GamerLegion au reușit surpriza primei faze a Majorului de la Paris și, contrar așteptărilor analiștilor din scena internațională, s-au calificat în Legends Stage după 3 victorii consecutive împotriva unor adversari cu experiență în turneele tier 1. MOUZ (2-0), OG (2-1) și, nu în ultimul rând, FORZE (2-0) au fost victimele unei echipe în creștere de formă.

Pentru iM urmează, însă, debutul în Top 16-le unui Major și se anunță a fi de foc. Românul nostru se va înfrunta pe server în prima rundă cu câștigătorii Majorului din Stockholm, singura organizație din istorie care a participat la toate turneele sponsorizate de Valve și care, de altfel, îl găzduiește pe cel mai bun jucător de CS:GO din istorie, S1mple.

GamerLegion vs Na’Vi – 13 mai, ora 12:30 (ora României)

iM, la 3 victorii distanță de Champions Stage

Românul care îmbracă tricoul celor de la GamerLegion a făcut deja istorie la Rio, atunci când a fost primul tricolor care a jucat un meci la un Major. La vremea aceea, însă, nu a reușit calificarea în Legends Stage, acolo unde îl aștepta lauNX, fiind eliminat dramatic după 3 înfrângeri consecutive.

Dacă la vremea aceea GamerLegion nu păreau o echipă închegată, iar victoriile obținute au fost în meciuri de tip Bo1, Majorul de la Paris are o cu totul altă poveste. iM și echipa au început cum nu se putea mai prost Challengers Stage, cu 2 înfrângeri consecutive împotriva unor adversari mai slabi cotați, Complexity și TheMongolz.

Cele două meciuri pierdute cu 11 – 16 i-au pus în situația de a juca fiecare partidă cu spatele la zid, încă o înfrângere însemnând eliminarea. Au plecat cu a doua șansă în fiecare meci disputat, dar au pierdut o singură hartă împotriva echipelor de pe locurile 11, 12, respectiv 16 în lume.

iM se află pentru prima dată în Top 16 la un Major

De cealaltă parte a serverului nu se află oricine, însă, ci una dintre favoritele la câștigarea ultimului Major din istoria CS:GO. Natus Vincere, echipa de pe locul 3 HLTV, a început sub așteptări 2023, iar discuțiile despre includerea lui npl în echipă au fost numeroase. La Rio, precum și la RMR, însă, echipa din Ucraina a arătat un nivel apropiat de cel la care fanii se așteaptă.

Faptul că iM și GamerLegion au jucat deja 8 hărți la Paris nu poate fi decât un avantaj împotriva unui Na’Vi care, istoric vorbind, nu își atinge potențialul decât în fazele superioare ale competițiilor.

Indiferent de rezultat, iM va mai juca un Bo1 mâine în runda 2.

S1mple - în căutarea celui de-al doilea Major din carieră

Alte echipe cu șanse reale de calificare în Champions Stage

Așa cum o demonstrează fiecare etapă jucată sub formatul Swiss, este aproape imposibil de prezis care sunt cele 8 echipe care vor avansa către playoffs.

Cu toate acestea, forma arătată de unele dintre acestea în primele luni ale anului ar trebui să ne ofere încrederea că vor performa și pe cea mai importantă scenă de Counter-Strike a lumii.

Probabil cea mai în formă echipă, lucru arătat și de locul ocupat în clasamentul HLTV, este Heroic. Chiar dacă au câștigat un singur turneu de Tier 1 în ultimul an, aceștia au fost o prezență permanentă în finalele turneelor mari. Vicecampioni la Rio Major, la Katowice 2023, apoi din nou la Rio anul acesta, danezii par să fi găsit formula perfectă care să le aducă primul Major din carieră.

Heroic, favoriții de la Paris, înfruntă FaZe în prima rundă de Legends Stage

Pe lângă Heroic și anterior menționații Na’Vi, mai sunt 3 echipe cu șanse reale de a ridica trofeul, toate având deja un trofeu în cabinetul anului 2023: G2 (câștigătorii IEM Katowice), FaZe (câștigătorii ESL Pro League 17) și Vitality (câștigătorii celui mai recent turneu de tier 1, IEM Rio).

Nu doar FaZe și Heroic vor avea șansa de a înfrunta o altă pretendentă încă din prima rundă, ci și G2 și Vitality care, din cauza seedingului, sunt nevoite să se înfrunte în prima zi.

Pe lângă cele 5, echipe cu șanse reale de a avansa în Champions Stage sunt ENCE, Furia, NiP și chiar polonezii de la 9ine, noua echipă de senzație din țara lui pashaBiceps.

Probabil dezamăgirea cea mai mare a Challengers Stage a fost prestația slabă a Team Liquid, speranța CS-ului din NA arătând o formă care i-a făcut să treacă doar cu 3-2 și cu emoții de prima etapă de la Paris. Atât Liquid, cât și Fnatic sau Monte, reprezintă echipe care pot surprinde, dar pe care nu le vedem îndeajuns de pregătite pentru 3 victorii în Legends Stage.

ZywOo poate deveni primul francez după 8 ani care câștigă un Major chiar acasă, la Paris

Întregul program și unde pot fi vizionate partidele

Întregul program al Legends Stage poate fi consultat în permanență aici.

Toate meciurile de la Paris sunt transmise pe canalele oficiale ale BLAST:

Vești despre rezultatele lui iM și al celor de la GamerLegion puteți găsi în permanență pe pagina noastră de instagram.

autor: Vlad N.