Apar în cele din urmă și rezultatele pentru echipa lui iM, ca urmare a unei creșteri de formă în ceea ce privește primele trei luni ale anului. Aceștia reușesc să cucerească locul 1 la Elisa Invitational Winter, după un parcurs flawless și o finală contra Copenhagen Flames, care a adus un duel românesc inedit: iM – regali.

DESPRE ELISA

Elisa organizează turnee sezoniere internaționale începând cu primăvara anului 2020. Până atunci, ei aveau acțiuni în scena Europei nordice, unde organizau turnee. Acestea nu au dispărut, însă atenția principală a început a fi îndreptată spre seria „Elisa Invitational”.

Desfășurarea Invitational Winter

Seria Winter 2023 a avut o mare întindere. A început pe 16 ianuarie prin faza de CONTENDERS, un fel de Closed Qualifier pentru ceea ce urma a fi Main Stage. Anterior, s-au și organizat două sesiuni de calificări deschise, pentru Europa și Europa nordică. Nexus au fost la un meci distanță de calificare, însă au pierdut atunci cu PGE Turow.

Pe 6 februarie au debutat meciurile din MAIN STAGE. Aici, au fost invitați cei de la Copenhagen Flames, care au reușit și calificarea categorică mai departe, către Play-Off, cu 3 victorii și 0 înfrângeri în cadrul grupei de tip „swiss”.

PLAY-OFF-UL a început o lună mai târziu, pe 7 și 8 martie.

În prima rundă, regali și echipa sa au învins Young Ninjas, într-un meci câștigat cu 2-0, dar destul de strâns la scor.

Din SFERTURILE DE FINALĂ au apărut 4 echipe invitate: BIG, ATK, GamerLegion și Movistar Riders. Copenhagen Flames au trecut foarte rapid de ATK, într-un meci care a părut mai ușor decât cel împotriva celor de la Young Ninjas. Regali a reușit aici un rating uluitor de 2.04, fiind apreciat chiar și de inamici. De partea cealaltă, GamerLegion împreună cu iM au trecut și ei destul de lejer de Partizan eSports.

În SEMIFINALE au urmat două partide de foc: Copenhagen Flames – BIG și GamerLegion – Movistar Riders. Deși șansele favorizau o finală între BIG și Movistar Riders, spre surpriză tuturor fanilor români, atât regali, cât și iM au reușit să își ducă echipele către un duel intens în meciul ce avea să decidă cine pleacă acasă cu marele premiu de 12 500$.

Dacă GamerLegion au trecut destul de categoric de Movistar Riders, cu 2-0, aratandu-și colții și potențialul, Copenhagen Flames au avut nevoie de nu mai puțin de trei hărți și overtime pentru a realiza surpriza turneului.

FINALA nu a dezamăgit deloc. Deși meciul s-a încheiat după două hărți, gameplay-ul expus de ambele echipe a fost unul demn de o finală unui turneu major. Victoria GamerLegion a fost pusă pe umerii lui AcoR și siuhy, cei doi care au făcut un meci de neuitat contra danezilor și lui regali. Scorurile au fost 16-13; 19-15, pe ancient, respectiv inferno.

Copenhagen Flames ratează pentru moment cucerirea primului trofeu pe anul 2023, însă este destul de prematur să credem că triumful nu va sosi, întrucât forma băieților arată un potențial de luat în seamă. Pentru aceștia urmează calificările la Blast, Play-Off-ul CCT North Europe și continuarea parcursului în BetBoom Playlist Urbanistic.

(sursa: CPHFlames twitter)

GamerLegion, în schimb, reușesc să își scrie fila primei performanțe notabile din 2023, după ce au reușit calificarea la RMR, a doua oară consecutiv. Și ei urmează să lupte în Play-Off-ul North Europe, cu șanse mari la locul 1, înainte de a lua avionul spre RMR, în aprilie.

autor: Alexandru Bănescu

EA FCEA FC Casual

FUT Fantasy – Partea a doua e aici!

În această ediție avem parte de un promo impresionant care a aparut pentru prima dată anul trecut. Promoția presupune diferite upgrade-uri pentru anumite criterii...