Într-o conferință de presă organizată la Turnul Eiffel, BLAST au înlăturat una dintre cele mai mari griji ale fanilor de CS:GO din Europa: Majorul din Paris va fi comentat în limba engleză în arenă și nu în limba franceză așa cum se zvonea inițial. 

Întrebarea care a făcut mulți fani internaționali să nu ia în considerare deplasarea la Paris

Atunci când BLAST au fost anunțați de către Valve ca fiind organizația care va susține primul Major din 2023, fanii europeni au fost încântați de orașul ales, Paris.

Aflat în inima Europei, “orașul luminilor” reprezintă o atracție în sine în orice lună a anului, dar motivul pentru care fanii CS-ului erau sceptici era zvonul conform căruia o lege a statului francez impune ca limba comentariului de la fața locului să fie cea locală. Dezbateri în cea mai numeroasă comunitate internațională de CS:GO au apărut imediat, mai ales dat fiind precedentul setat de Majorul din Rio al cărui comentariu din Jeunesse Arena a fost în portugheză.

Astfel, primul răspuns pe care organizatorii au simțit nevoia să-l dea la conferința organizată în data de 11 ianuarie a fost legat de faptul că arena va avea comentariu și în engleză, deschizându-se astfel pentru fani de pe tot globul.

Când vor fi puse în vânzare biletele?

Majorul din Rio a adus o premieră prin faptul că a avut public prezent la toate cele 3 stagii, nu doar la fazele finale.

Deocamdată, BLAST nu a anunțat dacă vor deschide porțile pentru public și în Challengers și Legends Stage, dar au ținut să precizeze că biletele pentru Champions Stage vor fi puse în vânzare pe 23 ianuarie în exclusivitate pentru membrii platformei blast.tv, în timp ce pe 26 ianuarie vor deveni disponibile în mod general.

Anunțuri de interes pentru jucătorii pro

Cu un nou sistem implementat de Valve de calificare la Major, BLAST a stabilit datele fiecărei etape de calificare. Drumul către Major va începe la începutul lunii februarie și orice echipă se poate înscrie în seriile de Open Qualifier care se vor desfășura, probabil, pe platforma Faceit.

În urma acestui stagiu, echipele vor avea de înfruntat un Closed Qualifier la care vor fi deja invitate câteva echipe în baza clasamentelor regionale actualizate de Valve și care pot fi consultate constant aici. În sfârșit, după ce se vor încheia și calificările “closed”, echipele se vor înfrunta în cele 3 regiuni (EU + CIS, NA + SA și Asia + Oceania) pentru cele 24 de locuri la Major în cadrul RMR-urilor.

Vă reamintim faptul că, datorită prezenței în Legends Stage, Sprout, echipa lui lauNX și, mai nou, a lui XELLOW, va fi prezentă direct în aceste RMR-uri. Dat fiind faptul că zona europeană dispune de nu mai puțin de 17 locuri din cele 24 care duc la Paris, avem așteptări reale să-i vedem pe cei doi reprezentându-ne la Major.

Datele de disputare și locațiile fiecărui RMR așa cum au fost anunțate de BLAST:

  • Americas RMR – Monterrey, Mexic (Liga Ace)
  • Asia RMR – Ulaanbaatar, Mongolia (MESA)
  • European RMR – Copenhaga, Danemarca (BLAST)

autor: Vlad N.

International LOLLeague of Legends

Începe noul sezon în League of Legends

După o pauză de mai bine de 2 luni, de la încheierea Worlds 2022, noul sezon competițional este pregătit să își înceapă activitatea. Multe...