LCS Summer Split 2022 începe in forță urmate de schimbările făcute de Riot Games în patch-ul 12.11 asupra durabilității. După cum se poate observa si în gameplay-ul de zi cu zi, meciurile vor deveni mult mai lente, mai ales in scena profesionista de League of Legends. Prima zi ne-a oferit o primă privire asupra lucrurilor la care ne putem aștepta in acest sezon de LCS, cu multe first blood-uri trecute de minutul 10 și o frică generală de a ataca oponenții sub turete. Să nu mai stăm la discuții și să facem o mică recapitulare a primei zi de LCS!

Cloud9 VS Evil Geniuses

După cum probabil știți, cei de la C9 a trebuit să își joace primul meci al acestui Summer Split cu bot lane-ul din Academy League, deoarece s-au produs niște probleme cu viza. Cu toate acestea, după cum am specificat și era de așteptat, primul meci a început destul de lent, dar C9 a capturat primul Ocean Drake la minutul 6, iar o manevra agresivă din partea lor le-a asigurat și first blood-ul pe top lane. În schimb, EG a reușit să captureze Herald-ul la minutul 10. Meciul s-a întors din nou la a fi lent până la minutul 17, dar C9 au mai capturat încă un Drake și al doilea Herald. La minutul 25, echipele erau egalate la Drake și la gold, cu doar un singur kill executat întregul meci.

C9, folosindu-se de Teleportul lui Fudge pe Fiora, înscrie un ace împotriva EG-ului, urmat de capturarea Baronului și un avantaj de 5k gold. Cei de la EG au egalat diferența de gold prin a captura cel de al doilea Baron, urmat de Infernal Drake Soul și primul lor avantaj de gold din întregul meci. Acest lucru a creat un snowball effect, oferindu-le celor de la EG un avantaj îndeajuns de mare sa captureze un al doilea Baron pentru echipa lor, câștigând astfel primul meci al Summer Split-ului cu un scor final de 11-17.

Golden Guardians VS Flyquest

Primul meci al acestor două echipa a fost unul foarte lent, cu foarte puțină acțiune de-a lungul meciului. Din nou, la minutul 6 primul Drake a fost capturat de către Flyquest, iar la minutul 10 au capturat și primul Herald, cu un avantaj de 1k gold datorită celor de pe bot lane. La minutul 12, Ablazeolive a fost prins in jugle-ul lui si a oferit astfel celor de la Flyquest first blood-ul. Cei de la Flyquest au folosit acest avantaj pentru un Mountain Drake Soul captuarat la minutul 23, împreuna cu un ace pe cei de la GG. Acest lucru a rezultat și în capturarea primului Baron pentru Flyquest.

Buff-ul de la Baron a fost folosit eficient, distrugând majoritatea bazei inamice, crescând difereța de gold la 9k. După înca un ace pe cei de la GG pe bot lane, Flyquest au încheiat meciul într-un stil dominant cu un scor final de 11-2.

100 Thieves VS TSM

Meciul a început mult mai rapid decât cele anterioare, cu un first blood pe mid lane la minutul 3, cu un trade de 2-1 pentru TSM. Spica, cum era de așteptat, și-a menținut stilul de joc agresiv cu un dive sub turreta de pe top, încheindu-se cu un trade de 1-1. Cu toate că cei de la TSM au avut un avantaj de 2k gold, cei de la 100T au capturat primul Herald al meciului, și un al doilea la minutul 15. În acest punct, TSM înca mai avea un avantaj de 2.5k gold, împreuna cu capturarea a doi Drake. În jurul minutului 20, o bătălie lunga a asigurat Hextec Drake-ul pentru cei de la 100T, dând la schimb Baronul și oferind celor de la TSM o creștere în diferența de gold pana la 3.5k.

Stilul de joc mai agresiv al celor de la TSM a fost pedepsit de 100T la cel de al doilea Baron, pierzând 4 membrii și Baronul. Acest lucru a întors balanța în favoarea celor de la 100T, luând un avantaj de 3k gold și Drake Soul-ul. La minutul 35, Tactical a fost prins pe mid lane, ceea ce le-a costat celor de la TSM meciul spre mirarea tuturor telespectatorilor, cu un scor final de 17-8.

Immortals VS Team Liquid

First Blood-ul a fost înscris de Team Liquid, când Santorin a pedepsit bot lane-ul inamic agresiv. La doar 2 minute după ce first blood-ul a fost asigurat de TL, o altă bătălie pe bot lane a fost câștigată de ei folosindu-se de ultimata lui Twisted Fate, executând astfel ADC-ul echipei Immortals pentru un avantaj de 1.5k gold. După încă niște faze pe top lane, TL a crescut diferența de gold la 5k după ce au capturat un al doilea Herald. Primul Baron a fost capturat de TL, crescând astfel avantajul lor la 13k gold.

Din cauza diferenței enorme de gold, cei de la Immortals nu le-au putut face față inamicilor la minutul 25, iar TL au câștigat meciul cu un scor final perfect de 16-0.

Dignitas VS Counter Logic Gaming

Prima altercație din acest meci a fost la Scuttle, unde un 4v4 s-a sfârșit cu un 3-0 pentru mid laner-ul Palafox pe Azir, asigurându-le astfel celor de la CLG un avantaj de 2k gold. Acest lucru a rezultat și în primul Herald capturat de CLG, dar Dignitas s-au folosit de acest lucru sa captureze primul Mountain Drake. După un team-fight la Baron, CLG au luat 4 kill-uri și Baronul, extinzând astfel diferența de gold la 7k.

CLG au capturat Hextech Drake Soul fără probleme, urmat de al doilea Baron buff și un avantaj de 11k gold. Cei de la Dignitas au fost înfrânți încă o dată iar CLG au încheiat meciul cu un scor final de 14-2.

CS2National CS2

CS:GO în Romania și alte începuturi

Counter Strike Global Offensive a lovit atât în Romania, cât și în întreaga comunitate mondială a seriei de jocuri Counter Strike ca o schimbare...
International LOLLeague of Legends

ZIUA 2 din LCS Super Week 2022

Acțiunea continuă la LCS cu cea de a 2a zi la Super Week. Urmează o recapitulare a ce s-a întâmplat....