Cei doi internaționali români vor juca la debutul în primul turneu de top al anului în compania celor de la OG astăzi de la ora 14:30. Partida va face parte din faza de Play-in a IEM Katowice, acolo unde 16 echipe se înfruntă pe cele 8 locuri de calificare la turneul principal.

Misiune dificilă, adversari de top

Sprout va avea de înfruntat în faza de Play-In un format care nu lasă loc de prea mulți pași greșiți. Formatul de double elimination poate fi rezumat foarte ușor: câștigi două meciuri – te califici, pierzi două meciuri – ești eliminat.

De altfel, organizația originară din Germania a participat și anul trecut în faza de Play-In de la turneul din Polonia, însă nu a reușit să adune nicio victorie, ratând astfel calificarea la evenimentul principal și, implicit, în top 16.

Aceeași este miza și în acest an. Dacă Sprout vor trece de OG (Bo1) și, mai apoi, de câștigătoarea dintre Fnatic și Evil Geniuses, se vor califica în faza principală a turneului, grupele, acolo unde așteaptă deja echipe de top precum G2, FaZe, Na’Vi sau Heroic.

Ce șanse au XELLOW și lauNX?

Uitându-ne pe lista echipelor prezente în faza inițială a competiției, i-am încadra pe Sprout, datorită rezultatelor recente, în prima jumătate a acestora. Astfel, dat fiind faptul că se califică 8 din 16, avem mari speranțe să-i vedem pe băieți în main event.

Tragerea la sorți nu le-a fost norocoasă, însă. În primul meci vor avea de jucat într-un meci Best of 1 cu una dintre echipele cu pretenții de Top 10 și care a încheiat anul puternic, OG. I-am putut vedea la lucru pe nexa & co. în cadrul grupelor BLAST care s-au încheiat de câteva zile, acolo unde au avut rezultate mixte.

Pe de o parte, au învins Team Liquid de două ori consecutiv în meciuri de tip Best of 3, dar, pe de altă parte, au fost demolați de o echipă a FaZe care nici măcar nu juca la potențial maxim, fiind nevoiți să-l folosească pe es3tag ca stand-in din cauza absenței lui Rain.

OG au ratat calificarea la BLAST Spring Finals dramatic în meciul decisiv împotriva Astralis, acolo unde fiecare hartă din cele 3 a avut cel puțin 30 de runde jucate (16-14, 14-16, 17-19).

Din perspectiva map poolului, ne așteptăm ca Sprout să aibă avantajul unei selecții echilibrate pe care sunt mai mult decât capabili să le joace și, dacă vor reuși să elimine din ecuație Overpass și Anubis, atunci au șanse reale de victorie.

XELLOW vs degster, un duel decisiv?

AWP-erul plecat recent de la Nexus încă află în etapa de acomodare la Sprout, dar și-a arătat potențialul încă din prima lună petrecută cu organizația germană, fiind unul dintre motivele principale pentru care echipa sa a învins Falcons (echipa lui kennyS) în urmă cu două săptămâni.

Din păcate, celelalte meciuri din ianuarie au adus performanțe mixte pentru XELLOW, care este pregătit să înfrunte cea mai mare provocare din cariera sa de până acum. Meciul împotriva OG nu va reprezenta numai debutul la un eveniment LAN în tricoul Sprout, ci și o întâlnire pe server cu degster, considerat unul dintre cei mai buni “polari” din lume.

Pentru degster, anul 2022 a fost cel în care a jucat o semifinală de Major împreună cu Team Spirit la Antwerp și în care a obținut un transfer la OG, pentru care a adus o contribuție enormă în performanța rosterului internațional de a se clasa pe locurile 3-4 la BLAST World Final în Abu Dhabi (14-18 decembrie 2022).

XELLOW vs degster (sursa: hltv.org)

Când și unde pot fi urmăriți Sprout?

Dacă primul meci este bătut în cuie (vs OG de la 14:30), cel de-al doilea va fi programat în funcție de rezultat. Dacă înving, vor juca vs Fnatic sau EG diseară, iar dacă pierd, vor juca undeva în timpul zilei de mâine (2 februarie) împotriva pierzătoarei dintre cele două echipe menționate anterior.

Întregul bracket și program al evenimentului poate fi consultat pe HLTV.

Meciurile din Play-In debutează la ora 12 și pot fi vizionate atât pe canalul de Twitch al ESL, cât și pe canalul de Youtube al acestora.

Urăm multă baftă alor noștri și sperăm să-i vedem cât mai departe în una din cele mai importante competiții ale anului!

autor: Vlad N.