Sebastian Badea sau King Seby așa cum îl cunosc persoanele din comunitatea de peste 100.000 de abonați pe care și-a format-o pe Youtube este una dintre cele mai cunoscute fețe din zona de Mobile Esports din România.

Sebastian nu este doar vocea din fundalul fiecărei săptămâni de Mobile Esports League, ci este și fost campion european de “Free Fire” alături de echipa României, titlu pe care l-a obținut în urma câștigării European “Creator Showdown”.

Am avut plăcerea să luăm legătura cu Seby care ne-a povestit despre cariera sa de comentator și jucător de până acum, cum a apărut pasiunea pentru Free Fire, dar și la ce se așteaptă de la viitorul MEL și al României pe scena internațională.

Pasiune și performanță

  • 101hp: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru Free Fire?

Sebastian Badea: Pasiunea cred că vine din plăcere. În momentul în care te joci cu oameni de diferite tipuri și interacționezi cu ei, simți ceva anume. Eu sunt o fire interactivă și asta m-a făcut să îmi dezvolt o anumită pasiune pentru acest joc. Este ceva unic care se simte și se dezvoltă în timp.

  • 101hp: Care sunt câteva puncte de referință ale carierei tale de până acum?

S.B.: În mai bine de șase ani am cunoscut foarte multe fețe ale acestui joc și ale industriei dezvoltate pe acest joc. Puncte de referință, momente importante, cred că au fost competițiile la care am fost caster. Cu ajutorul experienței am putut, la un moment dat, să ajung la acest nivel. Cunoscând bine jocul, am putut comenta competiții naționale și internaționale precum World Series, Free Fire Pro League și Seria Road to Glory la care am fost atât comentator, cât și jucător.

Despre Mobile Esports în România

  • 101hp: Spune-ne mai multe despre Campionatul European pe care l-ai câștigat reprezentând România.

Sebastian Badea: A fost o experiență unică, într-adevăr uimitoare. În acea competiție nu cred că aș fi reușit fără adevăratul ajutor al echipei mele. Era o perioadă bună a acestui joc în plan European și nu numai. Bătălia a fost intensă, mai multe etape succesive și atât de multe provocări venite de la echipele din străinătate. Cred, astfel, că succesul și victoria au venit în urma unei bătălii care s-a bazat mai mult pe înțelegerea strategiilor celorlalți, decât le dezvoltarea unei strategii proprii a echipei mele.

  • 101hp: Cum s-a dezvoltat zona de mobile esports în ultimii ani în țara noastră?

S.B.: Această întrebare ar avea atât de multe răspunsuri… Nu cred că aș putea oferi un răspuns-cheie pentru aceasta. Însă, este tot mai vizibil modul în care sporturile online acaparează societatea. A fi în trend, deci activând în mediul on-line, a devenit tot mai popular. Toată lumea vrea popularitate, poate și de aici această dezvoltare rapidă și aproape, nimicitoare. În orice caz, vocile vechi rămân punctele tari ale acestei zone.

  • 101hp: Cum este implicarea ta în MEL și cum ți se pare inițiativa de a avea un astfel de campionat?

S.B.: În cadrul MEL eu sunt streamer, caster și host. Nu am participat real la organizarea competiției și nu dețin chiar toate detaliile. Însă, inițiativa organizatorilor a avut un aer cool și încă îl are. Este, totuși, prima ligă din România, 100% românească. Pentru reușită, însă, felicitările le revin organizatorilor. Eu sunt bucuros că am putut fi aici pentru comunitatea pe care o reprezint.

Obiective de viitor și un mesaj pentru fani

  • 101hp: Este România un competitor important la nivel internațional în Free Fire? O să aibă de câștigat prin existența MEL?

Sebastian Badea: România, cu toate că nu a demonstrat foarte multe pe scena internațională, nu este văzută neapărat ca un competitor. Au fost doar câteva situații când ne-am impus și atunci am stabilit și recorduri care nici până acum, la 3 ani distanță, nu au fost doborâte. Exemplu este Free Fire Creators ShowDown, atunci când eu am fost jucător. Acel stream, în lupta finală cu Albania, a atins 17.000 PCV. A fost vorba despre gameplay, atmosfera făcută de casterul care comenta la acel moment și plăcerea celor de acasă. Însă, ca subiect tabu, Portugalia cred că ar fi principalul competitor din scena Europei, pe Free Fire.

  • 101hp: Ai un obiectiv pentru 2023?

S.B.: Obiectivul meu pentru acest an rămâne același ca în anii precendenți. Prefer traiectoria liniară, astfel încât să mă fac plăcut celor care mă urmăresc și mă apreciază. Vreau să ajut această comunitate cât mai mult. Astfel, acesta devine principalul meu goal în 2023.

  • 101hp: Un mesaj pentru fanii tăi și urmăritorii MEL?

S.B.: Keep Booyah! Suntem cei mai tari!

Sebastian, o prezență activă nu numai pe Youtube, ci și pe Instagram, Facebook și TikTok

Îi mulțumim pentru timpul acordat, îi urăm succe în toate proiectele în care este angrenat și vă invităm să-l urmăriți pe canalele de social media:

De asemenea, vă reamintim faptul că, în fiecare sâmbătă și duminică până pe 6 august inclusiv, puteți urmări meciurile din primul sezon al Mobile Esports League! Au mai rămas doar 2 săptămâni până vom afla echipele calificate în playoff-ul competiției de Free Fire.

autor: Vlad Nagîț

CS2National CS2

GameAgents renunță la echipa de CS:GO

Cu toate că pauza competițională poate fi o perioadă propice pentru jucători și echipe să-și reîncarce bateriile și să se pregatească pentru ce urmează,...