Ce este sistemul de pick'em și cum se desfășoară?

Ca de fiecare dată înainte de Major, Valve propune pasionaților de Esports posibilitatea de a face face predicții în legătură cu desfășurarea evenimentelor de la cea mai importantă competiție de CS:GO din an.

În așteptarea Legends Stage care va începe mâine, încercăm să găsim cea mai sigură formulă de a îndeplini misiunea pick’em: să avem 5 predicții corecte din 9.

Pentru cei nefamiliarizați cu sistemul de pick’em de la Majoruri, acesta se desfășoară după cum urmează: în Challengers și Legends Stage, jucătorii trebuie să aleagă 7 echipe care consideră că se vor califica, o echipă care să termine stagiul cu 3 victorii și nicio înfrângere și una care să obțină contraperformanța de a avea 0 victorii și 3 înfrângeri.

Fiecare alegere valorează un punct și, așa cum am menționat anterior, ai nevoie de 5 puncte din 9 posibile.

Ca premiu, Valve pun la bătaie un coin pe care îl poți afișa pe profil și souvenir tokens despre care vom vorbi mai pe larg într-un articol viitor.

Principii generale pentru un pick'em cu șanse mari de reușită

Pentru a obține mult râvnitul Diamond coin este necesar să obții cele 5 puncte corecte din 9 atât în Challengers, cât și în Legends. Jocul nu se termină acolo, ci este continuat de ultima parte, în playoffuri, unde o să devină și mai dificil, dar vom ajunge și acolo.

Dat fiind faptul că fiecare pick valorează un singur punct, nu este nicio diferență între căsuțele de 3-0/0-3 și cele de jos, cel mai sigur mod de a face selecta echipele este de a le pune în partea de jos pe cele de care ești sigur sau foarte încrezător că vor avansa.

Astfel, chiar dacă o favorită să se califice precum Na’Vi sau FaZe pierd un meci (poate un Bo1 ghinionist), tu nu pierzi și alegerea de 3-0, și slotul pe care îl vor ocupa în partea de jos prin eventuala calificare.

De asemenea, poți consulta site-uri precum https://majors.im/22rio unde poți simula rezultatele din Legends Stage și consecințele pe care le-ar avea victoria echipei X împotriva echipei Y. Așa poți să-ți faci o idee mai clară care echipe vor avea o misiune mai dificilă în a se califica.

Alegerea redacției 101hp pentru Legends Stage Pick'em

În primul rând, am atribuit sloturilor de jos favoritele la câștigarea competiției, Na’Vi și FaZe. Cele două ar trebui să fie 2 puncte sigure.

În al doilea rând, în alegerea unor echipe precum Mouz, Furia sau Cloud9, am mers pe principiul faptului că au trecut prin Challengers Stage cu brio, având astfel avantajul de a fi jucat deja în fața publicului față de echipele care au sosit la Rio abia acum.

În al treilea rând, am ales Heroic și Liquid datorită formei recente, dar și a faptului că sunt două echipe care au experiența unor playoffuri de Major în spate, ambele calificându-se în Champions Stage atât în Stockholm, cât și în Antwerp.

Vitality este alegerea noastră pentru 3-0 nu datorită încrederii pe care o avem în capacitățile echipei lui ZywOo, ci din contră, din cauza faptului că avem dubii serioase dacă se vor califica. Mixul european are jucători cu experiența necesară de a trece cu 3 victorii și nicio înfrângere de un Legends Stage foarte complicat de prezis, dar, în același timp, dacă nu-și rezolvă problemele avute în primele 4 zile ale Majorului cu partea de tero, șansele sunt să nu apuce să vadă Jeunesse Arena.

ENCE 0-3, deoarece sunt o umbră a echipei care ajungea în semifinale la Majorul precedent după plecările lui Spinx și hades. Sunpayus, awperul echipei venit de la Movistar Riders, este în prima sa echipă în care limba de comunicare este engleza și pentru prima oară în Legends Stage. Mai mult decât atât, par o echipă deloc închegată, rezultatele adunate din vară și până în acest moment fiind mai degrabă mediocre pentru o echipă care se vrea a fi în Top 10 mondial.

De ce nu Team Spirit, NiP sau, poate, Sprout?

NiP, chiar dacă s-au calificat din RMR cu 3-0, acolo au obținut cele 3 victorii în două meciuri Bo1 și un Bo3 împotriva unei echipe a Cloud9 trecând printr-o formă slabă.

Să nu uităm că organizația suedeză este în abia a treia lună de când au trecut la un In Game Leader nou în persoana lui AleksiB, schimbare care vine cu diferențe de viziune în map pool și cu o limbă diferită de comunicare față de suedeza cu care sunt obișnuiți Rez și Brollan.

Team Spirit sunt, la fel ca și ENCE, într-o formă mult mai slabă decât cea cu care au intrat în primul Major al anului, PGL Antwerp. Nu mai beneficiază nici de elementul surpriză care i-a făcut periculoși pentru toate echipele mari, ba chiar pierd meciuri versus echipei mult mai slab cotate precum Tricked în alte competiții.

Sprout, oricât de mult ne-am dori să-i vedem jucând în Champions Stage, nu au prea multe atuuri în fața numelor mari. Cu toate acestea, la fel a fost povestea și la RMR, acolo unde au reușit să ia o hartă celor de la FaZe și să învingă pe anteriorii menționați, Spirit. Primul meci îl vor disputa împotriva unei echipe bătubile, BIG, iar odată ajunși în bracketul de 1-0, doar cerul este limita.

 

CS2International CS2National CS2

Ce șanse au GamerLegion împotriva Cloud9?

În așteptarea meciului de calificare pentru Top 16 la Majorul din Rio, analizăm parcursul celor două echipe de până acum....
CS2International CS2National CS2

Prima zi de Legends Stage

lauNX își face debutul la Major, S1mple vs ZywOo, FaZe vs Cloud9, comentăm live cele mai importante momente ale primei zile de Legends Stage...