După o pauză de mai bine de 2 luni de la încheierea Worlds 2022, noul sezon competițional este pregătit să își înceapă activitatea. Multe transferuri surprinzătoare, reîntoarceri neașteptate și schimbări de format pentru LEC, cât și schimbări importante aduse turneelor internaționale, mai exact Worlds și MSI, acest sezon are toate elementele pentru a fi un sezon de calitate.

LPL începe în 14 ianuarie

Cele 17 echipe din liga chineză revin pe ecranele noastre din data de 14 ianuarie, câștigătorul urmând să fie aflat în 24 martie. Printre cele mai interesante transferuri făcute sezonul acesta în LPL îl regăsim și pe mid laner-ul Lee „Scout” Ye-chan care s-a despărțit de Edward Gaming după 6 ani și 9 luni petrecuți alături de echipă, semnând în acest sezon cu LNG Esports.

La fel ca Scout și mid laner-ul Li “Xiaohu” Yuan-Hao s-a desparțit de RNG, echipă la care a jucat peste 8 ani, acesta ajungând la Weibo Gaming. Și pentru că tot vorbeam de mid lane și Song “Rookie” Eui-jin a fost transferat la Top Esports în locul lui Zhou “Knight” Ding care a semnat pentru JD Gaming. Astfel putem spune că partea de mijloc a mapei în LPL o să fie cel puțin interesantă.

LCK revine în 18 ianuarie

Sezonul în Coreea de Sud o să dureze din data de 18 ianuarie până în data de 19 martie. Din cele 10 echipe prezente în campionat, T1 este singura care nu a suferit nici măcar o modificare, restul suferind schimbări majore.

Chiar și câștigătorii Worlds 2022, DRX, au schimbat complet echipa, doar Cho “BeryL” Geon-hee a rămas alături de aceștia. Printre cei plecați de la actualii câștigători Worlds este și unul dintre cei mai iubiți jucători de către fani, Kim “Deft” Hyuk care a semnat pentru prestigioasa organizație, redenumită recent, Dplus KIA.

O altă mutare importantă este revenirea fostului câștigător worlds cu Edward Gaming, adc-ul Park Viper” Do-hyeon, care se reîntoarce în Coreea de Sud după doi ani petrecuți în China.

LEC are startul în 21 ianuarie

Primul split din noul format adoptat de LEC pentru acest an începe în 21 ianuarie si durează doar 3 săptămâni, mai exact până în 6 februarie. Noul format propune schimbări interesante, așa că o să urmărim cu atenție cum se vor desfășura evenimentele.

Printre schimbările importante, deja menționate în articolele trecute, reamintim duo-ul românesc, Andrei “Odoamne” Pascu și Andrei “Xerxe” Dragomir, care se reunesc sub aceeași echipă, Excel Esports. Revenirea legendarului Rekkles la Fnatic a fost o altă schimbare neașteptată, văzută de unii fani ca o mișcare iubită, iar de alții aspru criticată.

Toate echipele din fiecare campionat se duelează pentru titlul Worlds și MSI, care recent au primit și ele modificări importante ale formatului competițional. Marea modificare este trecerea la un sistem swiss, folosit intens în scena de CS:GO.

autor: Bogdan I.