Până când va reprezenta România în cadrul Campionatului Mondial de Esports de la Iași, Ana “ANa” Dumbravă continuă să joace, alături de Nigma Galaxy, la cele mai importante turnee feminine de CS:GO din lume.

Weekendul acesta, românca noastră va juca la Dallas faza finală a sezonului 3 din ESL Impact League. ANa și colegele sale vor încerca să-și apere titlul, Nigma Galaxy fiind echipa care a câștigat și sezoanele 1 și 2 disputate anul trecut.

Echipa Anei, din nou favorită

După un 2022 perfect, Nigma Galaxy au continuat să domine scena feminină de Counter-Strike și la început de 2023, câștigând primul și singurul trofeu important pus în joc până acum: ESL Impact Katowice.

La acea vreme, singura echipă care a părut că le poate pune probleme și care, de altfel, a fost principalul rival și anul trecut, a fost Furia Fe. Braziliencele nu vor fi prezente la Dallas, motivul fiind și faptul că principalul pericol din echipa lor, “Olga”, a doua cea mai bună jucătoare din lume, s-a transferat la o organizație asiatică, HSG Fe.

Nigma Galaxy ridicând trofeul cel mai recent câștigat, ESL Impact Katowice 2023 (sursa: HLTV)

Grupă accesibilă

Din grupa B a turneului din Dallas mai fac parte Shimmer, ex-CLG Red și 9 Pandas Fearless, cele din urmă fiind și singura echipă la care ne putem aștepta să pună probleme celor de la Nigma Galaxy.

ANa va avea meciul de debut împotriva Shimmer (Bo1) mâine seară de la ora 22:30, ora României. Adversarele din primul meci sunt un mix de jucătoare din SUA cu puțină spre deloc experiență la nivel internațional și cu atât mai puțin într-o competiție care se joacă LAN. Astfel, avem mari așteptări să vedem Nigma în “finala” grupei unde vor întâlni, probabil, rusoaicele de la 9 Pandas Fearless.

Dacă favoritele își respectă statutul, primul test adevărat ar trebui să vină pentru ANa și colegele sale abia în finală. NAVI Javelins, cele 5 jucătoare poloneze împotriva cărora au disputat finala la Katowice, sunt marile favorite ale Grupei A.

De altfel, NAVI Javelins sunt singura echipă care a câștigat toate meciurile disputate în cadrul calificărilor pentru faza finală din DallasNigma Galaxy au pierdut un singur meci împotriva NiP Impact, motiv pentru care o potențială finală ar putea fi chiar mai dificilă decât cea de la începutul anului.

Programul și unde pot fi vizionate meciurile

Meciurile de la ESL Impact Dallas vor începe mâine de la ora 17:30, ora României. În prima zi a turneului vor fi decise câștigătoarele grupelor în meciuri de tip Bo1, în timp ce meciurile eliminatorii vor fi în format Bo3.

Întregul program al evenimentului poate fi consultat în permanență pe HLTV.

Meciurile pot fi vizionate pe canalul oficial de Twitch al ESL dedicat competițiilor feminine:

 

Îi urăm pe această cale mult succes Anei, vom urmări cu interes evoluția Nigma Galaxy din America și vă vom ține la curent cu rezultatele pe pagina noastră de Instagram!

autor: Vlad Nagîț