IM & co. au câștigat turneul cu prizepool în valoare de 80.000$, Thunderpick Bitcoin Series 2, după un parcurs impresionant. Acesta este primul turneu câștigat de aceștia cu lineup-ul actual. Este cel mai mare turneu câștigat de un jucător român și analist, MUNSTUR fiind analistul echipei de aproape un an.

În cadrul acestui turneu au participat și Nexus Gaming, care au terminat pe locul 5, la o hartă distanță de playoff. Aceștia au câștigat 2.300$, fiind primii bani câștigați de aceștia în acest an.

GamerLegion – un început de sezon sub așteptări

Organizația germană a început anul pe locul 20 mondial. Aceștia au funcționat sub așteptările proprii, în primul turneu fiind eliminați de către Aurora în semifinalele turneului CCT South Europe Series 2. Am vorbit mai multe despre parcursul său în acest turneu într-un articol anterior.

Ulterior, GL au pierdut 3 meciuri la rând, unul împotriva Falcons în IEM Brazil 2023 Open Qualifier 2, unul împotriva echipei forZe cu scorul de 1 – 2 în CCT North Europe Series 3 și cel mai recent tot împotriva francezilor de la Falcons în cadrul Thunderpick Bitcoin Series 2, în semifinala upper bracket-ului. Și jucătorii consideră că încă sunt departe de forma din timpul Major-ului de la Rio.

GamerLegion 0 – 2 Falcons

GamerLegion au fost invitați direct în faza de playoff a turneului, unde i-au întâlnit pe francezii de la Falcons, echipă ce i-a eliminat pe Nexus Gaming în finala de tip consolidare. Prima hartă a fost Nuke, pick-ul echipei lui iM, dar aceștia au fost învinși cu scorul de 16 – 8.

A doua hartă a fost extrem de echilibrată, terminându-se după 3 overtime-uri, cu scorul de 25 – 21 pentru francezi. Mihai a fost al treilea cel mai bun jucător al echipei sale, având un scor de 43 – 54, cu un rating de 0.85.

GamerLegion 2 – 1 IKLA

GamerLegion au reușit prima victorie dupa 4 înfrângeri la rând. Ei i-au învins pe ucrainienii de la IKLA cu scorul de 2 – 1. Prima hartă a fost câștigată de către IKLA cu scorul de 16 – 14, chiar dacă a fost pick-ul GL. Următoarea hartă a fost adjudecată de către iM & co. cu scorul de 16 – 12.

Cea de-a treia hartă nu a avut un deznodământ uzual, deoarece la scorul de 13 – 8 pentru GamerLegion ucrainienii au renunțat la meci, căci doi dintre jucători au trecut printr-o pană de curent. Mihai a fost cel mai bun jucător al meciului, fiind singurul din echipa sa cu scor pozitiv.

iM (sursa: HLTV)

GamerLegion 2 – 1 GODSENT

GamerLegion au reușit o nouă victorie în 3 hărți, după un meci extrem de împărțit împotriva echipei suedeze nou-formată. GL au câștigat prima hartă cu scorul de 19 – 16, chiar dacă era pick-ul adversarilor.

Părea că aceștia urmează să închidă meciul, urmând cea de-a doua hartă, Mirage, pick-ul lor și o hartă unde aveau un win percentage mult mai mare decât GODSENT. Lucrurile au mers dezastruos pentru iM și echipa sa, reușind să îți adjudece doar 3 runde.

Harta decisivă a fost mult mai bună pentru aceștia, închizând meciul în urma acesteia. În ultima rundă a primei jumătăți, Mihai, cel mai bun jucător al meciului pentru GamerLegion din nou, a reușit un clutch 1v3 important pentru a aduce diferența de runde la +5.

GamerLegion 2 – 0 Falcons

GamerLegion i-au întâlnit în finala turneului pe francezii de la Falcons, pentru a doua oară în cadrul acestui turneu și a treia în acest an. Chiar dacă erau plasați mai sus în clasament, GL nu erau considerați favoriți din prisma faptului că au pierdut toate întâlnirile împotriva KennyS & co.

iM și echipa sa și-au demonstrat, însă, valoarea superioară, reușind o victorie scurtă, în 2 hărți. Aceștia le-au cedat francezilor doar 15 runde adunate. Toată echipa a avut o performanță bună, fiecare având K/D-ul peste 1 și rating-ul peste 1.14.

Împărțirea prizepool-ului

Prizepool-ul total de 80.000$ al turneului a fost distribuit diferit față de majoritatea turneelor. Puteți găsi mai multe în articolul postat la debutul turneului.

GamerLegion vor încasa 32.000$ pentru rezultatele avute, în timp ce Nexus vor încasa 2.300$. Felicităm ambele echipe pentru aceste rezultate și sperăm să vedem cât mai multe reușite pe viitor.

Împărțirea premiilor de la Thunderpick Bitcoin Series 2 (sursa: liquipedia.net)

autor: Octavian Manda

CS2National CS2

Copenhagen Flames – locul 3 la CCT North Europe

Regali împreună cu Copenhagen Flames continuă seria performanțelor mai mult decât notabile, ajungând din nou în topul unei competiții CCT, în urma duelurilor cu...