimb de roluri, și Baut să fie promovat de la echipa secundă ca suport. Ce-a urmat a fost un dezastru. Primul meci împotriva celor de la DRX a fost o înfrângere dură de 2-0. Poby este un jucător tânăr, fără experiență și clar un punct slab care a fost exploatat cu succes de o echipă care se bate la fundul clasamentului.

Trei zile mai târziu, Bengi, antrenorul principal demisionează. O decizie cel puțin ciudată și foarte neașteptată. Comentatorii răutăcioși au spus că a plecat cât era în avantaj și că antrenorul de facto a fost întotdeauna Faker. În aceeași zi cu anunțul echipa a trebuit să joace împotriva celor de la Gen.G, singura echipă neînvinsă din LCK. A fost un 2-0 clar și concis sub privirile primarului din Seoul, Oh Se-hoon.

Echipa a reușit să-și revină după o săptămână de la lanțul de evenimente nefaste, dar rămâne de văzut ce o să se întâmple cu ei și dacă vor continua să fie echipa puternică din ultimii doi ani.

DFM – ați luat-o razna?

DetonatioN FocusMe este echipa cea mai titrată din Japonia, cu multiple campionate pe plan intern, dar și prezențe multiple pe plan internațional și singura echipă japoneză care a ajuns în grupe la Worlds.

Întotdeauna s-au prezentat bine, cu jucători veterani, cu experiență și vestea că 2tol, jucătorul de pe linia de sus a fost nevoit să fugă din casa unde locuia împreună cu ceilalți jucători a picat ca un trăznet. Motivul? Abuzuri emoționale și amenințări (chiar și cu moartea) din partea antrenorilor. 2tol este o persoană care are și anumite probleme personale, fiind diagnosticat cu tulburare de adaptare după sezonul din primăvară.

Lucrurile s-au precipitat, iar oficialii echipei, dar și liga, au luat atitudine, iar în mai puțin de două zile antrenorii, Ceros și Kazu, principalii perpetuatori ai abuzurilor au fost dați afară. A fost un eveniment nefericit de la un capăt la altul și foarte bine documentat și pus într-un video dacă vreți să aflați toate detaliile:

Scandal la Fnatic

Este vorba de academia celor de la Fnatic, Fnatic TQ, care activează în LVP – liga regională din Spania.

ADC-ul Reptile a fost dat afară după ce s-a descoperit că folosește un cont de LoL cu nickname-ul Hitler199. Oamenii au observat asta în timp ce jucătorul se afla pe stream și fanii nu au lăsat lucrurile să treacă, iar asta a condus la o reacție imediată din partea organizației.

Reacții nu au întârziat să apară în comunitate și totodată jucătorul a început să-și spună partea lui de adevăr. În apărarea lui jucătorul a spus că asta s-a întâmplat pentru că împărțea contul cu un al jucător, care a schimbat nickname-ul fără să-l anunțe. Pentru cine nu știe, să împarți contul cu o altă persoană este împotriva regulilor Riot.

Este trist că astfel de greșeli ar putea să ducă la finalul carierei unui jucător, dar logic vorbind, organizația nu putea să facă altceva decât să se delimiteze cât mai mult de acest scandal, decât să stea de vorbă cu fiecare sponsor în parte, să le explice că a fost un comportament imatur, că de fapt altcineva și nu el a făcut asta și că trebuie să verse bani în conturile Fnatic TQ.

O bârfă suculentă

De obicei nu mă las atras în jocul bârfelor și încerc să mă țin cât mai departe posibil de ele, dar asta mi-a atras atenția. Umblă vorba în târg că Rekkles a luat decizia de-a schimba rolurile din țintaș în suport, doar după ce Fnatic a decis să-l trimită pe bancă. Apoi, s-a mai auzit că KOI chiar îi făcuse o ofertă pentru poziția de suport, dar cu toate astea el a refuzat.

Sursa acestor zvonuri este Thorin, celebrul jurnalist de esports, care întâmplător nu-l suportă pe Rekkles. Implicațiile afirmațiilor nu sunt nici mai mult nici mai puțin decât o încercare de-a manipula opinia publică și a-și conserva imaginea. Rekkles este un jucător destul de iubit pe scena esports și cu toate astea, nu cred să-l mai vedem vreodată pe scenă după ce contractul actual cu Fnatic va expira. Informațiile au venit din mai multe talk-show-uri unde Thorin este gazdă și ține mereu să lase în spațiu public o informație, nu prea mare, dar nici prea mică.

autor: Ionuț Alexandru

CS2International CS2National CS2

Volt se alătură GamerLegion!

GamerLegion nu renunță la jucătorii români și iată că îi aduce un înlocuitor lui iM. Volt, cel care a impresionat, de asemenea, la Major-ul...