După ce au câștigat primele 2 meciuri de la Rio, iM și GamerLegion aveau 3 șanse să obțină o victorie într-un meci Best of 3 pentru a se califica în Legends Stage.

Din păcate, prima a fost irosită într-o înfrângere 0-2 împotriva Bad News Eagles (locul 23 mondial) iar a doua a fost pierdută în fața brazilienilor de la Furia (locul 10 mondial) cu același scor.

Astfel, GL se regăsesc în situația extraordinar de dificilă de a înfrunta Cloud9 (locul 5 în lume) într-un meci de calificare și, în același timp, de eliminare pentru pierzători.

Map pool - posibil avantaj al GamerLegion

Dacă aruncăm o privire asupra statisticii, cea mai slabă hartă a mixului european este Nuke. Din acest punct de vedere, GL pot sta liniștiți, Cloud9 o vor bana cu siguranță, fiind harta pe care n-o joacă deloc din map poolul activ.

Pe de altă parte, harta pe care echipa din CIS se simte cel mai puțin confortabil, statistic vorbind, este Inferno. De obicei, GamerLegion variază alegerile în meciurile Best of 3 între Inferno și Mirage în funcție de adversar, iar asta arată că există șansa unei slăbiciuni pe care o pot exploata cu propriile arme.

Modul în care ne așteptăm să se desfâșoare vetoul:

  1. C9 ban Nuke
  2. GL ban D2
  3. C9 pick Vertigo
  4. GL pick Inferno
  5. GL ban Overpass
  6. C9 ban Mirage
  7. Ancient decisiva

Dacă așa va arăta map poolul, există șanse mari să vedem jucate toate cele 3 hărți, dar, odată ajuns meciul pe Ancient, Cloud9 devin favoriți datorită experienței și rezultatelor recente de pe această hartă.

(sursa: hltv.org)

Forma recentă - avantaj clar Cloud9

Majorul din Rio a avut o desfășurare total opusă pentru cele 2 echipe. În urma primei zile, GamerLegion se aflau în bracketul de 2-0, iar C9 în cel de 0-2.

Din acest motiv, au ajuns să se întâlnească din cauza faptului că iM și echipa au pierdut două Best of 3, în timp ce echipa din CIS a câștigat cu 2-0 meciurile versus Imperial și Evil Geniuses. Astfel, chiar dacă se află în același loc din punctul de vedere al turneului, numărul de hărți per total câștigate de Cloud9 în Rio față de cel al GamerLegion este 4 la 2.

(Sh1ro, cel mai bun jucător până în acest punct al Majorului: 1.48 rating)

Nimic de pierdut

Spre deosebire de meciurile împotriva Bad News Eagles și Furia, GamerLegion încep clar meciul din Challengers Stage cu șansa a doua. Acest fapt poate fi factorul determinant care să ia din presiunea de pe umerii lor.

Dincolo, Cloud9 sunt puși din nou în fața unui posibil rezultat dezastruos. Echipa de pe locul 5 în lume a venit la Rio cu așteptări să ajungă măcar în playoffuri, iar necalificarea nici măcar în top 16 ar fi o contraperformanță mai mult decât rușinoasă.

Oricare va fi rezultatul final, ceea ce au reușit GL în ultimele zile este imens și avem toate motivele să ne mândrim cu al nostru iM, dar ne dorim să-l vedem în Legends Stage alături de Sprout și lauNX, nu pe de_airport. 🙂

CS2International CS2

Ultima zi a Challengers Stage

iM sau Cloud9? Vitality sau OG? Fnatic sau 9z? Ultima zi de Challengers Stage duce 3 echipe în Top16 și le trimite pe celelalte...