După o lună plină de meciuri și rezultate neașteptate, Campionatul Mondial de League of Legends din 2022 se încheie, avându-i în calitate de campioni mondiali pe cei din echipa coreeană DRX. Aceștia au câștigat o serie foarte strânsă împotriva T1, serie care a ajuns în cel de-al cincilea meci.

Parcursul lui Deft

Deft, adc-ul de la DRX, deține unul dintre cele mai surprinzătoare parcursuri. Cariera acestuia în League of Legends a început în urmă cu 10 ani cu echipa MVP Blue care ulterior s-a transformat în Samsung Blue.

Încă din anul 2014, Deft a luat parte la Worlds și a ajuns chiar în semifinală, participând de atunci în fiecare an la acest campionat, cu exceptia anului 2017 când făcea parte din echipa KT Rolster și aceasta a pierdut cu 0-3 împotriva Samsung Galaxy în Finalele Regionale.

Anul 2022 avea să însemne un an important pentru Deft, acesta dorindu-și să își împlinească cel mai mare vis, și anume acela de a fi campion mondial de League of Legends.

Din play-ins până în finală

DRX, fiind cel de-al patrulea seed din LCK, a trebuit să joace și etapa de play-ins înainte să poată avansa în una dintre cele patru grupe de la campionat. Din acest motiv, fanii nu dădeau prea multe șanse de reușită acestei echipe.

Pe parcursul campionatului, DRX a demonstrat că poate fi o echipa de temut terminând etapa de play-ins cu 0 înfrângeri, trecând mai departe din grupa C pe primul loc, iar mai apoi învingând echipe importante precum Edward Gaming Hycan, campionii de anul trecut și GenG, una dintre echipele pe care fanii se asteptau să o vadă în finală.

Așadar, DRX a ajuns în finala de la Worlds 2022 și urma să concureze împotriva T1, una dintre cele mai iubite și apreciate echipe de League of Legends din lume.

Seria de best of 5 a fost una foarte strânsă, ajungându-se la meciul 5 care avea să aducă victoria echipei DRX, iar lui Deft mult așteptatul trofeu după 10 ani de carieră. Foarte multe persoane care au vizionat această finală o numesc ca fiind cea mai frumoasă și emoționantă de până acum.

Un vers care ilustrează foarte bine parcursul echipei DRX de anul acesta este chiar unul din piesa oficială a campionatului, ‘Lil NasX – STAR WALKIN’, și anume: ‘Don’t ever say it’s over if I’m breathing’, coreenii dovedind că sunt cea mai bună echipă de League of Legends din lume, în ciuda posturii de ‘underdog’ de la începutul campionatului.

Ce urmează pentru Deft și DRX?

Deși campionatul mondial s-a sfârșit, pe Deft și DRX îi vom mai putea urmări începând cu luna ianuarie a anului viitor în LCK 2023 Spring Season, organizat de către Riot Games.

autor: Diana E.

Sim RacingSimRacing International

Iarna aceasta românii atacă FLExTREME!

Pe 6 august, Victor Nicolae efectua o depășire magistrală asupra lui Dairé McCormack (Williams eSports) la ultima trecere prin Parabolica de la Monza, în...