La finalul rundei 3 a Majorului din Rio, Mouz și Bad News Eagles au fost primele echipe calificate în Legends Stage, în timp ce Imperial și 00Nation au fost primele eliminate.

Astfel, meciurile pentru runda 4 au fost setate după cum urmează:

(sursa: reddit.com/r/globaloffensive)

[04:20] - Dezastru pentru Imperial, C9 se impun cu 22-19 după dublu overtime (2-0)

Asemănător primei hărți, brazilienii au fost prima echipă care a ajuns la numărul de 15 runde câștigate, de data aceasta chiar mult mai devreme decât pe Overpass, 15-6.

Ceea ce a urmat, însă, nu poate fi descris decât ca o decădere totală de joc și mentală a veteranilor care au pierdut toate cele 9 ocazii de a câștiga Vertigo, ducând totalul oportunităților de a închide o hartă la 13.

Sh1ro a fost, fără doar și poate, principalul motiv pentru revenirea C9 cu un total de 45 de fraguri la finalul celei de-a doua hărți.

Extrem de dureros pentru fanii locali, 00Nation și Imperial au reușit contraperformanța de a ieși ambele din competiție cu 0 victorii și 3 înfrângeri.

[02:35] - ESL scoate radarul și X-rayul din transmisiunea din arenă

Atât în prima zi, cât și astăzi, fanii brazilieni prezenți la Challenger Stage au fost acuzați că încearcă să livreze informație echipelor preferate.

Chiar dacă toți jucătorii poartă căști cât se poate de bine izolate fonic, energia emanată de miile de oameni atunci când reacționează simultan la un adversar văzut după smoke/perete poate fi resimțită pe scenă și constituie un avantaj total nedrept pentru cei care joacă “acasă”.

[02:25] - C9 19-15 Imperial (1-0)

Așa cum era de așteptat, Imperial au demonstrat încă o dată că sunt mai confortabili pe partea de CT și au preluat cât s-a putut de repede conducerea meciului, ba chiar au ajuns la scorul de 15-11.

Cu toate acestea, numărul decibelilor din arenă s-a micșorat cu fiecare șansă irosită de FalleN and co. de a închide partida și asta pare că s-a simțit și în jocul lor. De la 15-11, C9 a câștigat 7 runde de tero consecutive și, la prima șansă de a face 1-0 la hărți, au accesat-o.

Urmează Vertigo, harta pe care, chiar și aflați în bracketul de 0-2, Cloud9 rămân una dintre cele mai bune echipe din lume.

[02:00] - Indiferent de rezultatul dintre C9 și Imperial, adversarii celor de la GamerLegion în runda 4 sunt Furia

Din păcate, sistemul Swiss îl pune pe iM în runda a 4-a față în față cu favoriții publicului. Atuurile brazilienilor nu stau doar în suportul publicului, ci și în faptul că pare că și-au recuperat forma după înfrângerea dramatică suferită în prima rundă împotriva celor de la BIG.

Pe de altă parte, vom avea privilegiul de a-l vedea din nou pe conaționalul nostru jucând pe streamul A. Ora de disputare a partidei va fi anunțată abia după terminarea partidei dintre C9 și Imperial.

[01:35] - C9 9-6 Imperial (0-0)

Brazilienii au avut șansa de a înclina jumătatea în favoarea lor la scorul de 6-5 pentru C9, dar Shiro pare să fie în forma din meciul de ieri versus Fnatic, atunci când a avut un K-D de 37-19 în înfrângerea 17-19 din prima rundă și își conduce echipa către 9 runde de CT.

La jumătatea Overpass se situează la un scor personal de 16 fraguri cu 8 deaths, rămâne de văzut dacă poate replica impactul și pe partea de tero.

[01:10] - BNE 16 - 7 GL (2-0)

Din păcate, prestația GamerLegion a fost mult mai modestă decât în prima zi, dar asta nu ia din meritele Bad News Eagles.

Echipa din Kosovo a jucat cu o încredere și cu o agresivitate demnă de locul din Legends Stage pe care l-au obținut în urma acestei victorii.

Pentru iM și GL urmează o nouă șansă de calificare în bracketul de 2-1.

[01:05] - Derbyul Imperial vs Cloud9 ia startul pe Overpass

Cel mai așteptat meci al zilei de către publicul din Rio începe pe streamul A. Map pool:

  1. Overpass (Imperial pick)
  2. Vertigo (C9 pick)
  3. Mirage (decisiva)

Vor reuși Imperial să producă supriza de a trimite acasă C9 două Majoruri la rând sau e timpul revanșei pentru echipa din CIS?

Secretul pare că va sta în abilitatea brazilienilor de a aduna un număr decent de runde pe partea de tero, deoarece este meciul echipei cu cele mai puține runde de T câștigate la această ediție a Majorului vs o echipă care, istoric vorbind, beneficiază de o parte de CT incredibil de stabilă pe orice hartă.

[00:50] - BNE 10 - 5 GL la jumătatea Mirage (1-0)

Bad News Eagles încep din nou foarte bine harta, având chiar și un avantaj de 7-1 datorat unor runde agresive care i-au surprins complet pe GamerLegion.

Din acel punct, iM și compania s-au adaptat și au reușit să reducă din diferență, dar cele 5 runde avantaj de la pauză par greu de recuperat.

[00:25] - IHC 19 - 16 00Nation (2-1)

După 4 ore de la începutul partidei, IHC ies învingători și îi elimină pe 00Nation.

Momente emoționante, publicul brazilian primește cu onoare înfrângerea și aplaudă la scenă deschisă ambele echipe.

Coldzera și Taco ies din competiție fără nicio victorie. Urmează Imperial vs Cloud9 și încercarea celorlalte două legende ale fostului roster SK/Luminosity de a nu avea aceeași soartă.

[00:15] - Pe streamul A, 00Nation revin de la 8-14 și trimit harta decisivă în overtime!

[00:10] - BNE câștigă Ancient cu 16-9

GamerLegion reușesc o singură rundă pe partea de T după încă o prestație excelentă a Bad News Eagles pe partea de CT.

În primele 2 runde, jucătorii din Kosovo au câștigat 23 de runde de CT din 30 posibile. Urmează Mirage, harta aleasă de GL.

[23:55] - GL 8-7 BNE la jumătatea primei hărți

Un început de meci bun din partea BNE care demonstrează de ce au un streak de 7 victorii consecutive pe Ancient. Cele 7 runde obținute pe partea de T ar trebui să fie de ajuns pentru a duce scorul la 1-0.

Pe streamul A, IHC sunt la două runde distanță să-i elimine pe coldzera și Taco. 14-8 pe Overpass.

[23:25] - Map poolul GL vs BNE

  1. Ancient – BNE pick
  2. Mirage – GamerLegion pick
  3. Inferno – decisiva, dacă va fi nevoie

În teorie, un map pool mai mult decât favorabil pentru GamerLegion care au șanse reale chiar să încheie meciul cu 2-0. De părere că echipa lui iM este favorită sunt și casele de pariuri care dau o cotă de victorie de 1.60 acestora, respectiv 2.20 echipei din Kosovo.

[22:50] - GamerLegion vs BNE începe curând pe streamul B

Primul Bo3 al zilei dintre Mouz și Fnatic s-a încheiat cu scorul de 2-1. Astfel, Mouz este prima echipă din Challengers Stage care avansează în Top16.

Cu această ocazie, următorul meci va fi cel pe care îl așteptăm cel mai mult, iM îi va înfrunta pe Bad News Eagles pentru cel de-al doilea loc de astăzi care duce în Legends Stage. Vom reveni cu map poolul.

[18:45] - Furia 19 - 16 OG

Pe hârtie, meciul dintre Furia și OG urma să fie unul dintre cele mai echilibrate, iar realitatea a demonstrat-o, oferind cel mai spectaculos meci al zilei de până acum.

Chiar dacă spre finalul meciului OG păreau să controleze meciul și să le ofere încă o înfrângere greu de digerat brazilienilor din public, Furia a reușit să revină de la scorul de 15-12, să împingă meciul în overtime și să folosească momentumul pentru a-și asigura locul în bracketul de 2-1.

[18:00] - BIG 16 - 6 Grayhound

Dust2, harta pe care s-a disputat partida, e binecunoscută ca fiind una dintre preferatele organizației din Germania, aceștia având multe victorii în fața unor echipe mai bine cotate pe cea mai veche hartă din map pool.

În același timp, cu doar 12 ore în urmă, Grayhound șoca întreaga suflare pasionată de CS:GO învingând Cloud9 tot pe D2.

Momentumul echipei din Oceania părea să continue și astăzi când au reușit să câștige primele 6 runde. Din acel moment, totuși, BIG au revenit complet în meci și nu au mai cedat nicio rundă, luând 16 la rând și meciul care îi trimite în bracketul de 2-1.

[17:20] - 9z 19 - 17 EG

EG au venit în acest meci din postura de favoriți și au beneficiat și de faptul că au început pe partea de CT a Nuke. După o primă repriză decentă încheiată cu 10-5 în favoarea nord-americanilor, 9z au revenit în meci câștigând runda de pistoale și următoarele 4 runde ale propriei părți de CT.

De la scorul de 10-10, cele două echipe au mers aproape cap la cap până în overtime, acolo unde favoriții publicului au reușit să ducă scorul la 18-15. Trecuți iarăși pe partea de tero care le-a făcut probleme ambelor echipe, au irosit două runde de meci, dar au reușit s-o fructifice pe a treia, scor final 19-17.

9z merg în bracketul de 2-1 și vor avea 2 șanse de a se califica în premieră în Legends Stage, în timp ce a doua echipă ca valoare și așteptări din NA se va confrunta cu un Bo3 de eliminare în bracketul de 1-2.

[16:55] - Outsiders 16 - 12 Vitality

Primul meci al zilei ne aduce și prima surpriză. După ce au pierdut în fața lui iM, Vitality nu-și regăsesc forma nici în meciul din bracketul de 1-1 și sunt învinși de Outsiders pe Overpass cu scorul de 16-12.

ZywOo, 28 de killuri în același număr de runde, iar coechipierii săi au avut 13 fraguri (Magisk, dupreeh, apEX), respectiv 14 (Spinx). În aceste condiții era aproape imposibil de obținut o victorie în fața echipei bine structurate din CIS care, deși nu l-a avut pe Jame ieșind la rampă, a obținut 8 runde mai mult decât suficiente pe partea de T.

CS2International CS2

Ziua 3 a Challengers Stage

După ce am aflat primele 2 calificate și primele 2 eliminate în ziua 2, ziua 3 a Challengers Stage va mai stabili 3 echipe...