Nu a fost un mister pentru prea mult timp cine s-a făcut vinovat de cel mai rușinos moment din întreaga istorie a Majorurilor de Counter-Strike.

De altfel, vinovații nu numai că se laudă cu acțiunile lor pe social media și platformele de streaming, dar s-au folosit de aceleași medii și ca să arate că totul a fost premeditat.

Este vorba de platforma CSGOEmpire, un site care oferă utilizatorilor posibilitatea să parieze pe skinurile pe care le dețin în CS. Problemele lor principale sunt, după cum chiar ei declară într-un comunicat, celelalte platforme de gambling pe skinuri care nu funcționează așa cum o fac ei, ci sunt escroci care efectuează scheme de tip piramidal.

Cum a ajuns un duel între siteuri de gambling până pe scena Majorului? Să o luăm cu începutul.

Un incident premeditat

În comunicatul lansat pe blogul organizației, CSGOEmpire acuză siteuri precum CSGORoll, Skinhub, CSGODiamonds și alte siteuri de profil că păcălesc utilizatorii lor prin scheme piramidale sau pur și simplu conving jucătorii de Counter-Strike (uneori minori), să-și pună la bătaie skinurile pe siteurile lor, apoi le închid și dispar cu sutele de mii, uneori milioanele de dolari în skinuri.

CSGOEmpire fac astfel un apel la “luptă” împotriva acestor entități odioase din care nicicum nu-și imaginează că ar putea face parte, iar prima metodă prin care au început “războiul” a fost aflată de toți oamenii prezenți la Majorul din Copenhaga atunci când, în jurul arenei, au fost abordați și au primit flyere conținând acuze și față de CSGORoll, și față de G2, echipă sponsorizată de siteul respectiv de gambling.

De altfel, în comunicat, CSGO Empire cereau mai multe lucruri pentru a pune punct conflictului din fașă, printre care demisia CEO-ului G2, oprirea colaborării dintre aceștia și CSGORoll, scuze publice ale organizației G2 pentru faptul că și-au înșelat fanii. Mai mult decât atât, cavalerii penibilului acuzau și PGL pentru faptul că le permit celor de la G2 să participe la Major.

Monarch, capul răutăților, anunța fără jenă o "surpriză"

Liderul CSGOEmpire, Monarch, a postat de mai multe ori pe Twitter în timpul zilei avertizând că pregătește o surpriză pentru seara de 29 martie a Majorului.

Pentru că o vorbă românească poate să fie aplicată oricând și “prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”, Monarch a ținut să transmită live pe Kick și pe Twitch pregătirile, dar și surpriza în sine pe care oamenii plătiți de el urmau să o facă întregului glob.

Mai jos puteți urmări ultimele minute înainte de incidentul din timpul meciului G2 – MOUZ, minute în care:

  • Monarch spune că a angajat 12 “refugiați ucraineni” care să împartă flyere lângă Royal Arena;
  • Îi amenință pe cei pe care i-a angajat să urmeze planul de a crea deranj, spunând că nu vor fi plătiți dacă nu vor pleca din arenă scoși de securitate;
  • Amenință că, în cazul în care acțiunea nu produce efecte îndeajuns de mari, e pregătit să angajeze alte câteva zeci de oameni și să pună probleme desfășurării semifinalelor;
  • Se bucură de efectele planului pus în aplicare, nu cu mult înainte ca streamul său să fie oprit, iar contul său de Kick să fie suspendat.

Ce a urmat după evenimentele din arenă?

Monarch nu numai că a arătat că nu are remușcări față de cele întâmplate, ba chiar a proclamat evenimentele din Royal Arena drept o victorie pentru el și cauza lui.

De altfel, CSGOEmpire a încercat să-și promoveze activitatea și prin organizarea unui turneu online de Counter-Strike cu prizepool total de 50.000 de dolari și la care au acceptat invitația echipe precum GamerLegion, 9 Pandas și chiar Nexus.

Mai multe echipe, printre care și Nexus Gaming, au anunțat că nu vor mai participa la turneul organizat de CSGOEmpire în urma evenimentelor nefericite de la Major.

Consecințele nu au fost luate în serios de Monarch și CSGOEmpire care au reacționat la vestea despre retragerile echipelor spunând că vor crește prizepoolul la 500.000 de dolari și că vor cântări ce echipe vor “primi” la turneul lor.

Meciul lui iM, în pericol?

Având în vedere că problema celor de la Empire nu pare a fi doar cu CSGORoll, ci mai ales cu G2, nu știm de la ce să ne așteptăm în legătură cu semifinala din această seară împotriva Na’Vi.

De altfel, printre amenințările lui Monarch de a crea probleme s-au strecurat și amenințări directe la adresa jucătorilor de la G2, acesta afirmând că vrea să-l vadă pe Monesy încătușat.

Din aceste motive, dar și din cauza evenimentelor din arenă, organizatorii au asigurat o securitate sporită hotelurilor unde sunt cazați jucătorii și, cu siguranță, vor lua măsuri mult mai drastice pentru ultimele două zile de joc în Royal Arena.

Este regretabil că o zi frumoasă pentru Esportul românesc s-a transformat într-o zi care va schimba scena de Counter-Strike iremediabil, dar tindem să ajungem la o concluzie pe care a formulat-o și legendarul Pasha Biceps pe twitter: evenimentele de ieri vor oferi jucătorilor și fanilor de CS prezenți la evenimente o securitate mult mai bună pe viitor.

Din Copenhaga, cu speranța că senzaționalul a trecut și putem să ne întoarcem la evenimentele de pe server, vom fi alături astăzi de Mihai în semifinala de la ora 21:00!

autor: Vlad Nagîț