Mâine va începe unul dintre ultimele turnee de Tier 1 ale anului. Desfășurat în Royal Arena din Copenhaga, locația care va găzdui și primul Major de CS2 din martie, BLAST Fall Final caută să răspundă multor întrebări legate de forma echipelor de top.

Nu mai puțin de 5 echipe din 8 vin în Danemarca cu o componență diferită față de cea cu care au participat la IEM Sydney în urmă cu doar o lună. Ochii npștri sunt ațintiți, bineînțeles, pe singura prezență româneasca din turneu: iM și Na’Vi caută ceva ce pare imposibil pe hârtie: să-l înlocuiască cu succes pe cel mai bun jucător din istorie: S1mple.

Cine este W0nderful, noul Awp-er al Na'Vi?

Zvonurile că S1mple ar putea să ia o pauză au apărut încă de dinainte de trecerea definitivă de la CS:GO la CS2 și au fost cu atât mai mult amplificate de opinia pe care campionul Majorului din Stockholm nu s-a ferit s-o exprime în repetate rânduri pe Twitter cu privire la noul joc.

S1mple nu a fost prezent nici la primul turneu de CS2 la care au luat parte Na’Vi, organizația pentru care joacă din 2016. Chiar dacă vocile din comunitate simțeau vântul schimbării, Na’Vi au dezmințit că ar fi o oricare altă problemă în afară de cea a vizei pentru care superstarul echipei nu poate fi la Sydney.

La doar o săptămână după turneul din Australia, însă, S1mple a anunțat nu doar că va lua o pauză, ci și că așteaptă oferte de la alte echipe cu care să-și înceapă aventura în CS2, poate chiar pe poziția de rifler, dat fiind faptul că poziția de AWPer nu pare să mai aibă așa de mult impact în noul joc față de CS:GO.

Na’Vi s-au mișcat repede pe piața transferurilor și l-au adus drept înlocuitor pe ucraineanul Ihor “w0nderful” Zhdanov. Jucătorul de doar 18 ani este considerat una din marile speranțe ale zonei CIS încă de pe vremea când a reușit să se alăture Team Spirit în locul lui degster și să ajungă până în sferturile Majorului din Rio alături de aceștia.

Din păcate pentru w0nderful, performanțele atât individuale, cât și ale echipei din startul anului 2023 nu au semănat deloc cu vârfurile atinse în 2022, motiv pentru care Spirit au ales în iulie să se despartă de w0nderful, Patsi și s1ren.

De atunci, Ihor s-a mutat la Sprout, jucând pentru prima dată într-o echipă non-CIS și având un rating impresionant de 1.29 în cele 4 luni petrecute alături de rosterul internațional.

Chiar dacă e greu să ne imaginăm o echipă a Na’Vi capabilă să se bată la trofee fără prezența lui S1mple, w0nderful are potențialul și agresivitatea de care echipa lui iM are nevoie pentru a fi din start o nucă tare pentru orice echipă de top 10 și nu putem decât să fim absolut siguri că performanțele sale vor crește sub îndrumarea lui b1ad3.

Grupă grea pentru iM

Primul meci de la Copenhaga poate fi unul dubios de privit pentru cineva care n-a fost la curent cu scena internațională de Counter Strike în ultimul an. Na’Vi debutează împotriva Cloud9 la care joacă… 3 dintre jucătorii care au adus organizației din Ucraina singurul Major de CS:GO din istorie: electronic, Boombl4 și Perfecto.

Este duelul a două organizații care și-au schimbat complet identitatea în ultimul an: Na’Vi au ales pentru prima dată de la înființare să se bazeze pe un roster internațional, în timp ce C9, legendară organizație pentru North America, merge pe mâna a 5 jucători din zona CIS în căutarea succesului.

Mai mult de atât, cele două echipe nu par să-și fi găsit în CS2 forma pe care analiștii și fanii o așteptau de la ele. Na’Vi au, bineînțeles, scuza faptului că au jucat la Sydney cu antrenorul b1ad3 pe postul de AWPer. Chiar și așa, au reușit să câștige 3 hărți și să piardă doar 4 împotriva unor adversari de top: FaZe (locul 1 mondial) și MOUZ (locul 2).

Chiar dacă trec de C9 în primul meci, Na’Vi continuă să aibă o misiune dificilă. Pe partea cealaltă a grupei se află FaZe Clan, echipa care n-a pierdut niciun meci de tip Best of 3 până acum în CS2. Singura înfrângere marcată de echipa lui Karrigan a fost la Sydney acolo unde au pierdut un Bo1 împotriva românului nostru, volt.

Nici NiP, noua echipă a lui alex venit de la Movistar Riders, nu pot fi dați la o parte din calculele calificării, așa că, spus mai pe scurt: iM și echipa au misiunea dificilă în grupa A de la BLAST de a fi nevoiți să câștige 2 meciuri împotriva C9, FaZe/NiP și au voie să piardă doar unul pentru a juca pe Royal Arena.

Când și unde pot fi vizionate meciurile?

Partidele de la BLAST Fall Final pot fi urmărite pe canalele oficiale ale BLAST de Youtube și Twitch:

Toate meciurile vor fi în format Best of 3, iar cele de miercuri sunt:

  • FaZe vs NiP – ora 11:00
  • Na’Vi vs C9 – ora 14:00
  • Vitality vs Heroic – ora 17:00
  • Astralis vs Complexity – ora 20:00

Pentru updateuri și highlights de la meciurile jucate de iM, vă invităm să rămâneți aproape de paginile noastre de Instagram și de TikTok.

Mult succes, Mihai!

 

autor: Vlad N.