ESEA Season 47 se apropie cu pași repezi spre playoff întrucât mare parte din echipe au jucat cel puțin jumătate din meciurile sezonului regulat. Echipele trag din ce în ce mai tare să prindă loc în playoff, iar printre acestea se numără, desigur, și jucători români.

ESL CHALLENGER

În ESL Challenger Season 47, Movistar Riders (adamS) a reușit să se califice în playoff. A terminat prima etapă pe locul 4 în grupă, trecând în grupa de mijloc a celei de-a doua etape. Deși a pierdut primul meci cu FORZE, s-a ținut în viață în lower bracket învingând The Prodigies, Betera și SAW, reușind calificarea. Echipa lui adamS se va înfrunta din nou cu FORZE pe 5 decembrie în playoff.

Falcons a anunțat la începutul lunii bench-urile a 4 jucători, inclusiv a jucătorului român lauNX. Înainte de această întâmplare, echipa a jucat și ea în ESL Challenger, unde a pierdut toate meciurile până când să fie eliminată din competiție din cauza schimbărilor.

ESEA ADVANCED

În ESEA Advanced evoluează, așa cum ne-am obișnuit, Nexus, care se află poziția 6 în clasament, etalând 6 victorii și doar 1 înfrângere. Este singura echipă din ESEA Advanced cu 5 jucători români, dar și cea mai bine clasată dintre echipele cu jucători români. Calificarea în playoff este foarte realizabilă, având nevoie doar de cel puțin 3 victorii.

O altă echipă care urmărește playoff-ul este TSM (MoDo), aflându-se momentan chiar la limită, pe locul 16 în clasament. Echipa lui MoDo s-a format de abia în august, acest sezon fiind primul ei sezon de ESEA. Astfel, nu ar fi o surpriza dacă nu ar reuși calificarea în playoff sezonul acesta, dar, ținând cont de renumele jucătorilor și a organizației, aceasta probabil se bazează, totuși, pe calificarea în ESL Challenger cândva în viitor.

O altă echipă din Advanced este Gucci Gaming Academy (adeX și Ciocardău) care se află pe locul 53 cu 2 victorii și 5 înfrângeri și care cel mai probabil nu va reuși să atingă playoff-ul acestui sezon. Cu toate acestea, echipa celor 2 jucători români demonstrează contrariul în celelalte competiții. Aceasta a urcat pe locul 93 mondial pe HLTV și recent a învins Guild Eagles (fosta Bad News Eagles) în A1 Gaming League Season 7.

De asemenea, tot în Advanced se prezintă echipa-mix JESTE care îi are în componență pe CHANKY și N0R1. Aceasta se află pe locul 52 cu 2 victorii și 6 înfrângeri, fiind departe de playoff-ul acestui sezon, la fel ca Gucci.

ESEA MAIN

Cea mai performantă echipă românească din ESEA Main este HyperSpirit (fosta Zeal22), formată din awks, kritik, swiifter, ADRON și GEOHYPE. Aceasta se află pe locul 8 în clasament cu 7 victorii și doar 1 înfrângere și dispune de șanse foarte bune de calificare în playoff.

Cealaltă echipă românească din această ligă este INFINITE (starplajerz, H4rder, d1maje, mhN1, SAVAGE) care a revenit cu un nou line-up după o perioadă lungă de încercări asemănătoare eșuate. Aceasta se află pe locul 143 în clasament, la o distanță mare de playoff, dar o parte se datorează faptului că încă nu au jucat la fel de multe meciuri ca celelalte echipe. INFINITE are doar 5 meciuri jucate, 3 victorii și 2 înfrângeri.

FREELOOK, jucător român cunoscut pentru timpul său la INFINITE în trecut, joacă acum în Main alături de echipa Shaman. Aceasta se află pe locul 55 în clasament cu 5 victorii și 3 înfrângeri.

Un alt român din această ligă este fratele mai mic al lui markk, anume Myekry, care evoluează în Ungaria pentru echipa Bekescsabai E-Sport Egyesulet, situată pe locul 69 cu 5 victorii și 2 înfrângeri.

ISB11, românul pe care l-am văzut ultima dată la GameAgents înainte să dea disband, joacă în Main alături de un mix intitulat LookingForOrg care se află pe locul 154 cu 2 victorii și 5 înfrângeri.

ESEA INTERMEDIATE & OPEN

O echipa notabilă ce evoluează în ESEA Intermediate este U Cluj Esports, echipă care și-a mai făcut ocazional apariția în scena de CS dar nu a stat niciodată pentru prea mult timp. De data aceasta, lineup-ul „șepcilor roșii”, format din dyla, waZz, Krawwy, Yoghi, BRK pare să se descurce de minune, ocupând locul 8 cu 7 victorii și 1 înfrângere și având șanse mari de a prinde playoff-ul.

NAVI Junior, echipa jucătorului român fNl, se află în ESEA Open, și, cu toate că ocupă locul 143, aceasta expune momentan 5 victorii și doar 1 înfrângere. O calificare într-o ligă superioară i-ar ajuta și mai mult pe tinerii jucători să iasă în evidență în fața organizațiilor mai mari.

Mult succes echipelor și jucătorilor români mai departe!

Autor: Vlad Matei