Un “superteam” este o echipă creată încă de la început cu un obiectiv clar, acela de a domina și a câștiga absolut tot. Cele mai bune exemple de superteam sunt Vitality din Spring Season 2022 și Team Liquid din 2022. Însă spre mirarea și dezamăgirea fanilor acestea nu au reușit să câștige nimic, ba chiar mai mult, nu au reușit nici măcar să se califice pentru Worlds.

Cu toate că aceste două superteam-uri au fost aspru criticate din cauza performanțelor, sezonul din 2023 aduce un nou val de echipe care sunt gata să pună stăpânire pe scena de top a League of Legends.

Vitality își schimbă abordarea

Sezonul trecut Vitality erau favoriți în câștigarea campionatului datorită echipei de vedete pe care o aveau. Așteptările acestei echipe erau foarte mari, însă au dezamăgit crunt. Nu au reușit să își creeze o identitate sau stil de joc, neavând nici măcar o performanță notabilă. Sezonul viitor aduce o abordare nouă pentru Vitality.

Cel mai titrat jucător din LEC, mid laner-ul Perkz, este singurul jucător rămas în echipa din sezonul trecut, acesta o să îi aibă ca și coechipieri pe Neon, Kaiser, Bo și Photon. Primii doi jucători menționați vor forma bot lane-ul, aceștia arătând în ultimii doi ani abilitățile necesare de a juca la cel mai înalt nivel.

Totuși, partea interesantă este aducerea din China a jungler-ului Zhou “Bo” Yang care a jucat pentru echipa chineză FunPlus Phoenix pentru o singură lună, însă comunitatea consideră că este unul dintre cei mai talentați jucători noi.

Alături de Bo, Vitality o să îl transfere și pe Photon din Coreea de Sud, fostul top laner al academiei T1. Astfel, Vitality propune pentru al doilea an la rând un roster foarte interesant și neobișnuit pentru o echipă europeană.

100 Thieves vor să își pună amprenta în LCS

Cele mai răsunătoare nume de jucători din America sunt Doublelift și Bjergsen, amândoi având cariere lungi și de invidiat. Surpriza nu a fost mică atunci când cei de la 100 Thieves au anunțat că aceste două legende vor face echipă din sezonul viitor.

Alături de ei, doi rookie din academia 100T, supportul Busio și top-ul Tenacity, sunt pregătiți să se facă cunoscuți pe scena internațională. Roster-ul o să fie completat de către jungler-ul Closer, care joacă deja pentru organizația americană de 2 ani.

DWG KIA doresc să reatingă supremația în LCK

DWG KIA au reușit să câștige Worlds în 2020 și o clasare pe locul 2 în 2021, reușind să arate că sunt una din cele mai bune echipe din lume. Totuși, de atunci au cunoscut o decădere destul de semnificativă reușind la limită să se califice pentru Worlds 2022, acolo unde au părăsit turneul în quarterfinals.

Spre deosebrie de superteam-urile menționate anterior, DWG KIA au optat pentru doar două mutări în perioada de transferuri. Cel mai cunoscut jucător al momentului, ADC-ul Deft, care a reușit să câștige Worlds alături de DRX în anul 2022 alături de fostul top laner de la T1, Canna, sunt achizițiile celor de la DWG. Acești doi jucători alături de ShowMaker, Canyon și Kellin sunt pregătiți să aducă DWG KIA pe podiumul din LCK.

Aceste echipe vor încerca să redefinească ideea de superteam sperând să își asigure o dominare cât mai clară. Totuși, pentru a reuși acest lucru trebuie să treacă de obstacolele de care s-au lovit superteam-urile de anul trecut:orgolii, lipsa unei identități de joc sau bariere lingvistice. Dacă vor reuși sau nu o să aflăm în noul sezon competițional care o să înceapă în luna ianuarie.

 

autor: Bogdan I.