În istoria Counter-Strike, doar 2 români au reușit calificarea la un Major, iM și lauNX. Perioada 14-24 februarie poate fi istorică pentru țara noastră. 9 români joacă la RMR cu speranța de a se califica la primul Major de CS2.

Cele mai bune 32 de echipe ale Europei vin la București pentru a-și asigura unul dintre cele 17 locuri care duc la Copenhaga.

Perioada 14-17 februarie este rezervată primului RMR, perioada 19-22 februarie este pentru RMR B, în timp ce al 17-lea loc va fi disputat între 3 echipe din RMR A și 3 echipe din RMR B în zilele de 23 și 24.

iM și adamS intră-n acțiune primii

De doi români vom avea parte în primul RMR și soarta i-a făcut pe aceștia să se dueleze chiar în prima rundă. Na’Vi și KOI vor juca pe 14 februarie de la ora 14:00 și, din păcate, unul dintre iM și adamS va fi nevoit să înceapă drumul către Major cu o înfrângere.

Na’Vi pleacă din poziția clară de favoriți, chiar dacă semieșecul de la Katowice s-a resimțit în clasamentul HLTV, acolo unde echipa lui Mihai a coborăt săptămâna aceasta de pe locul 3 până pe locul 6. Chiar dacă organizația din Ucraina a lipsit din Playofful competiției din Polonia, cele două înfrângeri au venit, totuși, împotriva celei mai în formă echipe la momentul actual, Team Spirit, și împotriva Falcons care au reușit să ajungă până-n semifinale, acolo unde au fost eliminați tot de noul superstar, donk.

Na'Vi, cu ochii către RMR după ratarea obiectivului de a ajunge în Playoff la Kato (sursa: HLTV)

Pe cealaltă parte a serverului se află, culmea, una dintre singurele echipe care se pot lăuda cu o hartă câștigată împotriva Team Spirit, KOI. AdamS și colegii săi au impresionat în drumul către RMR, fiind puși în Closed Qualifier în situația dificilă de a înfrunta echipe precum Spirit și Heroic.

Spre suprinderea tuturor, KOI au trecut și de Spirit, și de Heroic, dar s-au încurcat fix în meciurile în care plecau cu prima șansă, adunând și înfrângeri vs AMKAL și ex-ThunderFlash.

Da, meciurile de până acum s-au disputat online și trecerea pe LAN poate face o diferență enormă, dar core-ul de jucători de la KOI sunt totuși trecuți prin multe RMR-uri și au demonstrat că se pot bate de la egal la egal cu oricine.

Totuși, chiar și căderea în bracketul de 0-1 nu ar fi o tragedie pentru niciuna dintre echipe, adversarele posibile în urna respectivă fiind (probabil) nume care nu inspiră încredere de calificare, precum ENTERPRISE sau Into the Breach.

Din postura de "David", KOI au răpus deja 2 "Goliath", Spirit și Heroic. Urmează Na'Vi? (sursa: HLTV)

Format și programul primei zile

Formatul folosit pentru a determina cele 8 echipe care se califică din fiecare RMR este unul simplu, Swiss. Pe scurt, câștigi 3 meciuri, te-ai calificat. Pierzi 3 meciuri, ești eliminat.

Meciurile din prima etapă au fost stabilite pe baza clasamentului european întocmit de Valve, însă meciurile rundelor 2, 3, 4 și 5 se vor baza pe rezultatele anterioare. Ce înseamnă asta? După runda 1, câștigătorii joacă împotriva câștigătorilor în bracketul de 1-0. Pierzătorii joacă împotriva pierzătorilor în bracketul de 0-1.

După runda 2, vor exista 3 bracketuri: cel de 2-0, cel de 1-1 și cel de 0-2. Ca și în Closed Qualifier, meciurile care nu sunt de calificare sau de eliminare vor fi jucate în format Best of 1, în timp ce meciurile din 2-0, 0-2, 2-1, 1-2 și 2-2 vor fi jucate în format Best of 3.

Astfel, pe data de 14 februarie vor fi jucate rundele 1 și 2, toate meciurile fiind Best of 1, pe data de 15 februarie vom avea runda 3, pe 16 va fi runda 4, iar ultima rundă va fi disputată pe 17 februarie.

Vor fi 10 zile de Counter-Strike pline de emoții, visuri împlinite, dar și năruite. Vă invităm să rămâneți la curent cu rezultatele românilor de la RMR pe pagina noastră de Instagram, iar la finalul fiecărei zile să accesați siteul pentru recapitularea zilei care va conține concluzii despre partide, dar și highlights.

Ținem pumnii tuturor conaționalilor și sperăm ca RMR-ul de “acasă” să-i ducă pe cât mai mulți dintre ei la Copenhaga!

autor: Vlad Nagîț