Coincidență sau nu, ziua de Halloween a fost horror pentru echipele care au în componență brazilieni la Majorul din Rio. Rând pe rând, 9z, 00Nation, Furia și Imperial n-au reușit să ofere nici măcar o victorie în prima rundă miilor de fani adunați încă din prima zi a Challengers Stage. În runda a doua au reușit 2 victorii, într-adevăr, dar pe acestea le-au avut garantate, deoarece… au jucat între ele.

9z și 00Nation – nicio șansă împotriva echipelor europene

Odată cu anunțul faptului că toate cele 3 stagii ale Majorului vor fi deschise publicului a început discuția legată de posibila influență a fanilor asupra echipelor locale. Va fi aceasta un factor benefic pentru forma echipelor din America de Sud sau va reprezenta un obstacol psihic mai degrabă decât un atu?

Răspunsul a părut să fie conturat încă de la primul meci al zilei disputat între echipa cu cea mai scăzută medie de vârstă dintre cele participante în Challengers Stage, 9z, și GamerLegion. Mixul sudamerican a început dezastruos partida reușind să câștige o singură rundă în prima jumătate, performanță cu atât mai rușinoasă dat fiind faptul că au început pe partea de CT, considerată mai ușoară în general, dar mai ales pe Inferno. Chiar dacă au câștigat runda de pistoale a părții de tero și rundele următoare, al nostru iM și-a condus echipa către un lejer 16-6.

(sursa: hltv.org)

00Nation, chiar și avându-l în componență pe jucătorul cu cel mai mare rating din istoria meciurilor jucate la Major, coldzera, experiența acestuia și a lui TACO n-a contat în fața celor de la Bad News Eagles. Echipa din Kosovo a dominat de la un capăt la altul meciul disputat pe Vertigo, impunându-se cu 16-3.

Furia – marea dezamăgire

Sunt mai multe motive pentru care înfrângerea celor de la Furia a fost extrem de greu de digerat pentru publicul brazilian.

În primul rând, deși nu beneficiază de suportul pe care îl au conaționalii câștigători de Major de la Imperial sau 00Nation, sunt indiscutabil cea mai bună echipă de proveniență sudamericană din ultimii 2 ani. Asta înseamnă că, într-o eră dominată de echipe din Europa, sunt singura șansă de a vedea o echipă din țara lui Pele în playoffuri.

În al doilea rând, dacă fotbalul este religie în Brazilia, așa cum se spune, atunci nu e greu să ne imaginăm că o înfrângere în fața unei echipe germane în Rio nu trezește amintiri plăcute.

În ultimul rând, natura în care s-a disputat meciul a dat speranțe enorme publicului agonizat de rezultatele primelor partide, doar ca să-i coboare într-o agonie și mai mare. Furia a condus pe Vertigo 12-3 la pauză după o jumătate de CT excepțională și, mai apoi, cu 15-8, dar au reușit contraperformanța de a irosi toate cele 7 runde de meci avute pe partea de tero. Bântuiți de incapabilitatea de a închide meciul, Furia a pierdut cu 16-19 într-un overtime care a arătat ca o simplă formalitate pentru BIG.

Imperial – performanță onorabilă

În meciul care a adus față în față cei mai mulți câștigători de Major al zilei (FalleN, fer, apEX, dupreeh și Magisk), soarta favoriților publicului părea să semene cu cea a 9z și 00Nation.

Vitality au profitat din plin de faptul că început pe partea de CT și au condus cu 13-2 la pauză. După ce au câștigat și cea de-a doua rundă de pistoale, ducând scorul la 14-2, veteranii de la Imperial au revenit încet-încet în meci cu un force buy și câteva runde defensive convingătoare. Cu toate acestea, la 14-9 și într-o situație de retake favorabilă, au irosit o situație de 2 contra 1 în fața unuia dintre cei mai buni doi jucători ai lumii, ZywOo, care a avut un debut la Rio conform așteptărilor, K-D 25-14 și rating de 1.49. Scor final 16-9 pentru organizația franceză.

https://www.youtube.com/watch?v=TNeOoBN88Uc&ab_channel=DragonLore

Runda 2 – Sistemul Swiss i-a adus față în față

(sursa: ESL)

Ambele meciuri s-au disputat pe o hartă potrivită pentru departajare, dar și pentru spectacol, Mirage.

Furia și-a demonstrat statutul de favorită, chiar dacă 00Nation au început meciul mai bine. 16-6 și i-au liniștit atât pe fanii care vor să-i vadă în Champions Stage, cât și pe deținătorii de Major Viewer Pass care i-au ales la Pick’em.

În celălalt meci al rivalităților regionale, tematica echipei mai tinere care învinge veteranii s-a păstrat. La capătul unui meci mai echilibrat, 9z s-au impus cu 16-11.

(sursa: liquipedia.net)

În runda 3, Imperial și 00Nation își vor apăra supraviețuirea la Major în fața celor de la C9, respectiv IHC, în meciuri Best of 3.

În bracketul de 1-1, Furia întâlnesc pe OG, iar 9z pe Evil Geniuses.

CS2International CS2

Vitality – Campionii ESL XVI

Vitality a învins Liquid cu scorul de 3-2 într-o finală dramatică a sezonului al XVI-lea de Pro League...