Ca în fiecare an, odată cu venirea verii, zvonurile și speculațiile despre cum va arăta și ce lucruri noi îi vor fi implementate viitorului joc Fifa devin din ce în ce mai numeroase.

Ultima ediție a jocului sub denumirea de “Fifa”

În luna mai, EA Sports au făcut anunțul că parteneriatul de 30 de ani dintre aceștia și organizația mondială de la care jocul împrumuta numele se va încheia. Astfel, seria începută cu Fifa 95 va lua sfârșit odată cu Fifa 23, urmând ca, la finalul următorului an, să fie lansat EA Sports FC.

Rămâne de văzut dacă rebrandingul va avea vreo consecință majoră în ceea ce privește numărul de vânzări, însă faptul că se va întâmpla cu siguranță ne dă toate speranțele că producătorii jocului își vor da toată silința în crearea jocului din toamna aceasta pentru a-și fideliza jucătorii.

Cross-platform – PC, Playstation, Xbox

Într-un leak apărut pe 28 februarie și care conținea mai multe planuri pentru Fifa 23 se vorbea, pentru prima dată în istorie, de posibilitatea utilizatorilor de platforme diferite de a putea juca între ei.

Dacă până la Fifa 22 nu aveau această opțiune nici măcar deținătorii de console diferite, dar de la același producător (de exemplu, nu puteai juca vs cineva cu Xbox X|S chiar dacă tu dețineai Xbox One), ultimul “Fifa” va reprezenta o revoluție sub acest aspect.

Zvonul a fost confirmat și de pagina de Twitter FutSheriff urmărită de peste 500.000 de fani ai jocului și care a oferit informații sigure de-a lungul timpului.

Modul World Cup

Deși nu a fost absolut nicio surpriză, odată cu anunțul încheierii apariției jocului sub numele de “Fifa” a venit și vestea că 23 va beneficia de content despre Cupa Mondială. De altfel, faptul că în Qatar turneul se va desfășura între 21 noiembrie și 18 decembrie, iar lansarea jocului pe piață este așteptată în octombrie, înseamnă că este prima dată în istorie când o ediție a celui mai popular joc de fotbal apare, în anul Cupei Mondiale, înainte ca aceasta să-și desemneze câștigătorii.

Schimbări importante la Ultimate Team

Chemistry-ul este o parte esențială a modului Ultimate Team, fiind aproape imposibil să-ți creezi o echipă competitivă fără a avea grijă și la acest aspect. În acest moment, chemistry-ul, având o valoare între 0 și 100, poate fi crescut având jucători de aceeași naționalitate, care joacă în același campionat sau, chiar mai bine de atât, care joacă la aceeași echipă.

Aparent, Fifa 23 va renunța la această modalitate de a face “linkuri” și va permite utilizatorilor de Ultimate Team să aleagă orice jucător din orice campionat, sistemul de la 0 la 100 fiind înlocuit cu stele până la un maximum de 3.

Deocamdată este neclar cum va fi aplicat acest sistem și în ce măsură va fi mai ușoară sau mai dificilă obținerea unui chemistry mare, vom analiza impactul schimbării din toate punctele de vedere atunci când vor exista informații oficiale.