În ultimii ani, scena de esports a League Of Legends-ului a crescut exponențial. Din ce în ce mai mulți tineri își dedică o bună parte din timp incercând să câștige un loc într-o echipă alături de care să încerce să căștige trofee și să se facă cunoscuți pe scena internațională a acestui joc.

Darius “Yakkey” Bistrian este un tânăr din Hunedoara care evoluează în prezent la echipa sârbă Partizan care concurează în Esports Balkan League.

Am avut ocazia să povestim cu acesta despre cariera sa, despre planurile de viitor și de ceea ce ai nevoie să ajungi să fii un tânăr de perspectivă în League of Legends.

Începuturi de drum în League of Legends-ul profesionist

Yakkey: “Sunt născut în Hunedoara, acolo am și crescut. Am început să joc League of Legends în sezonul 6, în preseason mai exact. La început jucam foarte mulți campioni de midlane, precum Katarina, însă apoi am descoperit campioni precum Vayne și de acolo am început să mă joc mai mulți campioni ad carry.  Prin sezonul 7 am reușit să intru gold și, în același timp, am început să urmăresc și competiții mai mari de esports. Am observat acolo foarte mulți jucători talentați, mai ales pe Hans Sama, care mi-a plăcut foarte mult. Apoi am început să mă interesez mai mult, am aflat că poți trăi jucând jocul asta și a devenit de atunci o pasiune.”

Începuturile carierei pentru tânărul jucător au fost în Nexsus și Wild Panthers (Grecia), așa că l-am întrebat despre această perioadă.

Yakkey: “Nexus a fost prima echipă mai serioasă în care am jucat. A fost o experiență super bună din care am învățat multe lucruri. Am reușit să leg și niște prietenii în timpul meu petrecut acolo. Iar experiența cu Wild Panthers din Grecia pot să spun că nu a fost cea mai plăcută, însă e okay, pot învăța din toate. Am trecut peste.”

Mutarea în Serbia și acomodarea la noua echipă

Revenind în prezent, l-am întrebat pe jucătorul celor de la Partizan despre experiența personală de a se muta în Serbia, dar și despre sezonul fantastic pe care îl are alături de aceștia, având în vedere că au 10 victorii și o singură înfrângere.

Yakkey: “Să iau această decizie nu a fost deloc greu. Știam că asta îmi doresc de mult timp, să joc în altă țară, cu diferiți oameni pe lângă mine, mereu mi-a plăcut ideea asta de a juca în echipă cu mai multe persoane pe LAN. Să mă obișnuiesc a fost puțin mai greu, deoarece până atunci trăiam cu părinții mei, iar acum trăiesc singur, trebuie să am grijă de mine.  În ceea ce privește campionatul, ne așteptam să ne meargă destul de bine, poate nici chiar atât de bine. Excepție primul meci pe care l-am jucat, restul au fost destul de rapide si bune pentru noi. Mă aștept să câștigăm toată liga, apoi și finalele regioanle. Apoi la EU Masters mă aștept să ajungem minimum în grupe.”

În Serbia, cea mai puternică rivalitate în sport este între Partizan și Steaua Roșie Belgrad, așa că nu am putut rata ocazia să nu îl întreb pe „Yakkey” ce părere are el și cum este senzația de a participa la acest derby.

Yakkey: “Personal nu resimt presiunea atât de mult, deoarece nu am urmărit atât de bine rivalitatea asta dintre Partizan și Steaua Roșie Belgrad. Dar, având în vedere că am coechipieri sârbi și oameni din staff din Serbia, ei mereu îmi spun ca vor să câștige neapărat derby-ul asta. Așa că am dat mereu tot ce am putut și voi da în continuare tot ce pot.”

Despre sacrificiile pentru a urca în top

Următorul pas a fost să aflăm de ce ai nevoie pentru a deveni unul dintre cei mai de perspectivă jucători tineri de League of Legends din România, dar și ce realizări sau eșecuri au fost “necesare” pentru a ajunge în acest punct.

Yakkey: “Aș spune că e nevoie de super multă ambiție, multă muncă dar și de noroc, mai ales dacă ești tânăr. Spun asta deoarece, spre exemplu, eu am avut noroc de părinți care mă susțin mereu în ceea ce fac. Se uită la toate meciurile mele, mă felicită când câștig, mă încurajează când pierd. În rest ai nevoie de foarte multă muncă, să te joci mult, să te uiți peste meciuri să vezi unde ai greșit și ce ai putea să repari. Cea mai mare realizare cred că a fost că am ajuns aproape challenger, iar eșecuri foarte mari nu cred că am avut până acum, eventual doar când am pierdut anul trecut foarte tare în Grecia.”

În final l-am rugat pe Darius să ne spună părerea sa despre actualul meta din League of Legends, precum și un mesaj pentru fanii de acasă.

Yakkey: “Sincer să fiu nici nu îmi prea place, dar nici nu îmi displace meta-ul actual. Îmi place că anumiți campioni pe care îi joc sunt în meta și pot să fiu foarte creativ în acest meta. Unii campioni pot să fie foarte puternici, dar cred că și unele draft-uri sunt puțin stupide. Spre exemplu Ivren, Rell sau alți campioni care pot să fie flexați pe mai multe roluri, Kai’Sa Ap și Statik Shiv-ul e super cringe.

Susțineți-mă în continuare!”

“Yakkey” este încă la început de carieră, însă pe moment acest început arată extrem de promițător. Noi o să îl susținem în drumul său înspre glorie, iar dacă doriți și voi să o faceți, puteți să îl urmăriți pe contul oficial de Twitter sau să urmăriți meciurile echipei Partizan pe contul de Twitch al EBL.

autor: Bogdan I.