ESL a anunțat începutul sezonului 4 al ESL Impact 2023 care debutează cu două runde de Open Qualifier, organizate pentru Europa, America de Nord și America de Sud, în perioadele 18-20 august 2023 și 23-25 august 2023.

Rundele de Open Qualifier oferă câte 4 locuri pentru fiecare regiune, garantând echipelor câștigătoare participarea la calificările regionale online, în perioada 13 septembrie – 29 octombrie 2023. Echipele câștigătoare din Open Qualifiers vor concura alături de echipele invitate în acest sezon.  Înscrierile pentru aceste două runde se pot face până în 18 august, respectiv 23 august, iar meciurile se vor desfășura în format de single elimination.

Ana, începutul drumului către un nou titlu?

Nigma Galaxy, echipa condusă de Ana Dumbravă, este una dintre cele 7 echipe din divizia europeană a acestei ligi, invitate să participe la acest sezon, alături de Navi Javelins, 9 Pandas Fearless, Big Equipa, Ninjas in Pyjamas, G2 Oya, Aces și Guild. Deținătoarea titlului de campioană a ESL Impact Sezonul 3, Nigma Galaxy, a reușit performanța de a câștiga toate sezoanele ESL Impact League, care au debutat în anul 2021.

Diviziiile America de Nord și America de Sud au câte 4 echipe invitate fiecare, iar Asia beneficiază de un Wildcard Qualifier care asigură un loc în finalele sezonului echipei câștigătoare din această regiune dinamică. Wildcard Qualifiers va avea loc în perioada 4-8 octombrie 2023.

Lista echipelor invitate (sursa: pro.eslgaming.com)

Sezonul online începe în 13 septembrie cu cele mai bune 28 de echipe feminine de CS:GO din lume și se desfășoară în format de single round-robin, iar meciurile vor fi Bo3.

În divizia europeană vor fi 2 grupe formate din 6 echipe, iar echipa câștigătoare va avansa direct în finalele sezonului, în timp ce a doua echipă din fiecare grupă va participa la un meci decisiv (Bo3), care va stabili cine avansează în finale.

Pentru America de Nord și America de Sud, cei de la ESL au stabilit că fiecare regiune va avea o singură grupă, formată din 8 echipe. Prima și a doua echipă din aceste două regiuni vor avansa direct în finale. Meciurile vor fi în sistem single round-robin, cu meciuri în format Bo3.

Formatul grupelor finale este de 8 echipe (cele 3 din Europa, 2 din America de Nord, 2 din America de Sud și o echipă din Asia). Se vor forma două grupe a câte 4 echipe, cu eliminare dublă. Meciurile din Upper Bracket se vor desfășura în format Bo1, iar cele din Lower Bracket, în format Bo3. Primele două echipe din fiecare grupă, vor avansa în Playoff-urile acestui sezon. Formatul finalelor va fi Bo3.

Finalele Sezonului 4 al ESL Impact 2023, vor avea loc la DreamHack Valencia, în perioada 8-10 decembrie 2023. Valencia găzduiește pentru a doua oară o finală LAN a ESL Impact League, prima fiind cea din iulie 2022, când Nigma Galaxy le-a învins pe fetele de la FURIA fe cu 2:0, pe Dust 2 și Vertigo.

Toate noutățile cu privire la ESL Impact Sezonul 4 le puteti urmări aici.

Puteți urmări meciurile din acest sezon live pe Twitch și pe Youtube.

autor: Cristina Ț.

International LOLLeague of Legends

Revenirea în top a echipei Fnatic

League of Legends European Championship revine în această seară cu group stage-ul după o pauză bine meritată de o săptămână. Două dintre persoanele care...