Echipa din România încheie cu succes încă o campanie, de data aceasta în European Pro League, unde reușesc să termine divizia 2 pe prima poziție și să se califice mai departe, în divizia 1, adjudecându-și astfel suma de 5.000$.

De asemenea, și fNk alături de The Prodigies au reușit calificarea mai departe, în urma unui parcurs superb în Play-Off.

Formă bună pentru Nexus

Deja nici nu mai vine cu surprindere vestea unor noi performanțe din partea echipei cu sediul la București, întrucât în ultima lună, de când s-a oficializat noul lineup, rezultatele bune au apărut ca o avalanșă, iar odată cu ele și invitațiile la diferite competiții.

În prezent, având în vedere numărul de turnee concomitente pe platforma HLTV, cât și plasamentul de acolo, Nexus trec prin cea mai bună perioadă din 2021 și până în prezent. Căpitanul echipei, BTN, într-un scurt schimb de vorbe, a declarat și el că „nu-mi amintesc să fi avut atât de multe competiții în același timp pe HLTV de vreo 2 ani”.

Printre ultimele evenimente marcate în calendar, Nexus au fost la doar un „Best of 3” distanță de calificarea în Closed Qualifier pentru RMR pe care l-au pierdut împotriva celor de la HEET. Înfrângerea este considerată de mulți nedreaptă, din moment ce băieții noștri mai jucaseră înainte încă 3 partide, cu un număr total de 6 hărți.

De altfel, reamintim de calificările la European Development Championship 7, cu meciuri care încep chiar mâine, și la CCT West Europe, unde din păcate Nexus au ieșit din runda swiss cu un record de 2-3 și un forfeit în defavoarea acestora dictat de către organizatori în meciul decisiv, din cauza unui conflict între data programată pentru un meci din cadrul altui turneu.

Mai mult, aceștia joacă pe 18 februarie semifinala în A1 Gaming League contra EC Brugge, calificarea în finală acolo le asigurându-le aproape 4000$.

Pe 21 februarie începe și sezonul 4 RES, unde primul meci va fi unul intens, contra BLUEJAYS, iar miza este calificarea în turneul care ne poate duce la Blast Spring Showdown.

Meciuri strânse, adversari interesanți

După cum știm, competiția a fost împărțită în două faze: grupele GSL și Play-Off-ul, de tip „Double Elimination”. Grupa echipei noastre a fost constituită din MASONIC, Royals și Invictus International.

Meciul de debut, împotriva Royals a fost câștigat, deși strâns, de Nexus cu 2-1. Cea de-a doua partidă ni i-a pus în față pe cei de la Invictus International, care au avut o zi mult mai bună și s-au impus cu 2-0.  Pentru calificarea în Play-Off a fost nevoie de încă o victorie împotriva Royals, care a venit din nou după o luptă de proporții, care s-a finalizat tot cu 2-1 în favoarea echipei noastre.

Ajunși în Play-Off, au apărut conflictele între orele programate pentru meciuri din cadrul mai multor competiții, și presiunea a crescut.

Derby fNk vs Nexus și Nexus vs AllStars

Calificarea mai departe a fost reușită de încă două tabere de interes național: The Prodigies și AllStars, care și ele au primit invitația în divizia 2 EPL. Stabilirea duelelor din prima rundă de Play-Off a făcut ca Nexus să le întâlnească pe ambele, în meciuri de tip „Best of 3”.

Prima întâlnire, din upper bracket, Nexus versus The Prodigies a fost marcată de o presiune asupra echipei complet românești, cauzată de programul strâmt oferit de organizatori. În mod direct, Nexus aveau nevoie de o victorie în două hărți pentru a se încadra și a fi prezenți și în partida din CCT, contra iNation. Acest factor a contribuit, cel mai probabil, la victoria The Prodigies, care s-au impus cu 2-0, trimițând Nexus în lower bracket.

Mai devreme de acea dispută, și AllStars jucaseră primul lor meci din Play-Off, versus Sampi, încheiat cu victoria slovacilor, pe aceeași parte de bracket. Astfel, s-a ajuns la un duel „do or die” între Nexus și AllStars pentru menținerea în lupta pentru titlul EPL.

Așteptările românilor la un derby strâns au fost „spulberate” de forma foarte bună a Nexus, care au trecut foarte rapid prin hărți cu 16-4, 16-5, eliminând AllStars și continuând povestea din lower bracket.

Mai departe au urmat cei de la Invictus International și o șansă pentru revanșă. Meciul a fost strâns și a putut fi încheiat doar după un număr de 3 hărți, cu 2-1 în favoarea Nexus, de data aceasta. Cursa a continuat versus Sampi, contra cărora băieții noștri s-au impus cu un 2-0 destul de muncit, cu overtime pe ultima hartă.

Finala lower i-a adus în față pe cei de la Zero Tenacity, un amestec de naționalități din Balcani, însă o echipă bine închegată. Deși sub presiunea meciului din ziua 2 la Open Qualifier-ul pentru RMR, Nexus au ieșit învingători, cu 2-1, după o revenire de la 0-1 la hărți și s-au calificat automat în divizia 1 European Pro League.

(sursa: euproleague_ twitter)

Nexus versus fNk în marea finală

Ordinea lucrurilor a făcut că Nexus să primească șansa la revanșă și împotriva The Prodigies, echipa unde joacă fNk. Mai mult de atât, formatul a prevăzut ca marea finală să se joace într-o serie „Best of 5”, unde prima echipă care câștigă trei hărți este numită campioana turneului.

Meciul s-a jucat astăzi, într-o zi ceva mai lejeră pentru Nexus în special, unde timpul de pregătire dintre partide a fost factorul care a lipsit în ultimele zile. De această dată, însă, celor de la The Prodigies nu li s-a mai acordat vreo șansă la răspuns, echipa din România triumfând cu 3-0, fară prea mari probleme (16-4 Mirage, 16-11 Overpass, 16-8 Nuke).

(sursa: euproleague_ twitter)

Divizia 1 a fost deja anunțată, și va începe sâmbătă. Nu se cunosc încă grupele, însă printre echipele invitate se identifică multe nume cu rezonanță, cum ar fi Monte, IKLA, Apeks, Into The Breach și iNation.

Este clar că fiecare meci din acest moment va fi mult mai dificil, dar suntem încrezători că Nexus și The Prodigies vor reuși o figură cel puțin bună, întrucât este clar că indiferent de meciurile directe, ambele tabere trec printr-o perioadă plăcută.

(sursa: euproleague_ twitter)

De asemenea, felicităm și băieții de la AllStars pentru parcursul foarte solid atât în EPL, cât și la calificările pentru RMR, din motiv ce și ei au fost la două meciuri distanță de calificare.

autor: Alexandru Bănescu