Campionatul mondial de League of Legends revine mâine de la ora 10:00 cu cea mai așteptată serie din acest an, și anume finala dintre Weibo Gaming și T1 care va avea loc în Seoul la Gocheok Sky Dome. Echipa câștigătoare va primi $445,000, în timp ce locul 2 va câștiga $333,750.

Înainte de finală va avea loc ceremonia care le va avea în prim-plan pe fetele din trupa coreeană NewJeans, acestea urmând să interpreteze piesa GODS.

Ce s-a întâmplat în semifinale?

Prima semifinală s-a desfășurat între WeiboGaming și Bilibili Gaming. Având în vedere faptul că Weibo a fost ultimul seed din LPL, iar BLG cel de-al doilea și de asemenea, finalistă la MSI anul acesta, Weibo se afla în postura de underdog. Cu toate acestea, au reușit să își invingă adversarul după ce au câștigat seria cu scorul de 3 la 2.

Meciul final a fost unul extrem de echilibrat până în minutul 30, ambele echipe având 54k gold. Light a reușit să fure drake-ul, asigurând mountain soul-ul pentru echipa sa, Weibo eliminându-i pe Bin, XUN și Yagao și doborând ambele turnuri de la bază. În minutul 34, Weibo a inițiat un teamfight pe midlane și au scos din joc întreaga echipă adversă, reușind astfel să distrugă nexusul și să-i elimine pe cei din BLG din competiția pentru finală.

Cea de-a doua semifinală părea extrem de promițătoare, T1 și JDG fiind favorite pentru câștigarea titlului. Însă, echipa coreeană și-a arătat dominația pe tot parcursul seriei, câștigând semifinala cu 3 victorii și o singură înfrângere.

Ce spun Khantos, Răzvan și Yakkey despre finala de mâine?

Khantos este de părere că T1 va câștiga Worlds-ul: “Toți jucătorii par a fi în formă și, când se întâmplă asta, cel puțin Keria și Zeus sunt cei mai buni jucători individuali pe rol.” La fel ca în cazul lui Khantos, și Yakkey crede că T1 va câștiga seria de mâine: “În opinia mea, sunt jucători mai buni all around și cred că Faker ar mai merita un Worlds title înainte să se retragă, poate și să dovedească că vârsta nu contează în acest joc.” Acesta adaugă și faptul că Keria este un jucător foarte bun și este timpul ca și acesta să câștige titlul de campion mondial.

Răzvan, coach-ul de la Evil Geniuses, menționează că T1 va câștiga, deoarece “gameplay-ul a fost unul mai curat în ultimele două săptămâni, iar jucătorii mai tineri din T1 au căpătat experiență.”

Astfel, Weibo se află din nou în postura de underdog, foarte multe persoane fiind de părere că T1 nu are cum să piardă în acest match-up. Însă, în aceeași situație s-a aflat și DRX anul trecut când a reușit să învingă T1 în finală după ce spectatorii nu le dădeau nicio șansă de a ieși din grupe, ceea ce face ca seria să fie una foarte interesantă.

autor: Diana E.

Sursă banner: LolEsports