Sezonul regulat din LCS a luat sfârșit săptămâna trecută după 3 zile de meciuri intense, la finalul cărora echipa C9 (14 victorii și 4 înfrângeri) s-au clasat pe primul loc. Pe al doilea loc, cu exact același scor, au terminat FlyQuest, datorită înfrângerii într-un tierbreak cu C9. Celelalte echipe calificate pentru playoffs și care se vor duela pentru un loc la MSI și câștigarea campionatului LCS sunt: 100 Thieves, Counter Logic Gaming, Evil Geniuses și Golden Guardian.

C9 și FlyQuest cele mai în formă echipe

C9 și FlyQuest sunt echipele care pleacă cu prima șansă de a ridica trofeul LCS deasupra capului. C9 au avut un sezon foarte bun, reușind să piardă doar 4 meciuri și să dovedească, din nou, că sunt una dintre cele mai bune echipe din America.

C9 au oferit o surpriză majoră în mijlocul sezonului regulat, aceștia au anunțat că își vor schimba mid laner-ul. Sud Coreean-ul Jang “EMENES” Min a fost promovat din academie, înlocuindu-l pe Dimitri “Diplex” Ponomarev. Performanțele alături de “EMENES” au fost foarte bune, astfel C9 se luptă pentru câștigarea titlului.

Pe de cealaltă parte, FlyQuest au avut un început de sezon dominant, începând cu 7 victorii la rând. Păreau favoriții principali la câștigarea LCS, însă sfârșitul de sezon a fost unul modest. Pierzând două din patru meciuri în ultimele două săptămâni, FlyQuest au fost la un singur pas corect de a câștiga sezonul regulat. ADC-ul Prince și mid laner-ul Vicla sunt jucătorii de urmărit în următoarele două săptămâni.

CLG doresc o revenire pe scena internațională

După mai bine de 5 ani, faimoasa organizație Counter Logic Gaming speră din nou la o prezență pe scena internațională a League OF legends-ului. CLG sunt singura echipă din LCS, care nu a făcut nici măcar o schimbare față de sezonul trecut.

Aceștia au mizat pe faptul că echipa are nevoie de mai mult timp împreună, pentru a începe să se facă remarcată. Clasarea pe locul patru și prezența în playoffs, demonstrează că organizația se îndreaptă spre drumul cel bun. Rivalul acestora este chiar echipa de pe primul loc, Cloud 9, iar acesta o să fie un test foarte important pentru CLG, care poate readuce speranță fanilor.

100 Thieves au multe de demonstrat

După ce au schimbat aproape toată echipa față de anul trecut, 100 Thieves au creat o echipă bazată pe legende și jucători tineri. Locul trei arată că echipa a reușit o performanță foarte bună, după ce în mijlocul sezonului aceștia au trecut printr-o perioadă slabă.

Finalul sezonului au adus 5 victorii la rând care fac din 100 Thieves un adversar puternic și experimentat. Meciul împotriva celor de la FlyQuest, pierdut cu 3-0 de către 100 Thieves, a trimis echipa în losers bracket. Aceștia urmează să se întâlnească cu Golden Guardians, o altă echipă în formă, pentru o ultimă șansă la câștigarea LCS.

Primul meci a fost disputat seara trecută, unde FlyQuest au dominat și câștigat fără probleme meciul cu 100 Thieves. Următorul meci este în această seară de la ora 11, campionii split-ului regulat C9, contra echipei care vrea să demonstreze că pot obține un trofeu,

Counter Logic Gaming, câștigătoarea urmând să se întâlnească cu FlyQuest, pentru un loc direct în finală. Ambele serii sunt Best Of Five, iar canalul de twitch LCS vă așteaptă să vedeți începutul drumului către PNC Arena, unde o să aiba loc finala din 9 aprilie.

 

autor: Bogdan G.