Grayhound, alegerea majorității covărșitoare a deținătorilor de Viewer Pass de a termina Challengers Stage cu 0 victorii și 3 înfrângeri, înving cu 19-17 pe Dust2 echipa cotată cu a patra șansă la câștigarea turneului de către casele de pariuri, Cloud 9.

Poate cea mai mare surpriză din istoria Majorului

Printre regulile nescrise ale Majorului de CS:GO ajuns la ediția a 18-a se află acea regulă conform căreia există un oarecare lanț trofic.

Istoric vorbind, echipele europene sau din zona CIS sunt favorite în fața echipelor din zona Americilor, iar acestea din urmă sunt favorite în fața echipelor care vin din calificările pentru Asia și Oceania.

Este important să reținem asta atât pentru a ne da seama de raritatea surprizelor de acest gen, cât și pentru a înțelege de ce majoritatea celor care fac Pick’Em alege, la secțiunea de 0-3 a Challengers Stage, una dintre cele 2 echipe din Asia/Oceania.

În cazul nostru, după cum se poate observa și din predicțiile unor comentatori și analiști internaționali, alegerea pentru 0-3 era între Grayhound și IHC. De ce Grayhound și nu IHC?

Deoarece IHC nu numai că i-a învins cu 2-0 pe Grayhound în calificări, dar pe tot parcursul anului 2022 au 6-0 la hărți câștigate împotriva acestora.

Trecând la reversul medaliei, Cloud9 sunt, fără doar și poate, una dintre echipele cu cele mai constante performanțe si apariții în playoffuri din ultimii 2 ani, motiv pentru care au primit, așa cum am menționat anterior, încrederea caselor de pariuri.

Doar Na’Vi (5.00), FaZe (5.50) și Vitality (7.00) aveau cota mai mică decât Cloud9 (8.00) la câștigarea Majorului.

https://www.youtube.com/watch?v=io3Bl2jfkf4&ab_channel=Tucchi-CS%3AGOHIGHLIGHTS

C9 – blestemul numelui?

Pentru membrii Cloud9 nu este prima dată când joacă mult sub așteptări în cadrul unui Major. La Antwerp erau așteptați să ajungă măcar în top 8, dar au ieșit încă din Legends Stage după 1 victorie și 3 înfrângeri.

Una din cele 3 înfrângeri a marcat și un moment extraordinar de rar. În bracketul de 1-1 având meci împotriva lui FaZe, cei de la C9 au greșit vetoul, lăsând posibilitatea lui Karrigan de a alege Nuke, banul lor permanent.

https://www.youtube.com/watch?v=jGCy9QxUXHU&ab_channel=Chicken%7CCS%3AGOCLIPS

S-ar putea sublinia astfel că presiunea unui Major apasă asupra lor mai mult decât o competiție normală, desigur, dar cât de validă poate fi această afirmație, în contextul în care, cu doar 12 luni în urmă, ajungeau în semifinale la Stockholm, însă nu sub egida Cloud9, ci Gambit, organizația lor de la vremea aceea?

Ieșirea încă din această fază a competiției ar fi un dezastru de proporții pentru orice echipă cu aspirații la Top5, dar, având în vedere faptul că urmează să joace doar meciuri în format Best of 3, C9 încă au o șansă mai mult decât decentă de a-l evita.

Primul test? – Imperial, echipa care i-a eliminat și de la ultimul Major

La Antwerp, Imperial au învins cu 2-1 într-un meci care a scris istorie pentru Counter-Strikeul brazilian. La acea vreme, pe streamul lui Gaules, cel mai popular comentator de limbă portugheză, s-au strâns nu mai puțin de 700.000 de oameni ca să asiste la istorie.

Jumătate de an mai târziu, nici Gaules, nici miile de brazilieni nu vor mai fi în spatele ecranului, ci în aceeași încăpere. Indiferent de rezultat, Majorul din Rio are șansa să livreze unul dintre cele mai mari meciuri din istoria jocului încă din a doua sa zi.

CS2International CS2

Ziua 2 a Challengers Stage

Comentăm și analizăm live acțiunea din cea de-a doua zi a Rio Major Challengers Stage...