Cea mai controversată ligă de League of Legends este fără îndoială LCS (North American LoL Championship Series) din cauza rezultatelor mediocre obținute la nivel internațional. Salarii uriașe pentru jucătorii care nu dau randamentul necesar, aduși din Asia și Europa sau lipsa promovării talentelor din academie sunt doar câteva dintre motivele pentru care LCS nu reușeste să facă o figură frumoasă la turneele internaționale.

FlyQuest este o organizație care și-a petrecut aproape întreaga existență la mijlocul clasamentului, mereu punând accent pe jucători autohtoni sau transferuri din regiuni mai slabe precum America Latină.

Anul 2023 aduce o schimbare radicală pentru această organizație, schimbând atât întreg roster-ul, cât și toată echipa de antrenori, în speranța că vor deveni un pretendent serios pentru titlu. Prin două transferuri din Coreea de Sud și achiziționarea câtorva jucători de la alte echipe din America, FlyQuest reușesc să propună cea mai interesantă echipă din acest sezon de LCS.

TOP: Jeong “Impact” Eon-young

Impact este un veteran cu peste 10 ani de experiență care mereu a reușit să își păstreze un stil de joc solid și consistent. În cariera lui a jucat și la SKT, cea mai prestigioasă și cunoscută organizație din LoL, apoi s-a mutat în America pentru a începe un nou capitol în cariera lui.

A trecut pe la Cloud9, Team Liquid și Evil Geniuses, reușind performanțe decente, precum câștigarea LCS și participarea la Worlds cu fiecare dintre acestea. Datorită experienței uriașe atât in-game, cât și în afara lui, Impact o să fie baza pe lângă care o să se contureze echipa tânără a celor de la FlyQuest.

Jungle: Mingyi “Spica” Lu

Spica și-a petrecut întreaga sa carieră la TSM, fiind văzut în 2019 drept un rookie foarte talentat cu un potențial uriaș. Așteptările au fost depășite, Spica arătând un nivel de joc foarte ridicat, reușind în 2021 să câștige MVP-ul LCS din vară, totuși echipa sa nu a putut ține pasul cu el.

TSM a trecut prin numeroase schimbări de roster de la venirea lui Spica, nereușind să creeze o echipă stabilă. Pe lângă multele schimbări, TSM s-a confruntat și cu niște scandaluri interne grave, care se revedeau în moralul echipei, aceasta ajungând la coada clasamentului din LCS.

Spica părea un jucător talentat risipit într-o organizație care nu își regăsea liniștea. Asta până când FlyQuest au reușit să îl transfere, iar acum Spica are șansa mult așteptată să dovedească că este unul dintre cei mai buni jungleri din LCS.

MID: Lee “VicLa” Dae-kwang

KT Rolster, echipa de la care a fost transferat VicLa, au fost într-o scădere de formă considerabilă până la promovarea acestuia în echipa principală din academie. VicLa a reușit alături de KT aproape să se califice pentru Worlds anul trecut, pierzând însă în meciul decisiv chiar împotriva campionilor actuali, DRX.

Unul dintre motivele pentru care KT au reușit să ajungă așa departe, este VicLa care a avut un sezon foarte bun, în fața unor midlaneri precum Faker, Chovy sau Clozer. Venirea lui în America după un sezon bun în LCK este o surpriză majoră, însă un motiv de bucurie pentru fanii LCS și FlyQuest, deoarece VicLa pare să fie o nestemată neșlefuită care este pregătită să își arate adevărata culoare.

ADC și Support: Lee “Prince” Chae și Bill “Eyla” Nguyen

Există un singur jucător rookie care a avut un sezon mai impresionant decât VicLa în LCK, iar acela este Prince. Cu un stil de joc agresiv și exploziv, Prince a fost unul dintre cei mai interesanți jucători de urmărit din sezonul trecut din LCK.

Talentul și stilul de joc propus de Prince îl fac Adc-ul perfect pentru echipa construită de FlyQuest. Iar pentru a completa acest tablou, support-ul australian Eyla pare perfect pentru a împărți lane-ul cu Prince. La fel ca și acesta, Eyla prezintă un stil de joc agresiv, bazat pe engage. Acest duo ar putea domina bot lane-ul LCS, și nu numai.

Astfel, lineup-ul propus de către FlyQuest este unul cel puțin interesant și pretențios. Totuși, acest mix de jucători trebuie să treacă prin niște obstacole, precum barielele lingvistice, pentru a dovedi că sunt o echipă care aspiră la trofee. Doi dintre cei cinci jucători au locuit doar în Coreea de Sud, iar alți trei sunt încă niște rookie cu foarte mult potențial, dar care nu au confirmat pentru o perioadă lungă de timp. FlyQuest încearcă să ajute la rezolvarea acestor probleme prin adăugarea lui Ssong ca antrenor, cea mai recentă realizare a acestuia fiind câștigarea Worlds 2022 cu DRX din poziția de antrenor.

Primul test se arată unul foarte greu pentru FlyQuest, Liquid fiind una dintre cele mai importante organizații din LCS, care propune și în acest an un roster care se bate la titlu.

LCS reapare pe ecranele noastre în seara de 27 de la ora 00:00, iar FlyQuest o să joace împotriva Team Liquid de la ora 02:00. Meciul se poate urmări pe canalul de Twitch al LCS.

 

autor: Bogdan I.

CS2National CS2

Nexus invitați în Play-In pentru sezonul 7 EDC

Organizatorii European Development Championship au anunțat echipele invitate pentru faza de Play-In a celui de-al șaptelea sezon al competiției. Participanții concurează pentru un fond...