Premieră pentru Esports și pentru România! La Campionatul Mondial de Esports care va începe mâine la Iași, campionii vor fi premiați cu NFT-uri reprezentând personaje istorice de mare însemnătate pentru țara noastră.
Fiecare medalie reprezintă un obiect de artă digitală care va face trimitere directă la estetica și elementele disciplinelor prezente în cadrul celei de-a 15-a ediții ale Campionatului Mondial organizat de IESF.
Pentru fiecare dintre cele 7 jocuri, Dota 2, Tekken, CS:GO, CS:GO Female, eFootball 2023, PUBG și Mobile Legends Bang Bang, un personaj din istoria României va fi ilustrat în stilul fiecărui joc și va fi animat cu mișcările unor sportivi sau actori români celebri.
Ce reprezintă fiecare medalie?
La CS:GO, acolo unde România intră în luptă cu Blytz, S0und, ragga, BTN și XELLOW, personajul prezent pe medalii va fi “The Enforcer”, inspirat din viața și personalitatea lui Eugen Alimănescu, comisar de poliție ce a fost trimis pe frontul de est în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Alimănescu este considerat una din sursele de inspirație pentru ”Comisarul Moldovan”, un personaj bine cunoscut în cinematografia românească. Mișcările personajului sunt realizate de către Alec Secăreanu, actor român ce a câștigat recunoaștere internațională pentru rolul său în filmul ”God’s Own Country”.
CS:GO Female, Esportul unde ne punem speranțele în echipa condusă de “ANa”, cea mai bună jucătoare a lumii, va avea ca medalie o reprezentare fictivă a Anei Cumpănaș sau ”Femeia în roșu”, bine-cunoscută pentru rolul pe care aceasta l-a jucat în prinderea gangsterului John Dillinger în 1934.
“The Lady”, personajul de pe medaliile pentru competiția feminină de CS:GO, prind viață datorită lui Judith State, dansatoare profesionistă ce a obținut burse școlare pentru Broadway Dance Centre în New York și ImpulsTanz, Vienna.
La Dota 2, teritoriul de luptă al echipei condusă de “w33ha”, dublul vicecampion al The International, premiile o au ca personaj pe The Amazon, reprezentarea Pelaghiei Roșu, curajoasă româncă din Mărișel (Cluj) ce a condus femeile satului cu scopul de a-și apăra pământul în timpul Revoluției din Transilvania (1848-1849).
The Amazon prinde viață datorită Narcisei Lecușanu, jucătoare de handbal ce a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2005.
PUBG Mobile, locul unde România îi trimite pe “Octavian”, “Dorin”, “Exo” și “Kapahala” de la Nexus Gaming, va avea medalii cu The Kid, personaj inspirat din viața lui Amilcar Săndulescu, copilul ce a fost desemnat să aleagă sicriul cu osemintele ostaşului necunoscut, gest ce a simbolizat durerea colectivă a României și reverența pentru eroii săi căzuți.
Animat de către mișcările lui Mario Lapau, un copil în vârstă de 12 ani din București, premiul reprezintă împăcarea cu trecutul, căutarea sensului în prezent și găsirea unei căi înainte.
La Mobile Legends, “Buccati”, “Kcorei”, “Niki”, “Bloodz” și “Jinn” vor reprezenta tricolorul în încercarea de a pune mâna pe medaliile cu The Soldier, reprezentarea fictivă a lui Peneș Curcanul sau Constantin Țurcanu, pe numele său real, o renumită figură militară română, celebrată pentru curajul și loialitatea de care a dat dovadă în Războiul de Independență din România.
Simona Gherman, medaliată cu aurul olimpic la scrimă în întrecerea pe echipe de la Jocurile Olimpice din Rio (2016), a adus la viață The Soldier prin grația și precizia specifice sportului în care a atins culmile succesului.
eFootball, terenul virtual de fotbal unde îl avem ca reprezentant pe Adrian Urmă, jucătorul profesionist al AS Roma, va avea ca reprezentant pe medalii pe The Striker, inspirat din Adalbert Deșu, cel care a marcat primul gol pentru România la prima Cupă Mondială FIFA din 1930, acest gol fiind și cel mai rapid marcat din istoria țării noastre la cel mai prestigios turneu de fotbal, în primul minut al jocului.
”The Striker” deține mișcările Teodorei Meluță, fotbalistă româncă ce ocupă postul de apărător pentru echipa națională feminină și care a fost declarată fotbalista anului de două ori.
Ultimul Esport, dar nu cel din urmă, Tekken, acolo unde tricolorul va fi purtat de Adrian Lazăr, îl va avea pe medalii pe The Giant, o reprezentare fictivă a lui Gogea Mitu, un boxer profesionist român născut în 1909 ce a câștigat faima mondială datorită staturii sale enorme, Guinness Book of World Records listându-l drept cel mai înalt boxer profesionist din toate timpurile (2.36m).
Cătălin Moroșanu, multiplu campion la kickboxing provenit chiar din zona Iașiului, i-a dat viață lui The Giant prin mișcările sale.
Când sunt cele 7 finale ale Campionatului Mondial de Esports?
Primele meciuri de la WEC încep sâmbăta aceasta, pe 26 august, dar toți campionii vor fi aflați abia săptămâna viitoare. Programul complet al finalelor de la Campionatul Mondial:
- PUBG Mobile: 31 august, ora 10:00
- CS:GO Female: 1 septembrie, ora 20:00
- eFootball: 2 septembrie, ora 21:30
- Tekken: 2 septembrie, ora 20:00
- Mobile Legends: 3 septembrie, ora 12:00
- Dota 2: 3 septembrie, ora 14:30
- CS:GO: 3 septembrie, ora 18:00
Ținem pumnii tuturor reprezentanților României și sperăm ca multe din legendarele medalii ale acestei ediții să rămână acasă!
autor: Vlad Nagîț