S-a încheiat sezonul online al ESL Impact – Season 4 și au fost stabilite cele 8 echipe care vor fi prezente la finalele LAN, care vor avea loc la DreamHack Valencia, în perioada 8 – 10 decembrie 2023.

A fost un sezon online spectaculos, cu multe momente interesante, cel mai important fiind faptul că meciurile au fost jucate în două variante de Counter-Strike, respectiv CS:GO și CS2. Astfel, acest sezon intră în istoria e-sportului, marcând sfârșitul unei aventuri și începutul alteia, sperăm cât mai spectaculoasă. Din 4 octombrie, regulile jocului s-au schimbat, odată cu lansarea CS2, fiind introdus și noul format al rundelor, respectiv MR12.

Ana și echipa ei câștigă primul loc al grupei A

Echipa Anei Dumbravă, Nigma Galaxy, a reușit calificarea pentru finalele sezonului 4, clasându-se pe locul 1 al Grupei A. Roster-ul Nigma Galaxy încheie sezonul online cu 5 victorii, fără a pierde vreun meci.

Primul meci câștigat a fost cel împotriva Ninjas in Pyjamas, echipă în fața căreia Nigma Galaxy a pierdut 2 meciuri jucate în anul 2023. Ca de obicei, ANa a fost factorul decisiv.

ANa și echipa ei au mai înfruntat echipele: VP.Angels (2-0), Ence Athena (2-0), Big Equipa (2-0), 1 Win Gang (2-0). Victorii dominante pe linie pentru cea mai bună echipă feminină de Counter-Strike din lume.

Luca ”Munstur” Ioanițiu și FlyQuest RED - calificare de pe primul loc al diviziei nord-americane

“Munstur” a preluat echipa nord-americană Flyquest RED în luna septembrie 2023 din poziția de antrenor, în timpul sezonului online al ESL Impact-Season 4. Fostul analist al GamerLegion, împreună cu noua echipă, au reușit calificarea pentru finalele LAN ale acestui sezon de Impact.

Fetele au reușit performanța de a câștiga primul loc al diviziei nord-americane, cu 7 victorii și niciun meci pierdut, cedând o singură hartă celor de la Evil Geniuses Gold.

FlyQuest RED au învins pe: Totsugeki (2-0), Tsunami Sirens (2-0), Hyperion (2-0), Team Karma (2-0), Evil Geniuses Gold (2-1), Shimmer (2-0) și Cherry Bombs (2-0).

GamerLegion Prism și Melissa Aylin ratează calificarea în finale

Din păcate, GamerLegion Prism, echipa care o are în componență pe Melissa Aylin, ratează calificarea în finale, după ultimul meci pierdut în fața fetelor de la 9 Pandas Fearless, cu 0–2.

Vă reamintim că fetele de la GamerLegion Prism au început acest turneu sub numele de Let Her Cook și cu un roster diferit față de cel cu care au terminat sezonul online. În timpul desfășurării acestui turneu, echipa Let Her Cook a fost preluată de organizația germană GamerLegion.

Parcursul GamerLegion Prism în sezonul 4 al ESL Impact se încheie cu 2 victorii și 3 meciuri pierdute. Melissa și echipa ei au pierdut în fața fetelor de la G2 Oya cu 0-2, deși românca a avut o prestație foarte bună.

Fetele au reușit să le învingă pe cele de la Guild (2-1) și roster-ul Shinigami (2-0), însă au pierdut în fața unei echipe foarte puternice, NAVI Javelins (0-2) și a celor de la 9 Pandas Fearless (0-2).

Românii rămași în competiție se vor bate pentru unul din premiile puse la bătaie, prizepool-ul total al acestui sezon fiind de 123.000 de dolari!

 

autor: Cristina Ț.