Iată că vedem încheiat și sezonul regulat din această ediție a ligii ESEA. Așa cum spuneam când prefațam echipele participante cu jucători români, sunt șanse mari ca aceasta să fie și ultima serie jucată pe Counter Strike Global Offensive, în vară fiind anunțată tranziția către CS2.

ESL CHALLENGER LEAGUE

Sezonul 45 al ESL Challenger a venit cu parcursuri bune ale jucătorilor noștri în cadrul bracket-ului dublu eliminatoriu.

Let Us Cook au început cu o înfrângere în fața Spirit Academy, cei care au ajuns până în finală în cele din urmă, deci, cu siguranță, o echipă dificil de învins. Astfel, fiind transferați către Lower Bracket, au dat peste Big Academy, pe care i-au și învins. Mai departe a urmat meciul contra Sangal care a marcat sfârșitul călătoriei pentru s0und și Blytz în această ediție a ligii. Aceștia rămân în următoarea serie fără a fi nevoiți să treacă de Relegation.

Sprout, deși au avut o primă jumătate de an deloc plăcută, au reușit un onorabil loc 5, punând mâna pe o parte din prizepool chiar. LauNX, XELLOW și colegii lor, deși au început printr-o înfrângere, au reușit să învingă ex-HEET, FORZE (cu un 2-0 categoric, fără șansă de apel pentru ruși), Ignis Serpens și 9INE, înainte de meciul cu Monte, sfert-finaliștii de la Major, care până la urmă au reușit să îi oprească.

ESEA ADVANCED

Din păcate, aici avem doar o singură prezență în Play-Off. Nexus și AllStars, cele două reprezentante majoritar românești au început sezonul bine, însă nu au reușit să convertească partidele de la final, decisive pentru calificare.

De menționat că AllStars a renunțat la două meciuri, acestea intercalându-se cu altele din CCT sau LAN-ul de calificare la WEC, și au fost nevoiți să ofere victoria adversarilor prin forfeit.

Nexus, de altfel, a pierdut ultimele trei meciuri contra IKLA, SINNERS și AGO, tabere consacrate în scenă, foarte dificile într-o partidă de tip Best of 1.  Confruntările au fost strânse.

(sursa: Nexus Gaming twitter)

În schimb, The Prodigies au prins fazele eliminatorii, reușind cele 8 victorii minim necesare. Aici știm că evoluează fNk, care pare a fi un jucător de bază pentru gruparea internațională.

ESEA MAIN

Două echipe sunt trecute pe lista celor calificate aici: RedPack și Ultimate Power.

Amândouă au reușit 9 victorii din 14 meciuri și intră în Play-Off din nou cu șanse mari la trecerea în următoarea ligă.

(sursa: Synthetic4U twitter)

Părțile mai puțin bune pe această zonă a tabloului sunt retrogradările Nigma Galaxy, echipa ANei, și CYBER.MD, reprezentanta de peste Prut.

ESEA INTERMEDIATE și ESEA OPEN

În ESEA Intermediate, AllStars Academy, singura tabără din România care concurează aici a terminat cu un record de 7 victorii și 7 înfrângeri, însă nu a prins Play-Off-ul.

ESEA Open ne aduce în lumina reflectoarelor pe Zeal22, care a reușit 14 victorii din 14 meciuri jucate, performanță greu de realizat, chiar dacă nivelul jucătorilor este unul cu mult peste liga Open.

Format din foști jucători de la OneTap (Ciocardău, Ed1m, GEOHYPE și coach-ul: starkiller) și alți doi rămași liberi de contract în scenă (zewts, FLVSH), proiectul Zeal22 arată foarte promițător și suntem convinși că îi vom vedea pe băieți în scurt timp preluând atenția în scena națională și internațională.

În rest, în Open au mai concurat și echipe precum AllStars Prodigy, care din păcate se pare că au abandonat parcursul în ligă, dar și cei de UDP Academy.

În afară de Zeal22 nu mai avem reprezentanți în Play-Off, dar echipa condusă de GEOHYPE se va bate cu siguranță pentru locul pus la dispoziție direct către ESEA Advanced.

Noi vă invităm să îi susținem în continuare pe jucătorii calificați în fazele eliminatorii și să sperăm la cât mai multe avansări în ligile superioare!

autor: Alexandru Bănescu