Perioada sărbătorilor de iarnă nu aduce nici pentru Nexus ceea ce ar trebui să aducă în mod normal: fericire, unitate și cadouri. Putem spune că aduce surprize pentru fanii scenei, dar nu garantăm că sunt neapărat plăcute. A doua zi de Crăciun a venit cu vestea că SEMINTE, XELLOW și Ersin, împreună cu sunvita, coach-ul din ultimele 8 luni, nu vor mai reprezenta Nexus Gaming începând cu sezonul viitor.

O confirmare pentru XELLOW?

Am vorbit într-un articol zilele trecute despre posibilitatea destul de mare ca AWP-ul român să opteze pentru 2023 către o nouă provocare. Sprout, unde și-ar întâlni fostul coleg, lauNX rămâne principala tabără către care acesta pare că se îndreaptă. Deși încă nu s-a dezvăluit vreun nume concret, a fost făcut clar subiectul activării acestuia la altă echipă în urma despărțirii de organizația românească.

Octav „ang” Crețu, CEO-ul Nexus Gaming a declarat printr-un tweet, printre mai multe, că XELLOW urmează să se afirme sub un nou acoperiș, deși a evitat să dea vreun indiciu fanilor. În același timp, pe pagina oficială a organizației au apărut niște cuvinte similare.

„În ceea ce privește XELLOW, nu avem cu adevărat cuvinte pentru a descrie cât de mult înseamnă el pentru Nexus, el și BTN sunt practic ceea ce au făcut Nexus ceea ce este astăzi.

Suntem siguri că în sfârșit își va dovedi talentul (deși, a demonstrat deja lumii întregi cât de MARE este) dar îl veți vedea FOARTE CURÂND într-o echipă bună, cu flick-uri nebunești și shot-uri de AWP. Îi dorim mult succes.”

– Nexus Gaming on twitter

(sursa: Nexus Gaming instagram)

Sfârșitul unei ere

Când discutăm de SEMINTE și XELLOW, nu putem nega impactul imens pe care aceștia l-au avut asupra performanțelor echipei din București. Dacă SEMINȚE a avut perioade în care a absentat din lineup-ul activ, din motive personale sau legate de carieră, XELLOW, în parcursul a 6 ani jucați sub emblema Nexus, a lipsit doar 4 luni, plecat cu împrumut la ECSTATIC.

Cei doi au făcut parte din aliniamentul care la 16 noiembrie 2020 a ajuns pe locul 40 mondial al clasamentului HLTV, atingând pentru a doua oară recordul nedepășit nici până în ziua de astăzi de o echipă complet românească. Este o realizare posibilă doar prin intermediul muncii și coordonării, a ceea ce înseamnă dedicare și pasiune.

Dacă am citit păreri despre XELLOW mai sus, urmează gândurile acelorași entități și despre SEMINTE:

„Scriu asta cu lacrimi în ochi și vreau să vă anunț că în momentul de față XELLOW și SEMINTE nu mai fac parte din echipa Nexus Gaming CS:GO, XELLOW are la activ 1100 HĂRȚI JUCATE PE HLTV și alte 2000 OFICIALE. SEMINȚE are 500 HĂRȚI JUCATE PE HLTV și alte 1254 OFICIALE. Nu știu dacă înțelegeți ce înseamnă asta, câte ore jucate pentru Nexus Gaming CS:GO.

SEMINTE a fost un jucător extraordinar care și-a dedicat o mare parte din carieră aici și a demonstrat ce fel de om și jucător este. Un om care și-a sacrificat pozițiile, playstyle-ul pentru un ultimate goal – să ajungă top 40 în lume la CS:GO. Singura echipă românească care a făcut posibil acest lucru. O misiune care pentru majoritatea pare foarte facilă, dar credeți-mă că nu este deloc așa.”

– ang, CEO Nexus

(sursa: Nexus Gaming instagram)

Deși Ersin este un jucător relativ nou în echipă și în istoria organizației, nu trebuie să fie lăsat mai prejos. Faptul că el s-a înrolat în a se alătura Nexus într-o perioadă instabilă pentru divizia de CSGO, terminată, după cum vedem astăzi, cu 4 despărțiri, spune despre acesta că este un jucător cu personalitate.

Suntem mai mult ca siguri că acesta își va găsi o nouă aventură cât de curând, unde își va arăta cu adevărat potențialul. Până atunci cităm cuvintele lui SEMINTE despre acesta: „Foarte bun jucător! A fost o plăcere să joc cu el!”.

(sursa: Nexus Gaming instagram)

Sunvita este unul dintre antrenorii care au rămas cel mai mult pe post din istoria Nexus, și care a avut un impact major în ceea ce privește secțiunea de CSGO. În perioada lui s-a revenit la proiectul Nexus Academy și Nexus Youth, care fusese abandonat de câțiva ani, și care chiar dacă nu pare răsunător, este ceva benefic atât pentru organizație, cât și pentru scenă. Deși nu a fost român, el a pus o parte mare din sufletul lui pentru îmbunătățirea României pe acest plan.

„Sunvita a fost un individ extraordinar, aici pentru a ajuta în ORICE MOMENT echipa, cu multe ore puse în dezvoltarea acestei echipe. Pentru cei care au lucrat cu el, știți cât de mult lucrează, pentru cei care nu au lucrat vă putem spune asta: Este foarte greu să-l depășești pe tipul ăsta, are un IQ enorm și o strategie de luptă impecabilă.

Îi dorim mult succes în noua sa echipă, deoarece este timpul să demonstreze că CS-ul din Turcia este puternic și să creeze în sfârșit o formație câștigătoare acolo.”

– Nexus Gaming

Ce urmează pentru Nexus?

Deși nu am fi îndrăznit să ne aruncăm în declarații, fiindcă nu ne stă în fire, într-o manieră neoficială putem spune că această multiplă schimbare în efectiv a putut fi dedusă la ultimul meci oficial pe care Nexus l-a avut în acest an, versus Iron Branch. Acolo echipa a fost constituită din BTN, ragga, swiiffter, smekk și MoDo. Deduceam pe atunci că ceva se petrece, însă am pus schimbarea șocantă pe seama proximității meciului de sărbătoarea Crăciunului, perioadă în care și jucătorii au nevoie de timp pentru activități extra.

Despre cei trei, MoDo, swiiffter și smekk știm că sunt liberi de contract în urma despărțirii de OneTap, deci pot fi încercați fară vreo presiune exterioară. Swiiffter chiar a mai jucat alături de Nexus, în perioada absenței lui XELLOW, însă s-a întors destul de rapid la organizația din Satu Mare.

În ceea ce privește viitorul, este foarte probabil ca Nexus să se orienteze pe termen lung către acest nucleu venit de la echipa cu cea mai buna constanță din scena autohtonă până în momentul destrămării. Este ceva nou și promițător, având în vedere rezultatele OneTap din ultimul an. Cert este că, ca de fiecare dată, organizația bucureșteană are în plan atingerea, dar și trecerea de top 40. Au anunțat clar că urmează o reconstrucție până la începerea noului sezon, fapt ce alungă orice suspiciune că aceștia ar putea urma cursul unei eventuale ieșiri temporare sau definitive din scenă.

(sursa; Nexus Gaming)

Noi le urăm succes și sperăm să vedem ceva cu totul nou pentru fani, dar și să își îndeplinească rapid obiectivul setat pentru 2023, astfel încât să se consolideze poziția României în scena internațională.

 

autor: Alexandru Bănescu

CS2International CS2National CS2

XELLOW – Transfer la Sprout?

După 6 ani petrecuți în organizația Nexus, XELLOW trece la un nou capitol, urmându-l pe lauNX și semnând cu organizația germană Sprout....