Prima parte a turneului Mid-Season Invitational, Play-in Stage, se îndreaptă spre final, după 4 zile de calificări, în urma cărora 3 echipe vor avansa la Stage 2. Acesta va începe pe 9 mai, unde cele 8 echipe se vor duela pentru statutul de campioană a MSI. Finala o să aibă loc pe data de 21 mai, în Anglia.

G2 și Bilibili Gaming, deja calificate în Stage 2

G2, cea mai în formă echipă din Europa în acest moment, a reușit să se califice în Stage 2 după ce au trecut de Loud și PSG. Primul meci, împotriva reprezentativei BR, a început cu emoții, G2 fiind aproape de înfrângere. Totuși, datorită jungler-ului Martin”Yike” Sundelin, aceștia au reușit să întoarcă meciul, apoi s-au impus fără probleme în cel de-al doilea meci.

A doua serie pentru G2 a fost împotriva reprezentativei PCS, pe care au bătut-o cu scorul de 2-0. Cu toate că, PSG, părea o echipă capabilă să pună probleme celor de la G2, meciul a fost condus în totalitate de cei de la G2, care și-au asigurat un loc în Stage 2.

Bilibili Gaming, a doua reprezentativă din campionatul chinez, LPL, era clar favorită pentru șansele pentru calificarea în Stage 2. Au și reușit acest lucru, câștigând ambele meciuri, împotriva echipei R7, America Latină și Golden Guardians, America.

Primul meci a fost câștigat într-o manieră dominantă de către cei de la Bilibili, însă meciul contra celor de la GG a fost mult mai greu de câștigat. Prima hartă a fost câștigată de catre organizația chineză, iar lucrurile păreau că se îndreaptă spre un 2-0. Cu toate acestea, Eric “Licorice” Ritchie, a avut o performanță uimitoare, având un scor de 7/3/5 și reușind să trimită seria în meciul 3.

Din păcate pentru americanii de la GG, nu au reușit să producă surpriza, iar Bilibili își rezervă un loc în Stage 2.

Care este ultima echipă care ajunge în Stage 2?

Prima surpriză majoră a turneului a adus și prima echipă eliminată de la MSI 2023, reprezentativa VN, GAM. Echipa vietnameză a fost eliminată de către R7, care au reușit să scrie istorie, fiind prima echipă din America Latină care reușește să câștige o serie bo3, într-un turneu internațional.

Din păcate pentru aceștia, bucuria nu a durat foarte mult, fiind și ei eliminați de către Golden Guardians, care ajunge în Last Chance Qualifier. Golden Guardians o să întâlnească acolo organizația PSG, care a reușit să treacă de DFM și Loud fără prea multe probleme. Astfel, ultima calificată în Stage 2, se va afla mâine, 6 mai, într-un best b05, între GG și PSG.

În Stage 2, Gen G, T1, JD Gaming, MAD Lions, Cloud 9, alături de G2 și Bilibili, plus câștigătoarea meciului din LCQ, vor începe bătalia pentru trofeul MSI. Stage 2 o să înceapă pe 9 mai, urmând ca finală să fie pe 21 mai.

autor: Bogdan I.

International LOLLeague of Legends

MSI 2023 – începe etapa grupelor!

După ce s-a încheiat etapa de play-ins de la Mid Season Invitational, cele 8 echipe râmase în campionat au fost extrase pentru seriile care...