După un parcurs impresionat în playoff, Nexus au fost la un singur meci distanță de calificarea în ESL Challenger League Sezonul 48. Aceștia au pierdut finala de tip BO5 cu scorul de 3 – 1 contra danezilor de la Espionage, ratând astfel calificarea în ESL Challenger.

Nexus 1 – 3 Espionage

Nexus au avut avantaj de 1 – 0 datorită faptului că au venit din upper bracket. Din păcate, aceștia nu au reușit să își fructifice acest avantaj, pierzând finala cu scorul de 1 – 3, nereușind să câștige nicio hartă jucată.

Prima hartă a meciului a fost Mirage, supranumită în comunitatea națională de Counter-Strike „București” din prisma faptului că este harta preferată a românilor. Astfel, Nexus au ales această hartă fiind încrezători în aptitudinile proprii datorită a 2 victorii în ultimele 2 meciuri pe Mirage (13 – 10 versus Nemiga și 13 – 1 versus Ruby). Espionage au fost superiori Nexus pe această hartă, reușind să câștige ambele runde de pistoale și harta cu scorul de 13 – 4. Cabbi, rifler-ul danezilor, a fost MVP-ul hărții cu un rating impresionant, de peste 2, mai exact 2.17.

Cea de-a doua hartă a fost aleasă de către Espionage, anume Nuke, hartă pe care Nexus au jucat-o o singură dată în cadrul acestui turneu, contra Ruby, scor final 13 – 3. Prima jumătate a fost controlată de către danezi care au câștigat-o cu scorul de 9 – 3. Nexus au reintrat în meci, reușind să vină la o singură rundă distanță, scor 9 – 10, dar, din păcate, acolo s-au oprit, Espionage câștigând harte 13 – 9.

Harta numărul 3 a fost Vertigo aleasă de către conaționalii noștri. Anul acesta Nexus erau neînvinși pe harta Vertigo, având x victorii: 13 – 4 contra ESC în playoff-ul ESEA Advanced, 13 – 8 contra Guild Eagles la RMR, 13 – 5 contra BIG la Closed Qualifier-ul RMR-ului, 13 – 10 contra Endpoint și 13 – 8 contra Alliance în Open Qualifier-ul 4. Nexus au intrat bine în meci adjudecându-și 3 runde consecutive, dar scorul de la pauză a fost 8 – 4 pentru adversari. Nexus au încercat să se mențină în meci reușind să ia primele 2 runde din a doua jumătate, dar au pierdut din păcate harta, implicit și meciul.

În urma acestei clasări pe locul 2 în acest sezon de ESEA Advanced, Nexus au câștigat o parte din prizepool-ul total de 20.600$. Acesta a fost împărțit astfel:

Ce urmează pentru Nexus în viitorul apropiat?

Actualmente clasați pe locul 52 în clasamentul mondial HLTV, Nexus au primit cel mai recent un invite în cadrul Closed Qualifier-ului turneului Thunderpick World Championship 2024. În aceste calificări participă 32 de echipe în cadrul unui bracket de tip Single Elimination, mai exact dacă o echipă pierde, aceasta este eliminată. Din cele 32 de echipe doar una singură se va califica. Nexus vor întâlni în prima rundă pe cehii de la Sinners, echipă ce se clasează pe locul 74 mondial. Ulterior, în cazul unei victorii, aceștia vor întâlni câștigătoarea dintre ECSTATIC, echipă ce tocmai a jucat în Elimination Stage la Major, și JANO. Meciurile din prima rundă sunt următoarele:

De asemenea, Nexus va participa în următorul sezon de ESEA Advanced, cel cu numărul 49. În această competiție va mai participa încă o echipă din România, HyperSpirit, care tocmai au promovat din Main. Noul sezon va începe pe 8 aprilie și se va termina pe 16 iunie.

Felicitări Nexus pentru acest parcurs și multă baftă în continuare!

Autor: Octavian Manda