Counter Strike: Global Offensive este un joc foarte complex, cu multe moduri de joc și caracteristici diferite. O mare parte a jocului nu este nici măcar un mod de joc, ci sunt „skinurile”. Un skin este reprezentat ca modele colorate pe care le puneți pe arme, mănuși și cuțite. Dar în lumea CSGO, skin-urile sunt mult mai mari decât atât. A devenit o rețea uriașă de comercianți și multe piețe diferite. Există sute de skinuri uimitoare din care să alegi, dar nu te poți scufunda fără cunoștințele de bază despre cum funcționează.

Unde pot cumpăra aceste skinuri?

În CSGO, principala modalitate de a le obține este cumpărarea, tranzacționarea sau deschiderea lor, deoarece valorează de fapt bani reali pe o piață în schimbare. Din când în când poți obține un skin din “dropuri” în joc la sfârșitul unui meci, dar acestea sunt de calitate inferioară, care valorează 3-4 cenți (in general). Este foarte rară, dar nu imposibilă, obținerea unui skin scump dintr-un drop în joc.

Puteți achiziționa skinuri folosind Steam Community Market din Counter Strike: Global Offensive. Skin-urile variază în ceea ce privește prețul, așa că asigurați-vă că alegeți unul care vă place în gama dvs. de buget.

Dacă sunteți un jucător pe care nu-l deranjează să-și asume riscuri, puteți cumpăra cutii de arme. Acestea sunt containere galbene sau negre care vă oferă un articol aleatoriu dintr-o colecție de skinuri de arme. Trebuie să cumpărați o cheie de 2,50 USD pentru a o deschide pe cea pe care ați ales-o. În prezent există 31 de cutii în joc; prețurile variază, ca in orice market, în funcție de cererea pentru containerul respectiv și oferta aflată pe piață.

Tipuri de skinuri

Există șase rarități diferite de skin pentru arma ta. Gradul de consum (gri) este cel mai comun drop, în timp ce gradul Covert (roșie) este cel mai rar și mai scump de obținut. Skin-urile de gradul pentru consum și industriale nu sunt găsite în cutii armelor, în acestea fiind incluse doar Mil-spec (albastru), Restricted (violet), Classified (roz) și Covert (roșu).

Toate skinurile încep în cutii de arme, pe care oamenii le deschid și apoi aleg să le păstreze sau să le vândă pe piață. De obicei, clasificate, ascunse și, uneori, restricționate, vă oferă profit atunci când deschideți carcase, dar din când în când o piele cu specificații Mil sau de grad industrial ar putea valora mulți bani. Este posibil ca unele skin-uri să nu iti pice foarte des în cutii, ceea ce duce la creșterea prețului, deoarece sunt mai greu de obținut. Alte două moduri în care skin-urile tale pot valorifica mai mult este dacă sunt StatTrak sau fac parte dintr-o colecție de suveniruri. Skin-urile StatTrak țin evidența killurilor tale cu arma respectivă, în timp ce armele suvenir sunt obținute în timpul Majorurilor.

Uzura skinurilor

Uzura se bazează pe un interval de 0.00-1. Cu cât este mai aproape de cifra 0, ca aspect, arată exact cum a vrut creatorul acelui skin. De indată ce te aproprii de cifra 1, modelul armei devine din ce în ce mai uzat sau deteriorat.

Pe baza acestei uzuri, skinurile diferă în valoare. Cu cât este mai nouă arma, cu atât este mai scumpă. Există și cazuri speciale în care pe baza uzurii mari (apropiată de 1.00) skinul să valoreze mai mult față de un “factory new”.

  • Factory New: 0-0.07
  • Minimal Wear: 0.07-0.15
  • Field Tested: 0.15-0.38
  • Well Worn: 0.38-0.45
  • Battle Scarred: 0.45-1.00
Casual CS2CS2

Duel: M4A4 vs M4A1-S

Cea mai des intalnită discuție în lumea CSGO-ul: "Care este diferența dintre M4A4 față de M4A1-S?" și, implicit, care e mai bună, având în...
CS2International CS2

Majorul din toamnă – pe Maracana?!

La scurt timp după încheierea Majorului din Antwerp, ESL a confirmat zvonurile legate de cel mai prost ținut secret din istoria CS:GO: Majorul din...