Final de Challengers Stage. Vitality, C9 și Fnatic obțin ultimele locuri din Legends Stage.

iM și GamerLegion ratează la limită accederea în următorul stagiu al competiției, dar pot fi mândri de rezultatele obținute în condițiile în care sunt un roster cu o vechime de doar 3 luni care a plecat din Open Qualifiers și a ajuns să facă victime precum G2 sau Vitality.

Evoluția primei faze a competiției pe runde și meciurile din prima rundă a Legends Stage care vor începe sâmbătă de la ora 16:00 ora României:

(sursa: reddit.com/r/globaloffensive)
(sursa: liquipedia.net)

[01:30] Fnatic 16-14 9z (2-0)

Așa cum ne așteptam cu toții, Fnatic închide meciul după propriul pick, Nuke, chiar dacă mai echilibrat decât probabil că și-ar fi dorit.

9z au avut chiar și 8 runde diferență după o jumătate de CT exemplară, dar n-au putut să mențină ritmul și pe partea de tero.

Fnatic obțin ultimul bilet pentru Legends Stage și vor juca sâmbătă versus NiP.

[01:20] Moment emoționant. FalleN se alătură publicului în susținerea 9z

Legenda CS-ului brazilian s-a întors în arenă, chiar dacă a fost eliminat ieri alături de Imperial. De data aceasta, în public.

Deghizat inițial cu o mască, FalleN apare în mijlocul publicului care erupe în ultima zi de Challengers Stage. Un alt moment istoric și suntem abia în a patra zi de Major. Mai urmează 8.

[00:10] Fnatic 16-11 9z (1-0)

Scorul final nu sugerează cât de dezechilibrată a fost prima hartă. Fnatic controlează meciul de la un capăt la altul în mare parte datorită unei performanțe extraordinare din partea lui FASHR: K-D 29-15.

Urmează ceea ce pare a fi, dată fiind lipsa de combat a sud-americanilor, ultima hartă a Challengers Stage, Nuke.

[23:20] Începe Fnatic vs 9z pentru ultimul loc de "Legende"

Map pool:

  1. Mirage (9z pick)
  2. Nuke (Fnatic pick)
  3. Overpass

[23:00] C9 elimină GamerLegion de la Major. C9 16-13 GL (2-0)

Din păcate, GL nu reușesc să producă surpriza nici pe Overpass, dar nici pe harta aleasă de ei, Mirage.

Un parcurs excelent al sezonului de Major pentru iM și compania care, să nu uităm, au plecat din Open Qualifier și au lăsat acasă G2 în cadrul RMR-ului.

Nu putem fi mai mândri și mai recunoscători lui iM că a fost primul român care a dus steagul României pe cea mai importantă scenă a CS:GO din lume.

Pentru C9 urmează Legends Stage și o înfruntare cu FaZe sâmbătă, în prima rundă.

https://www.youtube.com/watch?v=VNWCrWiNwEE&ab_channel=Tucchi-CS%3AGOHIGHLIGHTS

[22:15] C9 8-7 GL (1-0)

Un scor echitabil, după 15 runde în care niciuna din echipe nu a reușit să-și construiască un avantaj decisiv și nici o economie imbatabilă.

În teorie, 7 runde sunt de ajuns pentru GamerLegion, dar Cloud9 este una dintre singurele echipe din lume care câștigă mai multe runde de tero decât de CT, în general, pe Mirage. Orice se poate întâmpla în repriza secundă.

(sursa: hltv.org)

[22:05] C9 6-5 GL (1-0)

Harta 2 debutează cu 4 runde la rând pentru C9, dar GamerLegion revin încet-încet în joc și încep să ciupească din economia solidă pe care echipa lui nafany și-o crease.

Șansă bună pentru iM să intre la pauză în avantaj și pe Mirage.

[21:30] C9 16-13 GamerLegion (1-0)

GL câștigă a doua rundă de pistoale, dar Cloud9 forțează și fac 12-5.

Din acel punct, C9 demonstrează de ce sunt considerați una dintre cele mai bune echipe ale lumii, mai ales pentru partea lor de CT, și câștigă 12 runde consecutive.

O înfrângere demotivantă pentru iM și colegii săi, dar trebuie să reamintim faptul că Overpass a fost alegerea adversarilor.

Urmează Mirage.

[21:00] GamerLegion 11-4 C9 (0-0)

Cloud9 sunt pedepsiți de GL pentru alegerea curajoasă de a începe meciul pe Overpass.

Mixul european arată o pregătire extraordinară a hărții, demonstrând un boost nou în zona Connectorului.

Totuși, Overpass este foarte CT sided, să nu uităm ce au pățit Fnatic în fața Outsiders, deci rămânem concentrați alături de iM.

[20:35] Keoz, ace ireal! GL 6-2 C9

[20:20] Map pool cu surprize de ambele părți

  1. Overpass (C9 pick)
  2. Mirage (GL pick)
  3. Ancient

C9 merg cu alegerea către Overpass, o hartă pe care GamerLegion au un singur meci oficial în ultimele 3 luni, în timp ce echipa lui iM nu alege previzibilul Inferno, ci se îndreaptă către Mirage, o hartă deloc rea pentru niciuna dintre echipe.

Pe Ancient, dacă se va ajunge, GL vor începe pe partea de CT, ceea ce poate reprezenta un avantaj imens.

[19:50] Vitality 16-8 OG (2-1)

OG nu reușesc să mai câștige nicio rundă până la final și sunt eliminați. ZywOo și Vitality merg în Legends Stage și vor reveni în arenă sâmbătă.

Urmează GamerLegion vs Cloud9 în maximum jumătate de oră, revenim cu map poolul!

[19:35] Vitality 11-8 OG (1-1)

OG iau cea de-a doua rundă de pistoale, dar nu reușesc să le convertească pentru a trece în avantaj. Vitality forțează cu succes și rămân la conducerea meciului.

Degster a fost extrem de aproape de un play demn de graffiti.

[19:25] Vitality 8-7 OG pe Dust2 (1-1)

Vitality termină prima jumătate a hărții decisive cu avantaj de o rundă datorită unei reveniri de la 5-1 condusă de ZywOo.

[18:40] OG domină pe Inferno, 16-6 (1-1)

OG egalează scorul la hărți împotriva organizației franceze după o parte de tero impecabilă în care au reușit în permanență să-l evite pe ZywOo.

Meciul este trimis în decisiv, ceea ce înseamnă că partida care ne interesează cel mai mult de astăzi, iM vs C9, va începe cu întârziere, nu la ora 19:30 cum era programată inițial.

(sursa: hltv.org)

[17:25] Vitality câștigă prima hartă în overtime, 19-17 (1-0)

Cu emoții, echipa originară din Franța își câștigă map pickul după ce ZywOo i-a ajutat să trimită meciul în overtime cu un clutch 1v1.

Urmează Inferno, o hartă pe care Vitality a jucat-o deja de 2 ori în cadrul Majorului și pe care a obținut tot atâtea victorii. Totuși, dacă OG își păstrează forma arătată pe Vertigo, au toate șansele să împingă soarta partidei în harta decisivă.

[16:35] OG 8-7 Vitality (0-0)

ZywOo & co. își revin și arată că alegerea de a juca Vertigo nu a fost neinspirată, chiar dacă au pierdut-o ultima oară când au jucat-o cu 11-16 împotriva GamerLegion.

[16:15] OG 5-1 Vitality, început foarte bun de partidă pentru echipa lui nexa

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată anul acesta în cadrul Blast Premier Fall Groups, acolo unde Vitality s-au impus într-un Bo1 cu 16-11 pe Dust2.

Dust2 va fi jucată astăzi doar în cazul în care vom avea nevoie de hartă decisivă, un scenariu mai mult decât posibil.

[16:00] Începe primul Bo3 al zilei, Vitality vs OG!

Map pool:

  1. Vertigo (Vitality pick)
  2. Inferno (OG pick)
  3. Dust2

Echipele de PR ale celor două organizații au schimbat replici emoționante pe twitter.

CS2International CS2

Ziua 3 a Challengers Stage

După ce am aflat primele 2 calificate și primele 2 eliminate în ziua 2, ziua 3 a Challengers Stage va mai stabili 3 echipe...
CS2International CS2National CS2

Ce șanse au GamerLegion împotriva Cloud9?

În așteptarea meciului de calificare pentru Top 16 la Majorul din Rio, analizăm parcursul celor două echipe de până acum....