Turneul cu prizepool de 800.000 de dolari și care se întinde pe parcursul a 5 săptămâni începe astăzi.

În componența celor 32 de echipe adunate la startul competiției avem 3 români: adamS (Movistar Riders) și volt (GamerLegion) sunt în grupa A care se joacă în prima săptămână, în timp ce iM (Na’Vi) se află în grupa C și va juca abia pe 13 septembrie primul meci împotriva 5yclone.

Ce șanse au volt și adamS să treacă de faza grupelor?

GamerLegion au reușit să se mențină în Top 10-le mondial chiar și după plecările jucătorului cu cel mai mare rating, iM, și in-game leaderul siuhy (MOUZ).

GL au jucat mult peste așteptările analiștilor internaționali la turneele LAN de tier 1 după ce i-au adăugat pe volt și pe neaLan noului roster. La IEM Cologne, au fost la un pas să se califice în playoff, însă Cloud9 s-au impus la limită, cu 19-17, pe harta decisivă.

Două săptămâni mai târziu, la Gamers8, turneul disputat la Riyadh cu prizepool de 1.000.000 de dolari, volt și echipa au demonstrat că parcursul din Germania n-a fost o întâmplare. Au învins cu 2-0 pe Apeks, o echipă aflată la rândul ei în stadiul de reconstrucție după plecarea lui jL la Na’Vi, dar au făcut o figură frumoasă și împotriva vechilor rivali de la Heroic, “furând” o hartă danezilor de pe locul 2 mondial.

Pentru GamerLegion, debutul la sezonul 18 de Pro League este împotriva unei echipe în fața căreia sunt favoriți clar, Grayhound. Chiar dacă australienii au clipe de sclipire în care pot pune probleme echipelor europene, într-un meci Best of 3 cresc mult șansele ca GL să învingă.

volt și nealaN, noile adiții ale GamerLegion, par să se fi acomodat perfect noii echipe (sursa: HLTV)

Dacă de la GamerLegion avem speranțe clare să-i vedem trecând în playoffs din cea mai dificilă grupă a acestui sezon, nu putem spune același lucru și despre Movistar Riders. Pe noua echipă a lui adamS nu-i recomandă nici locul ocupat în clasamentul HLTV (#71), organizația spaniolă fiind penultima din întreaga competiție din acest punct de vedere, dar nici rezultatele recente.

Movistar au pierdut meciuri disputate online împotriva unor echipe cu pretenții mult mai scăzute precum Zen, un mix din Ucraina, dar au adunat și victorii de moral precum cea împotriva Spirit.

Cu toate acestea, spaniolii au demonstrat mereu un nivel mai ridicat în competițiile LAN decât în cele online. Meciul de debut îl au împotriva unei echipe a Furia care își caută identitatea după adițiile lui FalleN și chelo. Rolul de IGL încă se împarte într-un mod dubios între legenda FalleN și fostul in game leader al echipei, arT, iar cei doi par pe lungimi de undă total diferite. Este contextul perfect de care Movistar pot profita pentru a învinge.

Dacă înving atât GamerLegion, cât și Movistar Riders, mai departe în grupa A vom avea un duel românesc, deoarece volt și adamS se vor întâlni în meciul 2.

Noii colegi ai lui adamS au un istoric LAN bun, fiind prezenți la Stockholm Major și ajungând până în semifinalele IEM Cologne in 2022 (sursa: HLTV)

Grupa A - "grupa morții"

Chiar dacă ambii români par să fi avut noroc la tragerea la sorți pentru primul meci, nu același lucru poate fi spus și de cum arată grupa per total. Vitality, Astralis și NiP sunt pe cealaltă parte de bracket și par favorite la 3 din cele 4 locuri calificabile în playoff.

Grupa A începe astăzi și poate să fie vizionată pe Twitch și pe Youtube pe canalele oficiale ale celor de la ESL:

Mult succes alor noștri!

autor: Vlad N.