Split-ul de iarnă se apropie de final și, odată cu el, vom afla primii câștigători ai acestui an. Deși Winter Split-ul a fost unul foarte scurt în comparație cu cele anterioare, acesta a venit cu un nou format și noi provocări pentru cele 10 echipe.

G2 – prima echipă finalistă

G2 Esports este prima echipă care și-a câștigat locul în finala din acest split după ce luni, 20 februarie a învins organizația KOI cu scorul de 3W1L. Meciul decisiv a fost și cel mai echilibrat dinte toate cele 4 meciuri, însă G2 a reușit să preia controlul și a câștigat în minutul 38 cu scorul de 25 la 19.

În acest moment, organizația este tot mai aproape de calificarea la MSI, fiind, de asemenea, șansa acesteia de a-și lua revanșa față de finala din Malmö pe care a pierdut-o împotriva echipei Rogue.

G2 reprezintă cea mai de success echipă europeană de League of Legends din istorie, deținând recordul pentru cele mai multe titluri câștigate, 9 dintre ele în LEC. Aceasta a ajuns până în finala campionatului mondial în anul 2019 și, în același an, a câștigat Mid Season Invitational. G2 este, de altfel, singura organizație europeană care a câștigat acest campionat.

Împotriva cui va juca G2 în finală?

Echipa cu care se va întâlni G2 Esports în finala din această seară este MAD Lions. După ce a căzut în lower bracket în urma seriei de best of 3 împotriva echipei G2, MAD a reușit să își revină și să câștige toate seriile versus Astralis, SK Gaming și respectiv KOI. Seria care i-a asigurat echipei un loc în finală a fost câștigată cu scorul de 3W1L.

Aceasta este șansa organizației să dovedească faptul că își poate revendica titlul de campioană după un an în care, din păcate, nu a mai reușit să câștige niciun split. Recordul organizației MAD Lions este de două split-uri câștigate consecutiv în anul 2021.

Vom avea parte de o finală extrem de interesantă care va avea loc între două echipe foarte puternice și extrem de consistente în ultima perioadă. Astfel, va rămâne de văzut cine își va recăpăta titlul de câștigător al campionatului european.

Finala va putea fi urmărită astăzi începând cu ora 19:00 pe platformele de streaming ale campionatului european: YouTube și Twitch, dar și pe lolesports.com. Broxah este invitatul special în acest weekend și va fi prezent în calitate de analist.

 

Autor: Diana E.

Sursă banner – LEC