Așa cum spuneam într-un articol precedent, am reușit să obținem câteva păreri de la însăși căpitanul Nexus Gaming  CS:GO cu privire la ceea ce a însemnat coordonarea a numărului semnificativ de jucători profesioniști.

Este clar, după o privire de ansamblu, că avem un jucator ce activează de la primele momente și până în acest punct în Nexus Gaming, acela fiind BTN: o persoană care a reușit să îndrume “generații” întregi de personalități in ceea ce privește jocul, cu ale lui stiluri și evoluție în timp. Ne propunem să îi conturăm un portret moral și să îi cerem câteva păreri personale acestui învățător, care, sperăm noi, vor motiva și alți oameni care vor să se implice în această scenă spre a progresa.

Așadar, BTN este o fire perseverentă, un om căruia îi place să îndrume o echipă a cărei jucători își știu partea de muncă pe hartă și știu să improvizeze când situația o cere. Evident, nu putem declara că această preferință e ceva nemaiașteptat, fiecare InGame Leader își dorește așa ceva.

Ce îl face diferit pe Cătălin?

Ei bine, acesta nu numai că anunță play-ul ce urmează a fi făcut și ordonează echipa în poziții favorabile, ba chiar a fost un tutore pentru unii jucători, a fost cel care i-a învățat cum să reacționeze în timpul meciului și cum să își facă treaba care necesită muncă pe cont propriu, i-a rugat să verifice stiluri de joc a diferiți jucători profesioniști din străînătate și le-a imprimat în conștiință mentalitatea de învingători.

El afirmă că „mă simțeam pregătit dar s-a dovedit că nu sunt”, semn că responsabilitatea pe care și-a asumat-o i-a adus surprize chiar și din partea propriei persoane. Până la urmă, e greu să fii pregătit pentru orice, nu?

Încă o zonă de dificultate a fost reprezentată de personalitățile schimbătoare ale fiecărui jucător. BTN: „Am întâlnit diverse personalități, unii mai serioși, alții mai putini serioși, deci nu a fost întotdeauna ușor, dar perseverența ne-a adus aici unde suntem azi”

Se poate observa că reușita este bazată foarte mult pe cât de mult se crede în aceasta. Cătălin a crezut în sine, în ciuda momentelor dificile, și în capacitatea lui de a alinia o echipă care să aducă mulțumirea tuturor, sau cel puțin majorității.

„Am avut perioade bune și mai puțin bune, însă am reușit să ne facem remarcați și să știe cam toată lumea de Nexus”, este afirmația care demonstrează că mentalitatea căpitanului este una stabilă, aceea de a vedea partea plină a paharului. Această caracteristică este foarte importantă, fiind unadintre cheile către a stabiliza un roster de Counter Strike Global Offensive.

Ce putem să spunem în final?

Ei bine, ar mai fi multe de spus, atâtea ore de stat pe server au multe povești și experiențe de viață. Și cine ar fi crezut că un joc pe calculator ar putea crea atâta pasiune și dedicare? Este clar că doar în momentul în care ajungi să descoperi psihologia umană întrutotul realizezi că ne putem crea pasiuni și amintiri din orice ne stă la dispoziție. BTN este doar un mic, dar în același timp foarte mare exemplu dintre multitudinea pe care le putem găsi pentru a ne susține dedicarea în fața acestui joc aparent, dar doar aparent, nespectaculos.

CS2National CS2

CS:GO în Romania și alte începuturi

Counter Strike Global Offensive a lovit atât în Romania, cât și în întreaga comunitate mondială a seriei de jocuri Counter Strike ca o schimbare...