La scurt timp după încheierea Majorului din Antwerp, ESL a confirmat zvonurile legate de cel mai prost ținut secret din istoria CS:GO: Majorul din toamnă se va desfășura la Rio.

Indiciile către un prim turneu de o asemenea magnitudine pe teren sudamerican nu erau puține. Probabil cel mai important dintre ele era legat de faptul că, înainte de venirea pandemiei, Brazilia era anunțată deja ca fiind locația primului Major din 2020. Din cauza lockdownului și a restricțiilor de călătorie, însă, acesta a fost amânat mai întâi pentru sfârșitul anului, ulterior fiind anulat.

La nici 2 ani după, Gaules, casterul brazilian care a spart recordul de spectatori pe Twitch la meciul dintre Cloud9 și Imperial de la Antwerp atunci când a strâns peste 800.000 de vorbitori de limbă portugheză în fața ecranului, a avut onoarea să anunțe că ESL Rio Major se va transforma din vis în realitate.

Biletele puse în vânzare – sold out în 60 de minute

Că a existat un interes imens din partea fanilor brazilieni nu mai surprinde pe nimeni, însă Jeunesse Arena, locația oficială nu este în niciun caz mică, având o capacitate posibilă de minimum 15.000 de spectatori.

Reacțiile veștii că biletele s-au epuizat au apărut imediat, fani deopotrivă localnici și internaționali fiind dezamăgiți că nu au putut sau nu au apucat să-și cumpere locul la evenimentul istoric.

Cu  5 luni până la startul evenimentului, ESL are șansa să facă pe plac atât fanilor, cât și jucătorilor care visează nu doar la o arenă plină, ci la un întreg stadion.

Maracana – o posibilă alegere?

Nu trebuie să fii un împătimit al fotbalului ca sa fi auzit de legendara arenă, dar, dacă știi să numești cel puțin 5 jucători brazilieni, sigur ai auzit despre importanța ei pentru compatrioții lui Neymar. Cu o capacitate de 80.000 de locuri, Maracana a fost gazda finalelor Cupelor Mondiale de fotbal din 1950 și 2014, precum și a Jocurilor Olimpice din 2016 și a Copei America în 1989, 2019 și 2021. În țara în care fotbalul este văzut la nivel de religie, Maracana este cel mai mare și important lăcaș de cult.

Un eveniment de esports ținut pe un stadion nu ar fi o premieră, chiar și Arena Națională trebuind să fie gazda Internationului de Dota din 2021 și, chiar dacă interesul față de Majorul din Rio este imens, rămâne de văzut dacă ESL își vor asuma un asemenea risc din punctul de vedere al costurilor de rezervare, desfășurare și securitate.

Chiar dacă Maracana pare o opțiune prea ambițioasă, mutarea de pe Jeunesse Arena pe un stadion mai încăpător are șanse reale să se întâmple.

CS2International CS2

Ancient – 1 an în map pool

Pe 4 mai 2021, Valve anunța pe contul oficial de twitter al CS:GO intrarea hărții Ancient în map poolul oficial în locul unei hărți...