HyperSpirit au reușit performanța de a promova din Main în Advanced, în urma unei performanțe constante în playoff. Aceștia și-au asigurat promovarea după ce au terminat pe locul 3 în playoff, ajungând tocmai până în finala lower bracket a turneului.

Parcursul lor în sezonul regulat

HyperSpirit au avut una dintre cele mai bune performanțe dintre echipele din România în sezonul regulat, aceștia clasându-se pe locul 8. Au reușit 11 victori din 14 meciuri jucate ce le-au adus 33 de puncte. Aceste rezultate bune i-au ajutat să aibă bye în prima rundă de playoff, astfel jucând direct în runda 2 a upper bracket-ului.  

Parcursul în playoff-ul ESEA Main

În cea de-a doua rundă a upper bracket-ului au jucat contra echipei organizației din Marea Britanie, Raptors Esports Club. HyperSpirit au controlat meciul de la început până la final, cedând doar 8 runde de-a lungul celor 2 hărți jucate. 

Pentru HyperSpirit au urmat optimile upper bracket, unde au jucat contra rușilor de la LEON. Aceștia au în componență jucători cu experiență în scena internațională de Counter-Strike, precum facecrack care a jucat 4 ani la FORZE sau JIaYm care a jucat pentru 2 ani la HellRaisers. Conaționalii noștrii au pierdut prima hartă fără drept de apel, reușind să câștige doar 2 runde. Pe cea de-a doua hartă aceștia și-au revenit, câștigând-o cu scorul de 13 – 9. Pe harta decisivă prima jumătate s-a terminat 6 – 6, dar în cea de-a doua jumătate nu se știe ce s-a întâmplat cu jucătorii HyperSpirit, căci aceștia nu au mai reușit să mai câștige nicio rundă. 

În urma înfrângerii menționate anterior, HyperSpirit au „picat” în lower bracket. Primii lor adversari în lower bracket au fost tot un mix de ruși, anume echipa Oxuji. HyperSpirit au câștigat acel meci cu scorul de 2 – 1, swiiffter având o performanță de zile mare, fiind top fragger pe 2 din cele 3 hărți jucate.  

În următoarea rundă, HyperSpirit s-au întâlnit cu academia organizației Preasy, Preasy Rising, care îl au drept coach pe AcilioNfostjucător de la Copenhagen Flames, Heroic sau MAD Lions. După ce au câștigat prima hartă în overtime, HyperSpirit nu au reușit să își adjudece meciul în minimul de hărți, pierzând-o pe cea de-a doua. Pe harta decisivă, Ancient, smekk, cu un K/D de 2.3, și-a ajutat echipa spre victorie și i-a adus la o singură victorie de promovare. 

Meciul de promovare a fost unul de infarct contra echipei fragmatic, echipă ce a terminat sezonul regulat pe locul 14, având același număr de victorii ca HyperSpirit, 11. Jucătorii români au câștigat prima hartă cu scorul de 13 – 8, iar cea de-a doua a fost extrem de echilibrată, fiind nevoie de 3 overtime-uri pentru a se afla câștigătoarea. Din păcate, fragmatic au reușit să și-o adjudece cu scorul de 22 – 20. Chiar dacă mulți considerau că drumul celor de la HyperSpirit se va termina, ultima hartă fiind Overpass, una mai puțin familiară lor și pierzând în asemenea manieră harta 2, aceștia au demonstrat opusul și-au obținut calificarea cu scorul de 13 – 8.  

Următorul lor meci a fost contra CSC, unde, asemenea meciului anterior jucat de aceștia, cea de-a doua hartă a avut 3 overtime-uri, dar câștigători au fost românii noștri de această dată. Meciul s-a terminat 2 – 1 la hărți pentru HyperSpirit, care astfel s-au calificat în sferturile lower bracket.  

Pentru HyperSpirit, a urmat o posibilă revanșă contra LEON, echipa ce i-a trimis în lower bracket. HyperSpirit au reușit să îi învingă în doar 2 hărți, 13 – 8 și 13 – 11, ADRON fiind cel mai bun jucător cu 38 de kill-uri, urmat de kritik cu 31 de kill-uri. 

În semifinala lower bracket, HyperSpirit au întâlnit echipa Cepter Bitskins, echipă ce a terminat sezonul regulat cu un loc deasupra românilor, mai exact pe locul 7, având tot 11 victorii, implicit 33 de puncte. HyperSpirit au pierdut prima hartă după un overtime, scor 16 – 13, însă au reușit să se mobilizeze ulterior și au câștigat următoarele 2 hărți cedând doar 9 runde (13 – 3 și 13 – 6).

Drumul echipei HyperSpirit s-a terminat în finala lower bracket contra echipei din Marea Britanie, Coalesce. A fost nevoie de un overtime pentru a afla câștigătoarea primei hărți, Coalesce reușind să fie învingători, scor 16 – 14. Cea de-a doua hartă a fost din păcate controlată de adversarii românilor, HyperSpirit reușind să câștige doar 5 runde.

Prizepool-ul turneului

Pe lângă promovarea în ESEA Advanced Sezonul 49 pe care au obținut-o, HyperSpirit vor primi și o parte din prizepool-ul de 10.000$ alocat acestei ligi. Acesta este împărțit astfel:

Multă baftă HyperSpirit în continuare!

Autor: Octavian Manda