Na’Vi, MOUZ și Spirit sunt ultimele 3 echipe calificate în Champions Stage! Vor juca în sferturi joi sau vineri.

Din păcate pentru fanii Liquid, BIG sau ENCE, aceste 3 formații au ajuns fără succes până în ultima zi de Legends Stage.

Cum s-a desfășurat întregul stagiu pe runde și bracketul stabilit de playoff:

(sursa: reddit.com/r/globaloffensive)

[02:55] Team Spirit produce încă o surpriză! Elimină Team Liquid și se califică în playoff!

Echipa din CIS produce încă o surpriză la Majorul care nu a dus lipsă de șocuri până acum. Înving pe Ancient, harta decisivă, cu 16 – 13 și trec în Champions Stage pentru a completa un număr record de 4 echipe din 8 din regiunea lor.

Pentru Liquid, înfrângerea reprezintă primul turneu de când l-au adăugat pe Yekindar în roster la care nu prind playoffurile.

https://www.youtube.com/watch?v=9PnaU-ce3xE&ab_channel=Tucchi-CS%3AGOHIGHLIGHTS

[01:30] Meciul dintre Liquid și Spirit merge pe harta decisivă!

La finalul primelor două hărți, scorul este egal între cea mai bună echipă nord-americană și Spirit, 1-1 după 16 – 10 pe Vertigo (Spirit) și 16 – 11 pe Mirage (Liquid).

Ultima hartă a meciului și, de altfel, a Legends Stage va fi Ancient. La finalul ei vom ști toate calificatele în Champions Stage și bracketul final pentru sferturile care vor începe joi.

[23:00] Liquid - Team Spirit pentru ultimul loc în Champions Stage!

Echipa din NA a pierdut ieri în 3 hărți versus Heroic într-un meci în care forma lor a fluctuat enorm. Astăzi înfruntă o echipă agresivă din CIS, semifinaliștii ultimului Major, pentru ultimul loc în Top 8.

Map pool:

  1. Vertigo (Spirit pick)
  2. Mirage (Liquid pick)
  3. Ancient

[22:35] Na'Vi se califică în playoffuri! 16 - 11 pe Dust2 (2-0)

Mai târziu decât și-ar fi dorit, dar foștii campioni ai Majorului din Stockholm își îndeplinesc obiectivul minim de a avansa în Top 8 la Rio.

Chiar dacă au avut o parte de CT nu tocmai bună, reușind doar 8 runde, au compensat pe partea de tero și au închis meciul înainte ca BIG să poată să producă emoții.

Reamintim, echipa din Germania este eliminată după ce au pierdut 3 meciuri Bo3 la rând.

Victoria lui Na’Vi setează un duel mai mult decât interesant versus Furia în sferturi.

[21:20] Na'Vi 16 - 12 BIG (1-0)

BIG au făcut un Mirage mai bun decât o arată scorul, dar câteva runde consecutive luate de echipa ucraineană fără să piardă vreun jucător la scorul de 12-9 pentru nemți au schimbat soarta primei hărți.

S1mple & co. și-au stabilizat economia și au făcut 1-0. Urmează Dust2, harta preferată a BIG, dar și una pe care, istoric vorbind, Na’Vi joacă mai mult decât bine.

[20:00] S1mple vs BIG, map pool

Na’Vi sunt, pentru a doua zi consecutivă, puși în situația de a fi nevoiți să câștige meciul pentru a nu reuși contraperfomanța de a nu se califica nici măcar în Top 8.

BIG au început Legends Stage cu 2 victorii, dar acestea au venit în meciuri Best of 1. Au pierdut, în următoarele două zile, două șanse de a se califica în meciuri Best of 3. Astfel, toate semnele o indică pe Na’Vi ca fiind marea favorită să câștige meciul și să treacă mai departe.

Map pool:

  1. Mirage (Na’Vi pick)
  2. Dust2 (BIG pick)
  3. Nuke

[19:45] MOUZ 16 - ENCE pe Mirage (2-1)

După ce fiecare echipă și-a câștigat map pickul, am intrat în harta decisivă, acolo unde MOUZ au făcut departajarea prin a avea o jumătate de CT dominantă. La pauză, scorul era în favoarea ENCE, însă la limită, 8-7. A urmat o singură rundă pentru aceștia în dauna a 9 runde pentru echipa lui dexter.

MOUZ își asigură unul dintre ultimele 3 locuri pentru playoffuri și trimit acasă ENCE în cel mai dureros mod posibil, în ultima zi de Legends Stage.

[18:05] ENCE 5 - 3 MOUZ (0-1)

Reîncepe meciul!

Se pare că pauza tehnică le-a fost de ajutor celor de la MOUZ să revină în meci. Au doar 3 runde câștigate până acum din 8 posibile pe partea de CT a Nuke, dar harta este departe de a fi decisă.

[17:35] Meciul va fi reluat curând

[17:20] Probleme tehnice în arena de la Rio, meciul este întrerupt la scorul de 5 - 1 pe Nuke în favoarea ENCE

Livestream de la fața locului pe canalul de twtich al lui Ohnepixel, binecunoscutul trader de skinuri.

https://www.twitch.tv/ohnepixel

[16:50] MOUZ 16 - 5 ENCE pe Ancient (1-0)

Cele două echipe s-au mai întâlnit anul acesta în două meciuri de tip Best of 3 și au împărțit victoriile: MOUZ au câștigat ultima întâlnire cu 2-0 la ESL Pro League în septembrie, iar ENCE au câștigat duelul online de la Roobet Cup cu 2-1 în iunie.

Toată lumea se aștepta de la MOUZ să aleagă Overpass pentru începutul partidei, o hartă pe care au jucat-o bine până acum la Rio și pe care echipa lui Snappi are procentaj de victorie de 0% în ultimele 3 luni, dar au surprins prin a alege Ancient. Map poolul complet al partidei:

  1. Ancient (MOUZ pick)
  2. Nuke (ENCE pick)
  3. Mirage

[16:00] Începe MOUZ vs ENCE

MOUZ demonstrează că alegerea de a juca Ancient a fost mai mult decât inspirată. Chiar dacă au început pe partea mai dificiliă, tero, au reușit 10 runde extrem de valoroase. Pe partea de CT nu au pierdut nicio rundă în drumul către închiderea primei hărți.

Urmează Nuke, pe care ENCE sunt favoriți să facă 1-1.

CS2National CS2

Început de sezon 43 ESEA

La ce să ne așteptăm de la echipele românești în noul sezon din ESEA?...