La două saptămâni de la lansarea oficială, va avea loc primul LAN de CS2 din România, Counter-Strike 2 STR8 Game. Prizepool-ul turneului va fi de 3.500 de euro ce vor fi împărțiți între primele 3 echipe. Competiția va avea loc sâmbăta aceasta la Nexus Gamers Pub în București.

Formatul competiției

Weekendul trecut a fost dedicat Open Qualifierului. Au participat 64 de echipe, dintre care doar 8 s-au calificat pentru etapa finală a turneului.

Mai mult de jumătate din cele 64 de echipe au avut level mediu 9 sau 10 pe Faceit, mai exact 21 de level 10 și 12 de level 9. Astfel, nivelul concursului a fost unul ridicat, dar numele ajunse în top 8 sunt tot fețe bine-cunoscute ale scenei de CounterStrike naționale. Sferturile de finală, semifinalele și finalele vor fi toate BO3, urmând să fie o zi de sâmbătă lungă pentru jucători.

Cele 4 sferturi de finală:

 1. HyperSpirit (ex-Zeal22) vs trickst3rs
 2. UDP Romania vs Nexus Gaming
 3. AimClub vs abcd
 4. fsociety vs haubeleaua

Care sunt echipele calificate?

 • Nexus Gaming

Cea mai decorată organizație din România în CS:GO dorește să își înceapă cu un titlu drumul în CS2. În momentul de față, lineup-ul echipei este alcătuit din BTN, XELLOW, smekk-, ragga, s0und și deLonge (coach). Deși s0und era adus în urmă cu câteva luni doar pe poziție de stand-in, se pare că jucătorul plecat de la Let Us Cook și-a găsit un loc permanent în echipă pentru începutul noii ere.

În momentul de față Nexus este singura echipă cu lineup complet românesc care se apropie de Top 100 HLTV, situându-se în acest moment pe locul 101 în clasamentul mondial. Ultimele rezultate ale echipei din București în CS:GO au fost mai mult decât promițătoare, au trecut de Closed Qualifierul pentru CCT East Europe Series 3, acolo unde au învins echipe precum ThunderFlash (#92) sau Websterz (#110).

4 jucători de la Nexus (BTN, ragga, s0und, XELLOW) au reprezentat România la Campionatul Mondial
 • UDP România

O organizație de tradiție în țara noastră care a lansat în scenă jucători importanți, precum lauNX sau Ciocardău. Cu multiple participări și rezultate bune în ligile ESEA și nu numai, UDP România a revenit în CS2 cu o echipă cu totul nouă, foarte tânără și de perspectivă: Cotoi03 (AWPer), Seni0rX (jucător în FPL-c, 16 ani), Luca39 (15 ani, 3000 elo), brainsoff_, pnz.

 • HyperSpirit

Cea mai nouă organizație de Esports din România, HyperSpirit, are aceeași structură și jucători ca Zeal22, fiind un rebranding al respectivei organizații.

În momentul de față, echipa este în căutarea unui al cincelea jucător pentru echipă, deoarece au jucat acest qualifier cu antrenorul lor, starkiller2k. Cei 4 jucători ai echipei sunt GEOHYPE, swiiffter, zrkk- și ADRON. Toți 4 au experiență atât în scena națională, cât și în cea internațională de Counter-Strike.

 • Trickst3rs

Adversara echipei HyperSpirit din sferturile de finală sunt mix-ul trickst3rs. Aceasta este o echipă tânără, dar cu câțiva jucători la organizații din România, mai exact fnl și kritik (AllStars Gaming). Aceștia au avut un traseu teoretic dificil până în sferturile de finală, întâlnind 2 echipe de level 10, dar cedând doar 7 runde în cele 2 dueluri.

 • AimClub

Un mix alcătuit din 5 jucători cu calități individuale remarcabile. Cei 5 jucători sunt MoDo (AWP-erul TSM), ed1m, CHANKY, ReuS și zewts.

Unul dintre românii din scena de Tier 1-2 internațională, MoDo a urcat până pe locul 72 în scurt timp cu noua sa echipă din care fac parte și valde, JACKZ, CYPHER și interz. Ed1m este fost jucător al unor organizații mari din scena românească, precum OneTap Gaming sau Infinite Gaming.

CHANKY, cel mai recent jucător la RedPack Esports, este un jucător de 24 de ani trecut pe la Infinite Gaming, GameAgents, Entropy Gaming sau ROYALS. Alături de RedPack, a reușit câteva performanțe remarcabile pe final de CS:GO, învingând echipe precum Aurora (#42) sau Zero Tenacity (#85).

 • Abcd

Abcd sunt un mix alcătuit din jucători de level 10 ce au învins în drumul spre calificare o echipă de level 9 și una de level 10. Aceștia îi vor întâlni pe cei de la AimClub în sferturile de finală într-un „duel al mix-urilor”. Cei 5 jucători ai echipei abcd sunt  Levi_3R, Ade_3 (ambii foști jucători Qual4), gRenade, CiordalesAC și baroNNNz.

 • Fsociety

Un nou mix printre participante, de data aceasta unul pe care îl putem numi „mix-ul streamerilor”. Cei 5 jucători ai echipei sunt cox, Romanu, awks, fwul1 și warbringer. În meciul de calificare au învins echipa organizației Doxa Gaming, care în runda precedentă eliminase Infinite Gaming.

 • Haubeleaua

Echipa care va întâlni fsociety în sferturile de finală este alcătuită din: dyla (ex – suxeN), Krawwy, N0R1 (ex – RedPack), waZz (ex – Ultimate Power și Infinite Gaming) și Yoghi (ex – AllStars Academy). În drumul spre calificare au învins o echipă level 9, iar în meciul decisiv au învins la limită o echipă de level 10, cu scorul de 13 – 11.

Nexus și Str8, "vinovații" pentru primul turneu de CS2

Nexus, organizatorii turneului, despre evenimentul istoric din weekend: “Suntem foarte bucuroși că putem să intrăm în era CS2 așa cum se cuvine, cu un LAN dedicat comunității. Trebuie să recunoaștem că e un moment emoționant și pentru noi, deoarece acest LAN reprezintă primul pas pe care îl facem în acest nou joc, dar este și primul milestone pe care îl bifăm în planurile noastre pe termen lung pentru 2024.

Ne-a plăcut faptul că membri comunității au rezonat cu ideea evenimentului și, chiar dacă jocul e out de doar câteva zile, am avut numărul maxim de echipe înscrise la qualifier. Mulțumim comunității de Counter-Strike pentru interesul arătat și le mulțumim celor de la STR8 pentru faptul că susțin acest eveniment!”

STR8, principalii susținători ai primului turneu de CS2 din România: “STR8 Game, noua gamă din portofoliul STR8, lansată anul acesta, vine să completeze ultimii ani în care brandul vede din ce în ce mai mult interes din partea unor segmente de target variate, trend apărut odată cu gama STR8 FR34K.

Astfel, 2023 a fost dedicat gaming-ului și culturii urbane în general. Și ce mod mai bun de a sărbători această latură a pasiunii decât prin organizarea primului turneu de CS2 alături de cei de la Nexus“, a declarat Doru Tănase, Brand Manager STR8.

Când și unde pot fi urmărite meciurile?

Sferturile de finală vor începe sâmbătă (7 octombrie) de la ora 16:00 și vor fi transmise pe canalul de Youtube al lui Werty.

Vă invităm să rămâneți la curent cu evoluția primului LAN de CS2 din România și pe paginile noastre de Instagram și TikTok!

autor: Octav Manda