Începutul anului 2023 a adus rezultate modeste pentru jucătorii români de pe scena internațională de League Of Legends. Din fericire, este doar începutul split-ului, așa că timpul este de partea acestora, sperând că următoarele luni o să aducă rezultate mult mai bune.

Andrei “Odoamne” și Andrei “Xerxe” Dragomir

Excel, echipă din care fac parte Odoamne și Xerxe, se clasează după primele două săptămâni pe ultimul loc în LEC. Dintr-un total de șase meciuri jucate, Excel a reușit să câștige doar unul, având un record de 1-5. Șansele acestora de a reuși să se califice în playoff sunt foarte mici, doar 15.89%.

Însă, dacă ne uităm înspre cariera lui Odoamne, acesta nu se află prima oară într-o astfel de situație, reușind un miracle run cu Schalke 04, calificându-se cu doar 4% șanse de calificare.

Din păcate, Excel nu s-a ridicat momentan la nivelul așteptărilor, jocul lor fiind destul de haotic și ușor dezbinat. Totuși, este doar începutul split-ului, iar foarte multe lucruri se pot schimba pe parcurs în bine pentru Excel, mai ales că urmează trei meciuri foarte importante pentru ei.

Pentru Excel urmează meciuri cu: Team Heretics (4 februarie), SK (5 februarie) și Vitality (6 februarie).

Astralis și Baltat “AoD” Alin

Astralis a reușit să compună un roaster care nu părea să aibă mari așteptări, majoritatea specialiștilor spunând că or să fie una dintre echipele care nu vor reuși să se califice în playoff. Din păcate pentru noi, momentan, aceștia pare că au dreptate.

La fel ca Excel, Astralis au un record de 1-5, prima și singura lor victorie fiind chiar împotriva celor de la Excel. Coach-ul AoD are în față trei meciuri importante alături de jucătorii lui. Cum așteptările nu sunt mari, presiunea scade, astfel Astralis pot reuși să mai “fure” câteva victorii pentru încredere și, de ce nu, o calificare în playoff.

Pentru Astralis urmează meciuri cu: SK (4 februarie), Fnatic (5 februarie) și KOI (6 februarie).

Alexandru “Whiteinn” Kolozsvari și Emanuel “Emi” Ursachi în LFL

În liga franceză lucrurile stau puțin mai bine pentru antrenorul Emi și echipa sa GameWard. Aceștia se situează pe locul doi după patru meciuri, un rezultat foarte bun, iar șansele la calificare par foarte bune.

Din păcate, Whiteinn alături de KarmineCorp trec printr-o perioadă mai slabă, reușind doar o victorie din patru meciuri posibile. Totuși șansele la playoff sunt destul de bune pentru aceștia dacă reușesc să își găsească ritmul normal.

Prima lună din an nu a adus cele mai bune rezultate însă, momentan, nu există motive de îngrijorare pentru românii noștri. Echipele noi necesită timp pentru a crea conexiuni atât în joc, cât și în afara lui.

Diferite playstyle-uri, diferite compoziții sunt încercate pentru a vedea care se potrivesc cel mai bine noilor echipe. Urmează o săptămână foarte importantă, unde vom afla dacă Excel sau Astralis reușesc să învingă probabilitățile și să reușească o calificare în playoff-urile primului split din LEC.

 

autor: Bogdan I.

CS2International CS2National CS2

XELLOW și lauNX – debut la IEM Katowice

Cei doi internaționali români vor juca la debutul în primul turneu de top al anului în compania celor de la OG astăzi de la...