Ziua de debut a primului RMR a adus un duel românesc în prima rundă pe care iM și Na’Vi l-au câștigat fără emoții din poziția de favoriți. Din runda 2, ambii români veniți la București cu echipe internaționale au ieșit victorioși.

Na'Vi, un obstacol prea mare pentru KOI

Așa cum remarcam și în articolul anterior, nu ar fi fost prima dată când echipa lui adamS producea o surpriză de proporții în 2024.

Chiar dacă în Closed Qualifierul pentru RMR au obținut victorii improbabile pe hârtie împotriva Spirit și Heroic, duelul cu iM și Na’Vi s-a demonstrat a fi un munte prea mare de escaladat pentru KOI.

Organizația din Spania a început bine partida de pe Ancient, iar la pauză scorul era egal, 6 la 6. Na’Vi au trecut pe partea de tero imediat după și, odată cu un 4k imens din partea lui iM în cea de-a doua rundă de pistoale a meciului, au apăsat pe accelerație și nu s-au uitat înapoi.

@101hp Rundă importantă adusă de iM pentru Na'Vi în duelul vs adamS din prima rundă de RMR! #CS2 #cs2romania #cs2major #cs2rmr #counterstrike ♬ Trap, hip hop, dark beat ♪(963369) - Ninja_Muzik_Tokyo

Scor final 13-8 și Na’Vi avansau în bracketul de 1-0 acolo unde aveau să întâlnească ENTERPRISE (Ex-ThunderFlash), în timp ce adamS urma să lupte vs 3DMAX în bracketul învinșilor. Întregul rezumat al partidei:

https://www.youtube.com/watch?v=XRhG-2w2A1Y&ab_channel=vLADOPARD3

Victorie de moral pentru adamS

3DMAX sunt o echipă pe care nu mulți ar fi văzut-o ajungând până la RMR, cu atât mai puțin să pună probleme și să se califice la Major. În prima partidă, însă, au părut că se pot bate de la egal la egal cu Falcons, echipa care tocmai a ajuns la București de la Katowice acolo unde au jucat semifinalele turneului de 1 milion de dolari.

Tocmai din acest motiv, faptul că harta aleasă pentru KOI vs 3DMAX era tot Nuke, cea pe care francezii aveau experiența primei runde, putea fi un motiv de îngrijorare. AdamS și echipa au controlat în permanență jocul, din fericire, și au obținut o victorie de moral cu 13-8.

În runda 3 care se va disputa pe 15 februarie, KOI vor întâlni 9 Pandas (#26 mondial) tot într-un meci Best of 1. Rezumatul meciului vs 3DMAX:

https://www.youtube.com/watch?v=6eE8y0s22fY&ab_channel=PGL

iM, cu un pas la Major

Na’Vi și-au respectat poziția de favoriți în ambele meciuri din prima zi de RMR. După victoria împotriva KOI, în fața lui iM au stat Enterprise, o echipă care până de curând nu era asociată cu o organizație. Polonezii s-au calificat de la Closed Qualifier cu numele de Ex-ThunderFlash, organizația de care s-au despărțit nu cu mult timp înainte de începerea calificărilor.

Disputată pe Mirage, runda 2 a fost un meci fără prea mari emoții pentru echipa de pe locul 6 HLTV. 8-4 la pauză și 13-6 scor final pentru Na’Vi care mai au nevoie de o singură victorie pentru Copenhaga!

Rezumatul partidei:

Ce urmează?

Ziua a doua de RMR A aduce duelurile KOI vs 9 Pandas în bracketul de 1-1 și Na’Vi împotriva rivalilor de la Virtus Pro într-un meci de calificare în bracketul de 2-0.

Na’Vi și VP s-au aflat în această postură și la Closed Qualifier, acolo unde iM & co. s-au impus cu 2-0. Sperăm la un rezultat asemănător pentru a avea, după doar două zile de RMR, primul român confirmat la primul Major de CS2!

Meciurile pot fi urmărite pe canalele oficiale ale PGL de Twitch, Youtube și Kick, dar și comentate de Jaxi în română pe Youtube și TikTok.

 

autor: Vlad Nagîț