Mobile Esports League România a intrat în faza finală a sezonului 1. Echipele au arătat ce au mai bun și din ce material sunt făcute, însă doar cele mai bune, mai experimentate și, mai ales, cele ce au știut să învețe din propriile greșeli, au trecut mai departe în faza finală a competiției.

Un anunț important confirmat de organizatori este că, datorită susținerii avute de acest proiect, va exista un sezon 2, a cărui structura ar urma să fie asemănătoare, diferența fiind că cele 12 echipe calificate în finală ar urma să aibă locuri asigurate în etapa sezonului regulat, urmând ca alte 12 să li se alăture după primele etape de calificări, conform celor 2 casteri oficiali: Sebastian Badea si Flacără Neagră.

Ce s-a întâmplat până acum?

  • Etapa sezonului regulat

Vreme de 8 săptămâni, cele mai bune 24 de echipe din cele înscrise, împărțite în patru grupe, s-au luptat in etapa sezonului regulat pentru a obține un loc ce le poate asigura șansa la o parte din cei 1500€ puși in joc și la cele 100 000 de diamante.

Timpul a trecut, meciurile și-au ales câștigătorii, iar la finalul etapei, echipele fie au trecut mai departe, fie au fost eliminate, conform următoarei structuri:

  • LOCURILE 1-6 -> Ajung direct in finală
  • LOCURILE 7-18 -> Ajung in semifinală, iar top 6 trec in finală;
  • LOCURILE 19-24 -> Sunt eliminate din competiție
  • Semifinale

Cele 2 zile de semifinale au fost încinse, echipele au tras și au oferit tot ce au avut mai bun în prima și în a doua zi, dar schimbările drastice de clasament nu au întarziat să apară. Astfel putem observa mai jos cum echipa MOLDOVENII a trecut din top 3 direct pe locul 7 iar echipa 69 E SPORT a urcat 4 locuri și a ocupat un loc pe podium.

Astfel că echipele calificate în finală după semifinale sunt World Eyes, Power Puff, Bloodline, 69 E Sport, Swat Sport, Vexorphyus, completate de cele 6 ce au ajuns direct: Infinite GamingNVD Line, C4 Society, Xrazer, Varrious E-Sports si Absolute KO.

Finaliștii fiind știuți, am luat legătura cu câteva echipe cu pretenții de a ocupa un loc fruntaș în finală și le-am pus câteva întrebari despre drumul parcurs până aici și despre ce aspirații au în viitor ca echipă, iar raspunsurile au întărit ideea că vom avea parte de câteva meciuri incendiare.

Q&A cu liderii Varrious E-SPORTS, xRazer și Power Puff

  • 101hp: Acum ca ați ajuns în finală, ce speranțe aveți, spre ce loc țintiți?

Vlăduţ Chirilă, Varrious E-SPORTS: Mai mult avem speranțe să ajungem pe locul 2 deoarece ultimele săptămâni am dominat tot după Infinite și avem mari speranțe la locul 2.

Biță Antonio, xRazer: Începând cu săptămâna 6, ne-am antrenat în fiecare seară în turnee cu echipa, noi suntem siguri ca ne vom descurca. În finală ne-am promis un nivel maxim de seriozitate, așa că țintim locul 2 sau chiar 1, deoarece și cei din INFINITE, și echipa mea, au playeri foarte buni. Eu mă gândesc la locul 1, deoarece se poate întâmpla la fel ca în săptămâna 1, adică prima, cei din Infinite să aibă niște zile proaste, iar noi niște zile bune.

Andrei Manuel, Power Puff: Noi avem oarecum speranțe pentru un loc mai bun, dar mai important pentru echipa mea este să câstigăm experiență.

  • 101hp: De ce echipă/echipe vă este teamă și credeți că v-ar putea pune probleme?

Vlăduţ Chirilă: Nu ne este teamă de echipe, doar de INFINITE GAMING ne este puțin, pentru că au performanțe foarte mari față de noi.

Biță Antonio: Sincer, nu avem teamă de nicio echipă, deoarece, dacă vom juca tot după fugit, nu vom apuca kill-uri. La noi contează cel mai mult kill-urile la landing și, spre final, mai batem 2 echipe și meciul este bun.

Andrei Manuel: Nu avem neapărat teamă de o echipă, dar credem că INFINITE Gaming ne va cauza oarecum probleme.

  • 101hp: Cum vi s-a părut drumul până aici și ce obstacole ați intâlnit?

Vlăduţ Chirilă: Prima dată când am auzit de MEL Romania ne-am gândit toți să participăm și în primele săptămâni nu ne-am descurcat foarte bine, dar în ultimele am dominat, orele de start ale meciurilor au variat, dar am putut juca la toate.

Biță Antonio: Drumul până aici a fost unul lung, cu multe certuri dar ne împăcăm imediat după ceartă.

Andrei Manuel: Din fericire, nu am întâmpinat obstacole.

  • 101hp: Pe ce mape vă descurcați cel mai bine și pe care mai slab?

Vlăduţ Chirilă: Ne descurcăm foarte bine pe mapele Bermuda, Purgatory, Alpine, Kalahari, pe celelalte nu ne descurcăm foarte bine, dar tot ne descurcăm cât de cât decent. Pe Bermuda ne place sa sărim în Observatory, Pe Purgatory sărim în Central și pe Kalahari sărim în comand post.

Biță Antonio: Noi ne descurcam cel mai bine pe Bermuda și Purgatory. Pe Bermuda, acum că suntem la MEL, ne-am ales o zona riscantă, adică Bulls-eye. Pe purgatory, sărim Forge, acolo ne place, ne descurcăm.

Andrei Manuel: Nu avem o mapă pe care ne descurcăm mai bine sau mai rău, iar ca locație nu avem una preferată, deoarece schimbăm locațiile săptămânal.

Le mulțumim enorm pentru răspunsuri și vă invităm să urmăriți ultimul weekend al primului sezon de Mobile Esports League pe 19 și 20 august!

autor: Antonio Bălănescu

International LOLLeague of LegendsNational LOL

EMEA Masters – Drumul către celebritate

EMEA Masters sau în ce s-a transformat EU Masters. Competiția aduce în prim plan cele mai puternice echipe din ligile regionale din zona europeană,...