Sprout pierd împotriva Team Spirit și termină Legends Stage cu o victorie și 3 înfrângeri. Din păcate, rămânem fără prezență româneasca la Major, dar putem spune cu mâna pe inimă că, în sfârșit, România a fost pusă pe harta CS-ului internațional de prezențele lui iM și a lui lauNX la Rio.

În celelalte meciuri ale zilei, 3 echipe s-au alăturat celor care vor juca în playoff: Heroic, Outsiders și Fnatic. La capătul opus, eliminatele zilei au fost, alături de Sprout, Vitality și Bad News Eagles.

Ultima rundă de Legends ne va oferi 3 meciuri Bo3 care vor completa Top 8.

Desfășurarea rundei 4 și programul zilei de mâine:

(sursa: reddit.com/r/globaloffensive)
(sursa: hltv.org)

[02:05] Heroic 2 - 1 Liquid

Heroic se califică în playoffuri după un meci extrem de disputat împotriva celei mai bune echipe nord-americane. 16-8 pe Vertigo, 5-16 pe Mirage, 16-11 pe Overpass și danezii sunt a 5-a echipă pe care o vom vedea jucând în Jeunesse Arena.

Pentru Liquid, înfrângerea înseamnă meci decisiv în ultima zi de Legends împotriva Team Spirit.

[01:15] lauNX, eliminat de la Major. Team Spirit 16 - 8 Sprout pe Vertigo (2-0)

Din păcate, Sprout nu-și mențin nivelul ridicat din meciul vs NiP și părăsesc competiția de la Rio înaintea ultimei zile de Legends Stage.

Pierd împotriva foștilor semifinaliști de la PGL Antwerp Major cu 0-2, dar au toate motivele să fie mulțumiți de performanța atinsă cu o echipă tânără atât ca medie de vârstă, cât și ca timp petrecut jucat în această formulă.

Echipa din CIS va juca mâine pentru șansa de a se califica din nou în Champions Stage.

[23:55] Team Spirit 16 - 9 Sprout pe Nuke (1-0)

Spirit câștigă prea mari probleme harta pe care au ales-o. Din păcate, Sprout nu a reușit să câștige nici măcar partea de CT pe care au început, reușind doar 7 runde.

Urmează, totuși, harta aleasă de lauNX & co., Vertigo, o hartă pe care echipa din CIS nu a jucat-o încă la acest Major. În teorie, sunt șanse decente ca Sprout să trimită meciul pe harta decisivă.

În paralel, pe streamul principal, Heroic câștigă confortabil prima hartă vs Liquid, 16-8 pe Vertigo.

[23:00] Începe meciul lui lauNX vs Spirit! Românul joacă pentru rămânerea la Rio

Sprout au eliminat ieri pe NiP și, cel puțin pe hârtie, meciul de astăzi ar trebui să fie mai accesibil. Totuși, Majorul din Brazilia ne-a demonstrat că nu putem conta pe niciun meci să fie într-un fel sau altul.

Map pool:

 1. Nuke (Spirit pick)
 2. Vertigo (Sprout pick)
 3. Overpass

În paralel, pe streamul A se joacă ultimul meci de calificare al zilei, între Heroic și Liquid. Map poolul pentru meciul celor 2:

 1. Vertigo (Liquid pick)
 2. Mirage (Heroic pick)
 3. Overpass

[21:50] Încă o surpriză majoră! ZywOo, out!

Vitality pierd meciul vs ENCE cu 0-2 (12 – 16 pe Vertigo, 15 – 19 pe Nuke) și sunt eliminați de la Majorul la care au venit cu a 3-a șansă, conform caselor de pariuri, de a-l câștiga.

De altfel, echipa lui ZywOo n-a arătat o formă deosebită în niciun moment de când a început cea mai mare competiție din partea a doua a sezonului, abia au trecut de Challengers Stage unde au pierdut, amintim, chiar și un Best of 1 împotriva românului nostru, iM.

ENCE îl înving pe fostul coleg, Spinx, și supraviețuiesc și rundei 4 a Legends Stage. Vor juca mâine pentru unul din ultimele 3 locuri în Top 8.

[21:30] Fnatic se califică în Champions Stage după 2-0 vs BIG!

Legendara organizație care a câștigat 3 Majoruri revine în playoffuri după o victorie în minimum de hărți împotriva celor de la BIG. Prima hartă s-a dovedit a fi mai dificilă, chiar dacă a fost pickul Fnatic, aceștia câștigând doar cu 16 – 14 pe Overpass.

Pe a doua hartă, în schimb, lucrurile au fost lejere, au controlat tempoul partidei în permanență și au încheiat meciul cu 16 – 7 pe Mirage.

Fnatic se alătură C9, Furia și Outsiders, iar BIG va avea mâine meciul decisiv din bracketul de 2-2 în care vor afla dacă mai rămân în Rio și pentru fazele finale.

https://www.youtube.com/watch?v=5LRtkrVfsuE&ab_channel=vLADOPARD3

[19:30] Map pooluri Vitality - ENCE și Fnatic - BIG

Spinx își înfruntă fosta echipă și caută să-i elimine din competiție. Vitality și ENCE vor juca pe:

 1. Vertigo (Vitality pick)
 2. Nuke (ENCE pick)
 3. Dust2

În același timp, pe streamul secundar, înaintea meciului dintre Sprout și Spirit, Fnatic și BIG dispută șansa de a juca pe Jeunesse Arena pe:

 1. Overpass (Fnatic pick)
 2. Mirage (BIG pick)
 3. Nuke

[18:20] Outsiders sunt a treia echipă calificată în Champions Stage! 16 - 10 MOUZ pe Inferno (2-0)

Echipa din CIS revine în playoffurile Majorului cu un roster nou. Deși puțini oameni se așteptau să atingă această performanță, au avut în parcursul de la Rio victorii convingătoare.

MOUZ merg în bracketul de 2-2 unde mai au o singură șansă de a ajunge în Top 8.

https://www.youtube.com/watch?v=OcE5CMo8qZM&ab_channel=vLADOPARD3

[17:50] Na'Vi elimină BNE, 16 - 9 pe Nuke (2-0)

Echipa lui S1mple nu dau nicio emoție fanilor și trec fără probleme de Bad News Eagles. Merg în bracketul de 2-2 acolo unde își vor afla adversarul abia după terminarea tuturor meciurilor.

Pentru BNE, parcursul de la Major va rămâne istoric datorită unui Challengers Stage încheiat cu 3-0, dar mai ales datorită victoriei vs FaZe.

[17:00] Outsiders 16-10 MOUZ (1-0)

Outsiders demonstrează că Overpass a fost o alegere inspirată din partea lor și câștigă prima hartă datorită unei părți de CT aproape perfecte.

Urmează alegerea celor de la MOUZ, Inferno, o hartă care ar trebui să se desfășoare clar în direcția mixului european și să ne ducă în decisiv, deoarece ultimele 2 întâlniri ale celor două echipe au fost 16-6 și 16-14 în favoarea lor.

[16:40] Na'Vi distrug BNE pe prima hartă, 16 - 3 (1-0)

Ieri, FaZe au eliminat din map pool Ancient împotriva BNE și au riscat să joace Vertigo. Astăzi, echipa din Ucraina a arătat că, deși nu au avut rezultate recente deosebite pe Ancient, pot domina Bad News Eagles chiar și pe harta lor favorită.

O performanță caracteristică pentru S1mple care a avut un K/D de aproape 5 la finalul primei hărți. Urmează Nuke și, știind cât de bine se simt campionii de la Stockholm Major pe ea, dar și contraperformanțele recente ale jucătorilor din Kosovo, meciul ne așteptăm ca meciul să se termine foarte repede, cu 2-0.

(sursa: hltv.org)

[16:00] Na'Vi - Bad News Eagles pentru eliminare și MOUZ - Outsiders sunt primele meciuri ale zilei

Toate meciurile sunt Best of 3. Na’Vi se află în situația rară de a juca meci decisiv de supraviețuire în cadrul Majorului împotriva echipei care a produs cea mai mare surpriză a acestei ediții.

Bad News Eagles au învins și eliminat FaZe în runda 3 și vor încerca să producă încă un șoc împotriva lui S1mple. Map pool:

 1. Ancient (BNE pick)
 2. Nuke (Na’Vi pick)
 3. Mirage

În meciul de pe streamul B, MOUZ și Outsiders se luptă pentru al treilea loc de playoffuri. Map pool:

 1. Overpass (Outsiders pick)
 2. Inferno (MOUZ pick)
 3. Mirage

[15:50] Dacă ziua de ieri s-a dovedit a fi dificilă pentru jucătorii de Pick'em, runda 4 poate să le fie fatală

CS2International CS2National CS2

Ziua 2 a Legends Stage

lauNX și FaZe luptă pentru a nu fi eliminați devreme, iar 2 dintre Furia, C9, Heroic și BIG vor fi primele calificate în playoffuri....
CS2National CS2

Început de sezon 43 ESEA

La ce să ne așteptăm de la echipele românești în noul sezon din ESEA?...