Organizatorii European Development Championship au anunțat echipele invitate pentru faza de Play-In a celui de-al șaptelea sezon al competiției. Participanții concurează pentru un fond de premii de $45.000 de euro și două bootcamp-uri cu costuri acoperite integral în Malta.
Despre EDC
Cel de-al șaptelea sezon al Campionatului European de Dezvoltare, organizat de Eden Esports, va începe pe 30 ianuarie. Seria de jocuri se desfășoară continuu din decembrie 2020, iar până în prezent aproape $200.000 au fost distribuiți printre participanți ca premii.
În al șaselea sezon, știm că cei de la Copenhagen Flames împreună cu regali s-au bucurat de victorie, marcând acel sfârșit fenomenal al anului 2022. Printre altele, câștigarea EDC a asigurat urcarea lor spre top 25 în clasamentul oficial HLTV.
Un turneu complex
Competiția va avea 3 părți distincte, care se vor desfășura pe rând, astfel încât calificarea în următoarea componentă să depindă de cea anterioară.
Se disting astfel faza de Play-In, faza grupelor și Play-Off-ul.
Faza de Play-In (30 ianuarie – 8 februarie) se va juca într-un sistem de tip „Double Elimination” direct dintr-un oarecare Play-Off, iar patru echipe vor avansa în etapa următoare.
Echipele notabile care participă la această fază, pe lângă Nexus sunt ECSTATIC, MOUZ NXT, JANO, ALTERNATE aTTaX, FORWARD și Anonymo. Restul listei se poate vizualiza mai jos.
Faza grupelor (13 – 20 februarie) se va juca în format GSL cu patru echipe în fiecare grupă. Celor 4 echipe calificate din prima serie de partide li se vor alătura alte 12 invitate, numărul total ducandu-se la 16. Primele 2 echipe din fiecare grupă trec mai departe către următoarea fază.
Play-Off-ul (22 – 27 februarie) va avea din nou 16 echipe – pe lângă cele 8 care vor avansa din grupe, incă 8 vor fi invitate de organizatori, urmând a fi anunțate mai târziu în turneu. Cea mai bună echipă va fi determinată într-un sistem de tip „Single Elimination”, adică nicio șansă secundă în cazul înfrângerii.
Primele două echipe din fiecare sezon al European Development Championship primesc invitații de bootcamp în Malta, pe lângă premiul în bani. Bootcamp-ul îi poate ajuta să-și dezvolte jocul în echipă și abilitățile individuale într-un oraș în care se joacă turnee de tier 1, cum ar fi ESL Pro League și Major RMRs.
Distribuția fondului de premiere este una avantajoasă pentru mai multe echipe.
Locul 1 – $20,000 + bootcamp în Malta
Locul 2 – $10,000 + bootcamp în Malta
Locurile 3 și 4– $5,000
Locurile de la 5 și până la 8 – $1,250
Smekk, pe val
Nu puteam să încheiem acest articol fară a menționa și performanțele lui smekk din ultimele meciuri. Dacă data trecută MoDo și BTN au fost în centrul atenției, acum și colegul lor arată că nu se lasă mai prejos. Cristi „smekk” Flutur a reușit să realizeze în două meciuri, pe care le-a jucat între timp împreună cu Nexus, 3 ACE-uri.
În meciul cu HONORIS, echipă reinventată de curând, prin noi adiții, care a cunoscut o ascendență în ceea ce privește performanțele, jucătorul nostru a reușit două runde în care a eliminat de unul singur toată echipa adversă. În una dintre ele a decis chiar meciul, aflandu-se pe ultima hartă, la scorul de 15-12, când a eliminat toți inamicii cu un push agresiv pe rampă A, pe vertigo. Aceste realizări i-au adus ulterior și titlul de MVP al partidei.
This ACE from @smekkCS is straight 🔥🔥🔥!#CSGO #Thunderpick⚡ #Esports pic.twitter.com/ifmqS7Cyj7
— Thunderpick (@thunderpickco) January 24, 2023
Smekk a mai reușit un ace și versus Conquer Gaming, într-un meci disputat în cadrul ESEA Advanced, când, doar cu un deagle, a securizat runda pentru echipa sa.
Smekk este MVP-ul meciului de ieri vs Honoris cu 76 kill-uri! 🎉 @smekkCS pic.twitter.com/FTisdybbJw
— Nexus Gaming (@NexusGamingRo) January 24, 2023
Urăm mult succes, un parcurs cât mai lung al băieților noștri și, de ce nu, ne gândim chiar la o performanță apropiată de ceea ce au reușit Copenhagen Flames sezonul trecut.
autor: Alexandru Bănescu