S-au întâmplat foarte multe în ultimul timp în scena internațională de Counter Strike Global Offensive, acolo unde activează destul de mulți jucători români, astfel încât merită să facem o recapitulare.

NEXUS CONFIRMĂ OFICIAL NOUL COACH

Echipa în totalitate formată din jucători români colaborează de aproximativ o lună cu un coach spaniol, acesta fiind deLonge, care a mai activat în trecut pentru echipe din scena iberică, jucând câteva meciuri chiar împreună cu adamS.

Zilele trecute, pe paginile oficiale ale organizației, s-a făcut oficial și transferul antrenorului, care deja fusese în spatele jucătorilor la LAN-ul de calificare pentru WEC.

Echipa pare că se descurcă bine de la adiția spaniolului, obținând victorii cu echipe dificile precum HAVU și Let Us Cook.

AU REVENIT COMPETIȚIILE CCT

După CCT Online Finals, unde au fost invitate echipele de top, printre care și Into The Breach, organizatorii au continuat seria cu încă o ediție a West Europe și North Europe.

În ceea ce privește West Europe, România se prezintă din nou cu trei echipe unde activează jucători autohtoni: Nexus, Sprout, cu lauNX și XELLOW și Let Us Cook, cu s0und și Blytz.

Toate cele trei tabere trec printr-o perioadă mixtă în ceea ce privește rezultatele, însă au șanse considerabile de a reuși calificarea în Play-Off.

North Europe a început mai devreme pentru AllStars și Nexus, care au avut nevoie de a trece de faza de Play-In pentru a concura în swiss stage. Din păcate, AllStars au pierdut meciul decisiv de calificare, în fața celor de la Sampi, fiind eliminați. Nexus au trecut mai departe.

În faza swiss, pe lângă echipa românească au fost invitați și cei de la Let Us Cook.

Cel mai interesant aici a fost chiar un derby între Nexus și echipa cu core polonez, unde s0und și Blytz s-au reîntâlnit cu fosta echipă după meciul LAN disputat weekendul anterior în calificările pentru WEC. Partida s-a încheiat în favoarea Nexus după trei hărți disputate și un thriller de 30 de runde pe Mirage, harta decisivă.

Din păcate, meciul din bracketul 0-1 contra MASONIC, disputat ieri de către Let Us Cook a fost pierdut, aceștia plasându-se astfel la o singură înfrângere distanță de eliminare. Nu este un capăt de lume, băieții au mai reușit o revenire similară de la 0-2 și acum o lună, tot în CCT.

Provocarea adițională în cazul de față vine odată cu anunțul echipei despre renunțarea la jucătorul de AWP, fr3nd, înlocuindu-l, cel puțin pentru moment, cu mwlky, fapt ce aduce necesitatea adaptării la noua formulă.

THE PRODIGIES, GAMEAGENTS ȘI EC BRUGGE, PE WATCHLIST

Echipa lui fNk, The Prodigies, continuă să producă surprize în scena internațională, chiar dacă a trecut prin multe schimbări în ceea ce privește roster-ul.

Ei au reușit calificarea în Play-Off în ESEA Advanced și au primit din nou invite în European Pro League pentru sezonul 8, fiindu-le acordată o nouă șansă după nereușita din faza de Play-In a acestei competiții.

Până acum, în ESEA, au învins sYnck, PROSPECTS și au pierdut cu SINNERS, căzând astfel în Lower Bracket.

Performanțele bune ale lui fNk din ultima perioadă și experiența lui pe partea de in-game leading au făcut unele persoane să se gândească la un potențial transfer al acestuia către o echipă mai recunoscută, precum Sprout.

EC Brugge, și ei de interes, întrucât swiiffter face parte din echipă, încearcă să își regăsească forma. Deși nu au foarte multe turnee unde să se facă văzuți, ei vor concura începând cu 4 iunie la ESL Benelux Championship, unde vor să pună mâna pe o parte din cei 10.000$, în fața unor echipe accesibile.

De menționat și că au ratat “la mustață” Play-Off-ul Advanced, la fel ca AllStars și Nexus, pierzând meciurile de pe finalul sezonului regulat.

Nu în ultimul rând, trebuie menționați și cei de la GameAgents care au prins fară emoții Play-Off-ul în ESEA Advanced, cu doar 2 înfrângeri și 12 victorii. Echipa formată din ISB, squmyy, hotdark, laules și zub1 își propune să recucerească scena românească și, de ce nu, și cea internațională, însă are nevoie de o mare acumulare de experiență.

Deocamdată, totul merge conform planurilor, însă nu putem trage nicio concluzie, ci doar să le ținem pumnii băieților.

(sursa: GameAgents instagram)

O să revenim cu updateuri legate de parcursul tuturor românilor în competițiile anterior menționate.

autor: Alexandru Bănescu